irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Rutinen

Kategori: Trams

Dagen: Söndag. Säger inte det allt? Rakat och tränat med lilla V. Hon är i alla fall duktigare än mig. Men jag jobbar på det.

Outfit:
En nätt ärmlös sommarklännnig. Liksom, vad annars?

Kändiskoll: Jonas Altberg AKA Basshunter har blivit utröstad ur brittiska Celebrity Big Brother. 27 dagar (är det inte lite väl mycket som har haft med talet 27 att göra på senare tid?) fick han spendera i huset och slutade på en fjärde plats. Ni får en till kändisnyhet eftersom jag har varit så lat på senare tid; David Backham tycker att det är jobbigt att posera naken. Vad jag har att säga om saken? Träligt grabben.

Tips: Är ni fortfarande vakna? Gå och lägg er jävla puckon. Det är fan måndag imorgon. Skärpning! (Om ni inte är arbetslösa, lediga eller "sjuka". Då kan ni vara uppe länge till och får ett annat tips: Ha en trevlig natt!)

Fönsterkonst

Kategori: Trams

 

 

Det är lite mysigt när man vaknar och solen skiner genom frostiga fönster.
Utanför fönstren ifråga ser man solbelysta vita grenar. Rätt fint.

Balkongstolpen har jobbat länge på den där mössan. Jag har sett det. Den är så himla fåfäng.

Jag har visst saker att ta itu med. Oj. Klockan var mer än jag trodde. Det är den alltid. Den är så himla elak. Och jag är så himla slö. Jag ska ju träna ju. Och ska raka lilla V först. Haha, hon kommer frysa ihjäl. Då kan jag grilla henne till middag. Mamma sägar alltid att jag har så himla rå humor för att vara vegetarian. Jag förstår inte.

Men!

Kategori: Trams

Kan blogg.se sluta ljuga mig rakt i ansiktet! Inlägget kom ju visst med.. Och så står det som utkast.. Elakt. Inte alls vänligt.

Nu skulle jag verkligen behöva den där lilla icke-kinesen.
Får ta tag i det imorgon.

Ologik

Kategori: Trams

Nej för fan. Nu får det vara bra. Jag borde ha någon som tar ifrån mig datorn vid, typ, tio så att jag kan gå och lägga mig i vettig tid. Hur får man tag i en sådan? Vore även bra om personen i fråga kunde laga mat, städa och alltid vara där när man ville. Utan att ta betalt då förstås. Kanske kan se om jag kan skaffa mig en liten kines för en billig penning. Men det är klart, jag skulle inte förstå ett ord. Bäst att ta någon annan.

Tar nu hem den femte låten från 27 songs from Barcelona och tycker att det är bra att 25 minuter bara tar, typ, fem. Jag kan inte få det att gå ihop, men känner att det inte gör så mycket.

Nej... kanske skulle ta att sova.
Kanske...

Några minuter i

Kategori: Trams

Skrev ett inlägg förut som tydligen inte kom med. Tur för er, det var långt och tråkigt. Nu är det väl dags för den dagliga sammanfattningen, klockan är trots allt snart midnatt.


Dagen: Vaknade hos en polare med lite huvudvärk, somnade om och lät den försvinna. Åt frukost, skjutsade hem en brud och körde sedan hela vägen ut till landet. Solen sken och färgade både snön och himlen gul. Det var mycket läckert. Övervägde om det var värt risken att köra av vägen för att försöka att få ett bra kort. Tänkte att, nej, ska nog låta bli. Kameran låg lite illa till dessutom. Satt hemma och FRÖS i några timmar framför datorn. Det gav mig huvudvärk igen. Den kom med besked. Jag svängde förbi lilla V och huvudvärken försvann igen. Nu är jag glad.

Outfit: Vad ni vill.

Kändiskoll: Fokus ligger mer i att ha koll på mitt huvud.

Tips:
Bry er om andra.

Burr

Kategori: Trams

Jag fryyyyyyser. Jag ska snart åka till lilla V. Men det är inte jättelockande.

Igår var jag klantig. Inte så förvånande kanske. Jag skulle köra till bussen och var ute i ganska god tid, så jag satt och väntade i bilen några minutet för att slippa kylan. När jag sedan klev ur bilen och skulle gå ner till busshållplatsen upptäckte jag att jag inte hade min mobiltelefon på mig. Nej, jag hade inte tagit med den. Först tänkte jag klara mig utan den eftersom det har gått bra i ganska många tusen år utan. Sedan kom jag på följande:
  • Telefonen har en ficklampfunktion som jag måste ha för att bussen ska se mig.
  • Jag skulle ringa när jag kom fram så att jag kunde få komma in till lägenheten där jag skulle vara. Övervägde om jag skulle kunna kasta stenar på ett fönster för att bli upptäckt, men det brukar kunna vara en ganska hög ljudnivå och jag ville inte riskera att tillbringa natten ute på gatan i tjugo minusgrader.
  • Om vi skulle komma bort från varandra kan jag inte bli nådd eller nå någon.
Opraktiskt.
Jag körde hem, hämtade telefonen och körde därefter hela vägen in till staden. Sedan var det bara att festa på.

Anledningen till att man klarade sig förr utan mobiltelefoner var ju att man inte hade så mycket att välja på. Man anpassade sig efter läget. Men det var ju ohållbart det var nog därför alla var tvugna att knarka på 70-talet.

När jag körde hem från staden var det fint. Solen färgade snön och himlen gul och lade långa skuggor längsmed marken. Synd att jag körde och inte kunde komma åt kameran. Undrade om det skulle vara värt att köra av vägen för att få några fina kort. Undrar fortfarande. Det skulle förstås bero på hur bra korten blev.

Typ.

På G

Kategori: Trams

Det finns många jobbiga saker med att bo på landet. En av dem är att bussarna går så sällan att om man vill in till staden på kvällen så kan det hända att man inte kommer in så tidigt.
Slut på allmänt trams och till saken.


Dagen: Vaknade vid halv nio, pluggade, jobbade, tog hand om lilla V, åkte hem, duschade i kallt vatten och gjorde mig iordning.

Outfit: Svarta byxor, grått linne, brun cardigan, marinblå strumpor och två armband runt handlederna.

Kändiskoll: Nej, det har jag verkligen inte tid att ha. Jag måste snart åka och kom nu på att jag måste stoppa ner lite saker i min väska. Ajdå.

Tips: Tänk igenom saker innan bussen går

Ska, jag ska

Kategori: Trams

Efter denna fullproppade vecka som har försökt få mig att gå under utan att lyckas (mig - veckan, 1 - 0) ska det bli fruktansvärt skönt med en ledig helg. Och att ikväll åka in till staden och göra vad ungdomar gör bäst.

Har pluggat, kanske att jag blev distraherad av saker på Internet, men gjorde till slut vad jag skulle.

Nu är det dags att ta sig till jobbet på bästa sätt. Jag ska nog låta min kära vän cykeln följa med idag. Tar lite väl lång tid att gå. Hoppas cykeln inte blir sur för den kalla resan och vägrar följa med. Men stryk löser allt, så om den inte uppför sig...

Det snöar.
Snart blir det till att räkna snö i meter istället för decimeter, eller som vi brukar få göra, millimeter.

...men det är faktiskt lite fint ändå.

Not till mig själv: Sluta försöka komma undan jobbandet genom att desperat hitta på skit att blogga om.

Nu tog dessutom skivan slut. Vad tyst det blev. Måste vara ett tecken. Bäst att dra.

Morgon

Kategori: Trams

Oj vad skönt det var att inte behöva höra ett alarm ringa och känna hur seg kroppen är. Oj vad skönt att då inte behöva tvinga upp sig själv och med trötta ögon hasa runt och försöka skynda sig. Oj vad skönt att inte stressa iväg till en kvävd morgonbuss och sitta och andas seg morgonandedräkt i halvvakenhet. Oj vad skönt.

Skönt att jag inte sov så länge heller. Halv nio är nästan den perfekta tiden att vakna av sig själv på. Man slipper bli seg för man vaknade för tidigt och heller inte för att man sovit för länge.

Nu ska jag plugga. Till och med lust till det har jag.
PÅ'T!

Sent

Kategori: Trams

Jag har fortfarande inte duschat. Hehe. Tur att jag är ledig imorgon. Men jag behöver sova.
Nu ska jag faktiskt ta tag i det.

De har gjort om blogg.se. Dumt. Det fungerar inte korrekt för tillfället. Det suger.

Det har snöat ännu mer. En dag närmare havsåtergången (förstår du inte? Läs tidigare inlägget Snö).

På åter-någonting.

Nio

Kategori: Trams

Internet konstrar. Ska alltid vara så jävla märkvärdigt. Vet du vad Internet? Ta dig i röven.


Dagen: Full. Och då inte som i onykter, utan fullproppad dag. För min räkning. Haft lektioner på förmiddagen och fräste till jobbet direkt efter för att komma hem runt sju. Tur att jag har tagot hand om mig ordentligt så att jag har massor av energi till övers! ...

Outfit: Brunaktig tröja med blommig huva, grå byxor och svarta sockor.

Kändiskoll: En av mina källor (helt och fullt pålitlig såklart) skriver att den föredetta (!) skandaldrottningen Britney Spears skämmer bort sig själv. Hon fixade naglarna och köpte en frappuccino. En annan källa (även den som sanningen själv) rapporterar om att Will Smith vill bli president.

Tips: Se inte de sämsta sidorna hos dem du möter. För, ja, alla har dåliga sidor. Så även jag.


Nu sa Internet godmorgon. Bäst jag sticket iväg och duschar och inte sliter på det för mycket.

Snö

Kategori: Trams

Alla som har gått i en vettig skolan och har något sånär okej minne har fått lära sig att det i vår värld bara finns en viss mängd vatten. Alltså det varken tillkommer något eller försvinner något, det går runt i ett kretslopp vilket innebär att vi använder samma vatten som fanns för, ja, väldigt många år sedan.

Med detta i tankarna undrar jag nu: Var är det just nu ovanligt extrem torka?
För snö är ju en slags form av vatten (om ni inte har lärt er det är det bäst att... tja, ge upp) och just nu förvaras stora mängder av världens vattenresurser här uppe hos oss i dessa länder med ett lite kyligare klimat. Jag menar, det måste ju....
Just det ja, jag kom på det. Antarktis. Vad dum jag är. Synd att det inte finns så många människor som lever där, då hade de kanske kunnat kräva tillbaka kylan och all snö. Om jag känner alla gnälliga svenskar rätt hade vi med glädje kunnat ge tillbaka den. Som sagt, synd. Men nu får det smälta på där och bli blötare här. Men ni behöver inte vara oroliga, uppvärmningen av vår planet forsätter, så om ? år lär snö enbart vara ett fenomen och den nya vattennivån kommer att tvinga upp oss alla (enbart människor då förstås, alla andra arter kommer vara utdöda) på Mount Everest. Då kommer evolutionen slå till och vi kommer att tvingas gå ner i havet igen. "There and back again" är egentligen en titel på människans vara (mer ickevara).

Nu ska jag förbereda mig för detta och duscha.

Vanliga

Kategori: Trams

Dagen: Hade en lektion på morgonen vilken det bara var att släpa sig in till. Åkte hem och satt hemma några timmar för att sedan åka och jobba. Det var roligt väder när jag skulle köra hem, snön som yrde och blåste precis överallt gjorde att min sikt blev helt klart begränsad. Jag låg i 30 km/h hela vägen. Det var som att ha en suddig vägg framför sig. Ett tag funderade jag på att bara gasa och hoppas på det bästa, men när jag insåg att jag inte hade den blekaste aning om var vägkanten befann sig tyckte jag att det var något lite smartare att ignorera den impulsen.

Outfit:
Vit. Vitt är allt jag ser. Eller var. Innan det blev mörkt.

Kändiskoll: När Fever Ray AKA Karin Dreijer vann P3-Guld i kategorin Årets Dans höll hon ett tacktal (var nu gränsen går för ett sådant) som har blivit mycket omskrivet, även utomlands. Katy Perry ansåg att det var genialt och skrev på sin Twitter att on hon vinner en Grammy är det så hennes tacktal ska vara. För er som håller på att spricka av nyfikenhet och undrar hur det tacktalet kan ha sett ut: http://www.youtube.com/watch?v=ymCP6zC_qJU

Tips:
Ta på er regnkläder och gummistövlar av gigantiska storlekar och fyll med allt mjukt ni kommer över. Om ni ska gå ut det vill säga. Annars kan ni ju bara stanna inne och hålla er nära ett element.

27 januari

Kategori: Trams

Personligen tyckar jag att det är trevligt med smink. Framförallt idag. Från Gollum till kronprinsessa. Jag gillar att låtsas att jag är snygg.

Över till lite mer väsentliga (?) saker:
I'm From Barcelona har gjort ett spännande projekt som går ut på att alla bandmedlem (de är 27 stycken) har skrivit varsin låt som tillsammans bildar deras tredje album 27 songs from Barcelona och som släpps idag. Om man inte vill köpa albumet men ändå ha alla låtar är ett alternativ att gå olagligt till väga, ett annat är att gå in på deras hemsida; http://www.imfrombarcelona.com. Där släpper de en låt varje dag från och med idag. En låt per dag i 27 dagar alltså. Kan vara värt att kolla upp.

Nu ska jag...

Dagens

Kategori: Trams

Är klockan redan nio? Okej, vi gör det snabbt. Som ett plåster. Det gör ont, men måste göras (ville inte skriva måste bort...)


Dagen: Jobbade, tog hand om lilla V, cyklade hem och... satt?

Outfit: Marinblå. Matchar inte min nya Gollum-stil, jag vet, men det blir så tjatigt med det där höftskynket. Dessutom blir det lite dragigt om benen.

Kändiskoll: Magdalena är kär i, jag citerar: "en vanlig kille". Det var alltså hon som sa.

Tips: När ni är i det stadiet då ni verkligen ser ut som Gollum, undvik speglar, man får sig en chock.


Jag har skitmycket att göra. Det är inte lätt att få det att gå ihop när man både pluggar heltid och jobbar deltid. Sedan är det bra om man kan träffa vänner och ha ett liv. Men det kan ju jag glömma. Nu ska jag stänga ned Internet. Helst vill jag stänga ned mig själv också...

Blabla

Kategori: Trams

Nu är det sådär mycket text igen, men det är ju bara för att jag har så mycket viktigt att skriva! Och det är sannerligen inte varje dag.

Så det så.

Djurmärkligheter

Kategori: Trams

Vad var det nu med de där djuren? ...märkligheter var det. Jag ska berätta:

Först när jag som bäst höll på att arbeta med händerna fulla såg jag en häst som låg på rygg  kanske hundra meter bort med benen som två stela pinnar i vädret (ja, alltså jag såg bara två ben, är säker på att det fanns fyra). Mycket stilla. Lite väl stilla... Dessutom är hon högdräktig och ska föla om två månader. Jag hann bli skapligt nervös, hon såg stendöd ut. Hästar ligger inte ned så ofta, framförallt inte ute när det är vinter och svinkallt. Och stilla på rygg? Dessutom är det farligt för dem att ligga för länge. Jag ringde ägaren, till likes min chef, och kastade ur mig saker som "rör sig inte" och "kom fort". ...skulle bara se till så att hon inte satt och latade sig någonstans och få henne att piggna till.
Hur som helst, jag skyndade mig på för att göra mig av med bördan jag hade och efter ett tag ställde sig kusen upp, ruskade lite på sig och fortsatte att göra vad hästar nu gör.
Troligtvis skulle hon bara lägga fölet tillrätta. Men nästa gång hon ska göra det kan hon väl se lite mindre död ut? Och så kan väl hennes kompis låta bli att stå alldeles bredvid, nosa på henne och se ledsen ut? Dumma djur.

Nästa konstiga djur: jag tittade in i en av gångarna och fick se en liten mus som sprang runt. Runt. Undrade om den möjligtvis jagade sin egen svans eller liknande. Gick fram. Sakta för att inte skrämma den... Försiktigt... Vad hände? Ingenting. Jag kunde komma alldeles nära den, den kom till och med fram till mig och sprang in mellan mina fötter och nosade. Jag kunde sätta mig ned och den brydde sig inte alls. Jag försökte skrämma den, men förgäves. Lustigaste av allt var nog att den, när den skulle springa fram till mig, rullade runt som en hund på kommando. Och så fortsatte den.
Helskumt. Såg den flera gånger där den sprang runt och undersökte allt den kom över att undersöka. Jag hade lugnt kunnat fånga den med mina bara händer. Ny kompis månne?

Undrar om det är dags för mig att se mig om efter ett nära beläget mentalsjukhus...

Design

Kategori: Trams

Förbättring?

Svara ja för fan.
Dessutom måste ni vara lite imponerade, det är svårt att ändra utseendet. Måste gå in och ändra koderna. Puh! Det tog mycket tid och många förhandsgranskningar. Men jag har lärt mig lite av det också.

Ska snart berätta om sjuka djur. Eller om det är jag som är sjuk, men återkommer till det.

Över till annat.

Text

Kategori: Trams

Det är på tok för mycket text. Här kommer därför lite till. Lite till som ingen orkar ta sig igenom.

Nu ska jag ta mig igenom natten.

Just det

Kategori: Trams

Jag fick syn på en gammal tidning som låg och skräpade och även på en gammal artikel (jag vet, förvånande att se en gammal artikel i en gammal tidning, men det är sant). Nyheten hade undgått mig helt. Antingen har det gått alla förbi, eller så är det jag som är en jävla loser och är sjukt efter. Om jag ska vara helt ärlig (det ska jag) tror jag att det är en del av båda. Hur som helst, den handlade om en ny (...kanske inte så ny längre) dokumentärserie som SVT ska börja producera (nu måste jag sluta skriva parenteser i var och varannan mening, det hackar sönder det jag vill få fram (jag vet, "vill hon få fram något?" tänker ni. Tja..) och gör det svårt för läsaren att hänga med). Den ska följa tio familjer och deras barn som kommer att födas under 2010 i 15 år. Ja, alltså, barnen ska inte födas i 15 år, de ska följas i femton år. Annars hade det sannerligen varit någonting att följa!

Jag kunde inte låta bli att undra vad som skulle hända med de barnen. Att visas i TV och låta hela Sverige ta del av deras liv, bra och dåliga sidor i dem, och låta folk bedömma det. Att låta landet se allt som händer i deras liv. Märkligt. Och när serien är klar? Vad händer med dem då? Kul att bli igenkänd för en sådan sak. Och att alla vet allt om hur man har det och tror att de känner en. Och innan det? Innan barnen är stora nog att välja? Bara för att deras föräldrar är kändiskåta liksom...

Bra saker med detta:
  • Familjerna kan gå ur projektet när som helst
  • Vi får någonting och några att håna för att de inte gör saker i perfektion, medan vi vet precis hur det ska vara
  • Det ska bara visas ett avsnitt per år och familjerna ska besökas en gång i månaden, så det blir ingen dygnet-runt-övervakning (jobbigt om man vill se alla avsnitt och inte missa något. "Just det, nu är det den 25:e januari igen! Vad var det nu som hände sist?" Det är klart, i framtiden kan man väl få allt genom ett fingerpet på sin mobiliallt)
  • Kanske kan det vara intressant att se hur framtidens barn växer upp (det är tanken med programmet. Att tänka på: framtid nu år nutid då. Det borde SVT ha tänkt på)
  • Programmet skildrar uppväxten i olika familjer och miljöer

Programmet ska heta Född 2010 och finns redan i några andra länder. Inte under det namnet dock. Något annat namn på något annat språk.


Jävlar
, läste du allt? Bra jobbat. Mycket text. Och du kanske borde tänka på att skaffa dig ett liv? Jag menar, om du seriöst läste allt så... Och andra sidan skrev jag allt, och det tar längre tid. Jag gör ju research dessutom för att se att jag får all fakta rätt. Men det är klart, jag har ju inget liv.

Kvart över åtta

Kategori: Trams

Dagen: Slitit hårt! Eller jag har i alla fall jobbat. Och hjälpt en vän med några matematiska svårigheter. Eller svårigheter och svårigheter... när man inte kan det är det svårt. Så är det ju med allt. Sedan har jag... varit meningslös, lagat mat och ätit mat.

Outfit:
Eftersom jag nu liknar Gollum ganska bra (ni måste erkänna att jag har jobbat duktigt på att slita på mig själv, bortsätt från dagens meningslöshet då) tänkte jag försöka köra fullt ut. Go all in så att säga och har dagen till ära endast på mig ett skitigt, söndertrasat höftskynke. Kan inte säga vilken originalfärgen är. Nu är det brunt i alla fall.

Kändiskoll: Äntligen! Lady Gaga är ingen man! Puh. Nu känns det bättre. Men om ni frågar mig är inte Lady Gaga  en person, utan ett fenomen. OJ! Jag googlade precis Lady Gaga för att ta reda på vad hennes riktiga namn är (Stefani Joanne Angelina Germanotta, men det blev liksom lite oväsentligt) och blev förvånad över hennes födelsedatum! Hon och jag är födda samma datum! Det måste ju betyda att jag är cool! Eller hur? Hon var också yngre än jag trodde. Född 86. 1986 that is. Nu måste man ju vara noggrann med sådant.
Dessutom: Miley Cyrus har köpt (skaffat, snott, vad vet jag? Inte mycket) en hundvalp. Mycket användbar information.

Tips: Titta på en katt som sover ibland. Det är ganska rofyllt.

Borde, schmorde

Kategori: Trams

Nu borde jag sitta på en buss. Men kom igen, det är så mycket man borde. Efter att ha jobbat hela helgen och pluggat i de lediga minutrarna, vilket ledde till något för sena kvällar och dessutom gått upp klockan halv sex imorse (somnade strax innan tolv igår), är jag något vimmelkantig av trötthet idag. Förvånansvärt nog var det inte så jobbigt att ta sig upp när alarmet gick och var glad och pigg först. Nu har jag fått ett bakslag. Det kom med besked kan jag säga.
Visste ni att när man är sjukligt trött och har saker att göra går klockan jättejättesnabbt och tiden man har på sig liksom bara upplöses i tomma intet? Om ni inte visste det kan jag tala om för er att sådant är fallet.

Jag är trots detta på ganska gott humör. Men är helt klart påväg att somna.

Imorse såg jag några hjortar som stod och åt hösilage (förklaring för fjantiga stadsbor: sådan där stor rund bal som är inlindad i vit plast och som kan ses utspridda på fält sommartid, då liknar de marshmallows. Men man tar av plasten innan djuren får dem) hos och tillsammans med några får. Det såg lustigt ut. Och andra sidan ser allt lustigt ut när jag är såhär övertrött och flummig.

Min hjärna är suddig.
Jag ska hjälpa en kompis med matematik. Men tanke på hur jag är just nu är hon så jävla körd. Haha.

Kvart i elva

Kategori: Trams

Dagen: Oj. Jobb. Men har ändå fungerat ganska så bra.

Outfit: Oj. Inget av värde.

Kändiskoll:
Oj. Nej.

Tips: I och med att man så fint brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, tänker jag låta denna bild tala för tipset:

Det är hemmagjord glass med små marshmallows i, grädde,
chokladcigarr och några Lindt Lindor. Det gick ner.

 

Upp tidigt imorgon för att (förvånansvärt nog) jobba. Oj vad jag inte har något liv. Men sedan bär det av in till staden och förhoppningsvis hinner jag fika med några vänner.


Jävlar vad jag måste duscha och sova.

Eftermiddag

Kategori: Trams

Nu har jag varit hemma och latat mig. Det var skönt. (Bara för att förtydliga; jag har suttit framför datorn)
Nu måste jag åka iväg och jobba. Igen. Enbart för att det är så roligt och jag har energi i överflöd som jag kan behöva göra av med (OBS, inte sant).

Suck (bokstavligt).

Snart 07:00

Kategori: Trams

Godmorgon! Ännu en härlig dag som ligger framför minna fötter!
Okej, helt ärligt, denna positivitism existerar inte. I morse hade jag heller ingen känsla om att någonting utöver det vanliga skulle hända. Tråkigt, men jag slapp och andra sidan bli besviken. Det är bara ännu en dag att avverka i mitt liv. Och inte fan är det någonting särskilt med den heller. Den kommer göra mig förbannat trött och en till sak: Sedan börjar den vardagliga veckan. Veckan som börjar med jobb. Bäst att sätta igång med denna dag och jobbet som den för med sig. Det gör sig inte själv så att säga.

Tio

Kategori: Trams

Dagen: Jag minns jobb. Och plugg. Och en cykel. Och mer jobb. Och den där förbannade cykeln igen. Nu är jag trött. Mina ögon vill inte se mer för idag. Det ger jag blanka fan i. Jag måste ju ta mig hela vägen upp och duscha, borsta mina tänder (tur att jag skrev mina tänder så att ni inte tror att jag står och skrubbar någon annans. Kanske borde lägga till att det är mig jag duschar? Äh.), byta om och ta mig till sängen.

Outfit: Grå byxor, plommonfärgad fleecetröja och grå sockor.

Kändiskoll: Jag måste medje att jag är lite bekymrad för Robbie Williams räkning. År 2009 fick han bara ut 2,7 miljoner kronor. Usch. Han har det inte lätt inte. Och andra sidan bör han väl ha kvar några av de 320 miljoner kronor han tjänade år 2007. Eller?

Tips: Slappna av, ta det lu-u-ugnt (OBS, tipset snodde jag från Mika. Kanske lite fult?)


Morgondagen lär bli lika rolig som denna.
Får jag sova nu?

Nej, snart.

Nu skriver jag med mig själv. Pinsamt.

Klar!

Kategori: Trams

Med ett skolarbete! Har gjort den absolut bästa beskrivningen av hur det fungerar i matspjälkningssystemet. Rubriken lyder: Herr Potatis spännande äventyr. En mycket välskriven och korrekt sag.. jag menar inlämningsuppgift på gymnasienivå. Helt perfekt. Om jag inte hade så bråttom till jobbet skulle jag kunnat dela med mig av vad jag skrev. Men nu har jag bråttom. Men ni behöver inta vara oroliga, Herr Potatis hade en ganska trevlig resa och kom till slut ut den naturliga vägen. Nu ska jag gå ut. Även det den naturliga vägen. Dörren.

Kör på

Kategori: Trams

När alarmet ringde i morse ryckte jag till och hade känslan man har när en spännande dag ligger framför en. Dessvärre tog det mig mindre än en sekund att inse att sådant var inte fallet och känslan försvann således.
Vilken otroligt härlig helg som har påbörjats. Jobba, jobba, jobba och så plugg där i mellan. Bäst att inse att det är så den måste se ut om jag inte också vill bli som Gollum. Nu ska jag sluta vara förslappad och sätta igång.

Helg

Kategori: Trams

Skönt med helg så att man verkligen kan få sova ut och ta det lugnt och... vänta här nu. Just det, det är inte förens nästa helg. Min telefon (väckarklockor är så 1990-tal) står på stadiga 06:00. På söndag kväll kommer jag mer likna Gollum och hur han skulle sett ut om han hade blivit 180 år. Det vill säga mycket fräsch.

Bäst att förebygga det genom att lägga ifrån mig datorn för att sluta mina ögon och ligga helt stilla under täcket, dra upp det till öronen och känna hur sömnen kommer till mig i ett perfekt tempererat, tyst och mörkt rum. Ja, det skulle hända om det nu inte var så att:
  1. Datorn jag har är nyinköpt
  2. Mor tittar på TV i rummet bredvid
Bäst att göra ett försök i alla fall.

Helvete! Halv tolv? Hur fan gick detta till?

Tio i tio

Kategori: Trams

Dagen: Skapligt skönt att inte vara tvungen att gå upp sådär plågsamt tidigt. Och gissa vad; visst har jag pluggat. Hur förvånande det än kan verka. Sedan har jag även cyklat till jobbat. Det ni, cyklat! På is och hårt packad snö. Utan att slå ihjäl mig. Fy fan vad duktig jag är.

Outfit: Rustning. För att känna mig stark inför helgen.

Kändiskoll: När vi ändå har haft en Two And A Half Men-stjärna på tapeten kan vi väl lika gärna fortsätta med nästa? Jon Cryer misstänker att hans föredetta fru Sarah Trigger anlitat en lönnmördare för att.. ja, det är väl ganska uppenbart. Surt läge. Är det så man gör när man är lite griniga på varandra? Låter lite bökigt om ni frågar mig.

Tips: Prata om saker. Tror det löser mer problem i längden. Eller, det är klart, om man låter mörda sin ex-respektive är ju alla problem borta med personen. I alla fall en del av problemen. Man slipper konfrontera och bråka med personen flera gånger om. Så det kan ju hända att det är värt att köra på det spåret?
Om ni skulle testa kan ni ju återkomma till mig och tala om hur det gick. Om det känns lättare att leva och livet är underbart och så vidare.

Äsch

Kategori: Trams

Konjak gjorde det inte roligare att plugga. Jag är värdelös. Och helt jävla körd. Tror att jag är ledig imorgon. Ska jobba på kvällen, men ingen skola. Typ. Då måste jag plugga. Men det kommer jag att göra. Ni känner ju mig.
Jag är:
  • duktig
  • ambitiös
  • målmedveten
  • disciplinerad
  • motiverad
  • arbetsam
Oj. Jag har inte duschat än. Jag fastnade i samma projekt jag fastnade i igår. Som den disciplinerade unga dam jag är.

Här om dagen sa jag till min kära mamma: "Mig skulle det fungera att aga". Ja, på riktigt, jag sa så. Om någon satt med en kniv och hotade att stycka mig när jag inte gör vad jag ska, skulle jag göra vad jag borde. Jävlar vad mycket jag skulle få gjort. Någon intresserad?

Tjugo i nio

Kategori: Trams

Dagen: Hoppade upp ur sängen med ett brett leende på läpparna i morse. Eller... hur var det nu? Hur som helst, körde bil till bussen med en liten härlig sladd på vägen (det var bara för att jag skulle vakna, jag lovar) och dagen fortsatte med tre mycket spännande och lärorika lektioner. Såklart. Sedan var det bara att åka hem efter lunchen. Jag hade lite tid på mig här hemma innan det  var dags att åka och jobba. Jag tänkte sitta och göra viktikgt plugg när jag ändå hade lite motivation uppe, men datorn höll fortfarande på att stänga av sig från igår kväll. Den höll på med någon slags installation. Det var bara till att lägga om planerna och göra onödigt plugg. Har varit iväg och jobbat och sagt hej till lilla V och när jag kom hem igen var datorn ännu inte klar. Dessutom såg det inte ut som den jobbade längre (den var på sista steget, men tänkte inte). Då tyckte jag att det var bäst att sätta den på plats och visa vem som bestämmer. Så jag stängde av.
Jag gillar att förstöra nya saker jag köper. Den här datorn är så körd.

Outfit: Det trendigaste ni kan tänka er.

Kändiskoll: Lite, men orkar inte ens låtsas som att jag bryr mig. För, seriöst, idag handlar det mest om kärlekstrassel, nya pojkvänner och flirter. Guuuuuuud så tråkigt. Kan ingen kändis hitta på någonting roligt? Jag måste tacka Basshunter AKA Jonas Altbergs påhitt. I alla fall någonting lite mer originellt.

Tips: Självdisciplin. Det vore sannerligen inte helt fel.


Kanske skulle ta åt mig mitt eget tips. Bäst att göra det.
Vad mer? Jo, mor gjorde iordning varm choklad med grädda och konjak till mig. Det tackar jag för. Om jag spetsar den ytterligare kanske det blir roligare att plugga...

Igen. Fan.

Kategori: Trams

Jag tror jag ska ta och slänga ut datorn genom fönstret. Jag har förvisso kommit så långt som till sängen, men det är nästan det värsta. Utan dator hade jag somnat så fort mina halvöppnade ögon anat sängens konturer. Nu... ja, jag tror att ni förstår. Jag älskar den. Men fan vad jag hatar den. Men jag kan inte slänga ut den genom fönstret. Den skulle frysa något alldeles förskräckligt. Det kanske den har gjort sig förtjänt av, den förstör mitt liv något alldeles förskräckligt.
Jag loggade förvisso ut från alla sidor... men tänkte att jag skulle fortsätta med ett projekt och fastnade. Nu ska jag fastna i den sköna känsla man har när man sover.

Jag ska.

22:22

Kategori: Trams

Dagen: Upp, träffade pappa som hade försovit sig och stressade iväg (inte likt honom!), åkte iväg till bussen, till skolan, hade en lektion, ett möte, pluggade med några polare som jag även lunchade med. Efter det var det bara att ta sig hem igen. Och jobba. Och komma hem. Och hämta pappa. Och... sedan försvann tiden fraför denna ..tja, jag kan inte kalla den dumburk, den må vara dum, men det är fan ingen burk.

Outfit: Oj, nu har jag bytt. Jag påbörjade detta inlägg och att skriva "Outfit:" i marinblått, men har sedan dess duschat och bytt om till min sovutstyrsel, det vill säga mina vackra hallonröda byxor och blålila t-tröja. De där vackra kontrasterna.

Kändiskoll: Ojojoj, nu är det smaskigt ska ni veta! Jag har ju följt kändisparet Charlie Sheen och Brooke Mueller och jag bara måste ju fortsätta på det spåret nu när det händer saker där, måste! Fru Mueller fördes till sjukhus på grund av akut lunginflamation och herr Sheen var naturligtvis tvungen att hälsa på trots besöksförbud! är det inte skamligt? ...nja. Nästa då: Britney Spears beslöt sig för att inte delta vid det förhör i rätten hon var kallad till. istället sprang hon runt och köpte dyra (no shit) smycken till sig själv och gjorde manikyr (eller pedikyr, eller någonting annat-kyr). Till hennes försvar hade hon velat flytta tiden för förhöret. Det gick sådär.

Tips: Om ni vill få någonting gjort; logga ut från era konton som har med Internet att göra. Det har jag. Jag lyckades duscha.


Nu ska jag ta med datorn till sängen.
Såsär ja. Nu sitter jag här med en hög kuddar bakom ryggen. Tur att denna blogg är jättemeningsfull och att jag har så mycket vettigt att skriva. Nu ska jag nog ta och skriva lite ännu mer nödvändiga saker, som skolarbete. Till exempel.

Sen ska jag på dejt med John Blund. Han är sååååå het.

Ta sig i kragen

Kategori: Trams

Bäst att dra iväg att jobba nu. Men en del har jag faktiskt få gjort! Så lite duktig kan jag känna mig. Men bara lite. Jag borde ha gjort det för flera dagar sedan. Bättre sent än aldrig om ni frågar mig. Vilket jag kan ge mig fan på att ni inte gör. Jobba var det. Nu måste jag sluta skriva en jävla massa skit.
Goddag.

Ska bara...

Kategori: Trams

Jag ska iväg och jobba. Snart. Jag lovar. Men just nu har jag en större lust att sitta inne och plugga och vara ambitiös än vad jag har att knalla iväg i kylan. Mycket större. Det handlar inte bara om att jag inte har lust att ge mig ut i den blöta snön utan även om att jag faktiskt har lust att plugga. Och det tror jag beror på att jag är på ett associalt humör. Jag har ingen lust att ge mig ut i världen (världen..? Ska ju ändå bara tre kilometer) och riskera att träffa människor man måste vara trevlig mot. Jag vill mycket hellre sitta här ensam och skriva. Inte ens att ha kontakt med andra genom detta gigantiska nätverk har jag lust med. Det är bra, det fördärvar mitt liv.

Ska nog skriva lite innan jag ger mig iväg och jobbar. Trots att jag kanske inte borde. Om jag ger mig iväg snabbt kommer jag hem snabbare och kan plugga då.. Men tänk om lusten har försvunnit?

Skärpning, tack!

Kategori: Trams

Dagen: Drog glatt iväg till jobbet, jobbade med hjälp av chefen, sprang runt med lilla V ett tag och fick skjuts hem av bossen när allt var klart. Det var mycket vänligt, annars skulle jag nämligen fått cykla hem och det var mycket snö både i luften och på backen så det var skönt att slippa. Därefter ledvde jag som i dimma eftersom jag var tvungen att leka med denna vackra dator och installera saker på den och så vidare. Har inte gjort någonting vettigt. Såklart inte.

Outfit:
Röda byxor, plommonfärgad fleecetröja och svarta sockor.

Kändiskoll:
Superstjärnan Madonna vill ha barn med sin 22-årige pojkvänn.

Tips:
Låt inte datorn ta över ditt liv.


Vad är det här? Typ fjärde inlägget idag? Jag är en så bra bloggare!
Tyvärr tar jag inte vara så bra på mig själv. Nu är det så att jag har cam på denna dator och det är inte bra. Oj videosamtala med folk är ju roligt! Jag är så förlorad. Nu MÅSTE jag sova. Jag håller på att somna där jag sitter (här jag sitter snarare, men det låter inte gramatiskt korrekt). Jag som skulle gå och lägga mig tidigt... Jaja, bättre sent än aldrig!

Mmm

Kategori: Trams

...till att ha datorn i knäet och samtidigt titta på TV. Det bästa (och absolut värsta) av två världar. Jag tittar På MAD TV, inte lika bra som tidningen, men ändå ganska trevligt tidsfördriv. För jag har ju absolut ingenting annat att göra eller så. The Hives spelar live och presenterades som världens bästa liveband! Det var sannerligen inte illa, go Hives! Ganska häftigt måste jag säga!

Nu, över till någonting som är något mer vettigt. Plugg. Och kanske borde äta också. Är hungrig....

Oj...

Kategori: Trams

...igen, Lena Philipsson har gjort en cover på Marcus Krunegårds Hela Livet Var Ett Disco. Den lät... spännande hon hejjar tydligen på herr Krunegård ikväll på P3 Guld och säger förlåt för covern. Lyssna på den så kanske ni förstår varför. Orginalet kanske inte är en av världens bästa låtar som den är... Men så kanske jag inte får säga. Det kan hända att jag får spö då. Den är jättebra, menade jag förstås.

Starta om datorn var det. Jag älskar den (mest för att det är min, min, min)!

Och den är här!

Kategori: Trams

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
Här sitter jag vid matbordet med min fiiina dator! Nu kan jag göra vad jag vill! Hoppa baklänges på E4:an, leva med rävarna, tugga på pianot, knarka (vilket man kanske skulle kunna tro att jag redan gör), prata på mitt eget påhittade språk, kasta bollar på dumma människor, springa ett varv runt jorden, äta fjärilar, ..ojdå. Nu säger datorn åt mig att jag måste starta om den för att avsluta installationen av ett program. Jag får väl fortsätta tala om allt jag kan göra senare.

Tillägg

Kategori: Trams

Just det! Jag fick ett brev från min stad (om ni inte vet vad jag syftar på är det bara att läsa alla inlägg från början) där det stod att mina invånare behövde mig. De bad mig att återvända. Det kan de ju drömma om. De är sååå körda. Suckers.

21:12

Kategori: Trams

Varför tycker man att det inte är så farligt att plugga, utan kanske till och med så att det känns lite behagligt att göra sakerna man måste, men så fort man har satt sig vid datorn och inser att Facebook fortfarande existerar försvinner allt och man blir som en torr svamp i huvudet? Varför? Bäst att få ordning på dagen i alla fall, plugga lite och sedan upp till morgondagen och ta reda på hur min dator ser ut på riktigt!


Dagen:
Insåg till min ..tja, kanske inte förskräckelse, men inte direkt till min förtjusning att det var dags att stiga upp i morse. Bara att göra det. Åkte och jobbade, kom hem, duschade, kokade två ägg (det ena totalmisslyckat, det andra bara ganska misslyckat) åkte till bussen, pluggade på bussen (slarviga jag som inte hade läst det i tid), och fick ett samtal om att min dator kommer imorgon (!), kom fram, hade en lektion (där min läsning hade varit förjäves), gick till bussen, åkte buss, tog inte bara hem mig själv utan även fyra grannar, kom hem, åt och insåg efter ett tag hur trött jag är.

Outfit: Ljeans, grå tröja med trekvartsärmar och båtringning och svarta sockor. Diskret, men snyggt. Det är så jag jobbar. Eller, om jag hade jobbat hade jag jobbat så. Men jag är för lat.

Kändiskoll: Heidi Montag har opererat sig hela tio gånger! Plastic fantastic.

Tips: Gör det som verkar mest klyftigt. Inte bara för stunden.


Kan jag sova här tror ni? Snart kommer jag blogga från sängen med min bärbara! ..det kanske var mer information än vad som behövdes. Nu ska jag göra mig iordning för kvällen. Ni också. Det är en order. Anledningen: klokast så. Nu kom jag in på ordbajsandet igen. Slutar.

Toppendag..

Kategori: Trams

Dagen: Vaknade borta och insåg snart att det kanske kunde vara bra att se hur jag skulle ta mig därifrån. När man har med landet att göra är det inte toppen att är söndag. Men hem var jag ändå tvungen att ta mig. Hur mycket söndag det än må vara. Kollade upp möjlighterna och bestämde att jag skulle ta ett tåg som gick 12:23. Synd att jag inte hade så mycket tid som jag hade fått för mig och att jag snällt fick stanna kvar i staden ytterligare två timmar. Blev inte gladare när min far ringde och sa att de minsann inte kunde hämta mig för att han skulle iväg med bilen. Blev konstigt nog surare.
Naturligtvis var det inget tåg utan en ersättningsbuss. "Vädret ställer till det så dant" tänker ni. Visst, men anledningen var en annan. De hade fordonsbrist. Bra jobbat. Jag frågade vänligt om de hade lust att släppa av mig på vägen, men de hade de inte så det var bara att ta och gå av på rätt ställe och sedan ta bussen tillbaka.
Jag tränade med lilla V, vilket ledde till en mycket vacker flygtur och att jag fick smacka lite sand. Men det kanske inte gjorde så mycket, hade inte ätit så mycket under dagen.
Jobbade lite och gjorde mer jobb för att slippa göra det imorgon bitti. Kom hem strax efter halv nio. Hur jävla trött och hungrig som helst. Minsta motgång hade fördärvat mig. Jag var inte på topp.

Outfit: Läckra röda byxor och en blå (blå? Lila? Blålila?) t-tröja på mig. Jobbar med kostrasfärger, det är ju så snyggt!

Kändiskoll: Såklart! Inte bara Megan Fox visar sig i inte jättemycket kläder, Ashley Greene har nu gjort reklam enbart iförd färg. ...hm, det kanske skulle bli morgondagens outfit.

Tips: Se det positivt. Alltid positivt. "Och så upp igen"!


Ögonen stänger snart. Bäst att ta sig till sängen (via tandborsten) innan det händer.

00:00

Kategori: Trams

Dagen: Blev väckt av ett samtal, har pluggat matte, tittade till lilla V och stressade iväg till bussen. Är hos polare och tittar på film, en avklarad, en väntar!

Outfit: Svarta byxor, lila tunika och svarta sockor.

Kändiskoll: Nej.

Tips: Ha kul.


Fan, jag hann inte innan klockan tolv..

Saker

Kategori: Trams

Dagen: Tja, det är mycket möjligt att ni redan vet, men jag var ju uppe... en aning sent igår. Konstigt att det var svårt att komma upp i morse. Märkligt. Jobbade och for hem och jobabde lite till. När jag var hemma bråkade jag med ett tal. Inte bråk (ha...ha...) utan tal med i. Blablabla, ingen bryr sig. När jag kom hem efter andra jobbvändan var det att snabbt proppa i sig någonting att äta och försvinna upp och hålla sig undan från alla tusentals damer som uppehåller sig på nedervåningen. Mor har vinprovning. Dum ursäkt för att få supa sig full om ni frågar mig. Simpsons och Family Guy uppehöll mig.
Jag är förbaskat trött. Ska lugnt ta och slagga nu. Borde gått och lagt mig för timmar sedan säger min kropp. Men som att jag lyssnar på den liksom. Den ljuger bara. Den säger fortfarande att jag har ont i benen när jag springer (vilket jag alltså fortfarande undviker, men funderar på att börja fresta lite på dem... kan hjälpa). Den kan ta sig (...mig) i röven (fan vilket hoppande det blev, kroppen skriver jag om nu). Jag ska inte ge den några korkade infall. Tur att jag har en vilja som styr. Den har kroppen i ett järngrepp. Typ. Förutom bengrejen. Och en del andra saker.

Outfit: Gladpack.

Kändiskoll: Lady GaGa kollapsade innan en konsert. Ajdå. Illa. Arma människa, hur ska hon klara sig? Jag har hörtalas om några hus som kollapsade i Haiti...

Tips: Släng inte mat på golvet.


Just det, annulleringen ni vet? Jag hoppashoppashoppas att det var min första order de syftade på (vilken jag avbröt, men senare fick någon slags bekräftelse på i alla fall). Hoppas. Hoppas. Jag vill ha min dator nu för bövulen! Men det var nog den första...

En helt annan sak (förbered er på, typ, det värsta i-landsproblemet); jag har ett otroligt simpelt spel på min älskade mobiltelefon där man ska flytta på brickor och få det till en bild och som jag brukar sysselsätta mig med när jag har otroligt tråkigt eller ska somna (för att ha någonting tråkigt att göra som gör ögonen sömniga). Detta spel har jag råkat radera. Knapplåset var inte på. Jag kan inte låta bli att tycka att det ändå var lite skickligt gjort.

Nu ska jag se om jag är tillräckligt skicklig för att somna utan ett skitmeningslöst spel.

Fan

Kategori: Trams

Jag är jävligt osmart, ointerligent och ofiffig och jävligt sur på att min beställning på den bärbara datorn tydligen har annullerats! Vadå ingen inbetalning, jag hade ju för fan betalat! Jag gick ju till och med in på min Internetbank för att titta efter, och de hade lagt undan en summa!
Sur. På det och på mig själv. Jag ska ju för fan upp tidigt imorgon. Vad in i helvete gör jag uppe? Har dock ingen skola, men jobbar. Och det är mycket mer jobbigt.

Ni vill såklart ha er dagliga dos av mitt liv? Ja, men såklart att ni vill. Vem skulle inte vara intresserad av någonting sådant, liksom? En annan människas meningslösa liv. Jag tänker göra er besvikna och frångå mina principer och skita fullständigt i era behov och sätta mina egna i första rum. Eller, det är ju redan för sent, men jag ska sluta.

Nu.

Tioisch

Kategori: Trams

Dagen: Fruktansvärt rolig måste jag säga. Höjdpunkten var att jag var tvungen att gå upp tidigt för att ta mig in till staden för en lektion på en timme. Alltid lika roligt. Att vi dessutom gick igenom planeringen och betygskriterierna gjorde inte saken bättre. Ja, jag vet att man måste göra det, men det är inte det roligaste. Hade hellre börjat jobba på en gång för att hålla mig sysselsatt. Hade riktigt svårt att sitta still, och hade gärna hoppat ut genom fönstret för en dans på taket utanför. Men som den väluppfostrade och belevade elev jag är lät jag naturligtvis bli.
Jobbade på kvällen.

Outfit: En fransk 1800-tals afotonklänning, naturligtvis.

Kändiskoll: Tjoho! Vår käre Prins Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte är numera tillsammans med den föredetta Paradise Hotel-deltageren Sofia Hellqvist. Vilken underbar dockusåpa...! På tal om dockusåpor, vad har Basshunter AKA Jonas Altberg för sig i brittiska kändis-Big Brother? Varför är han med över huvudettaget? Mycket möjligt att de svenska medierna vinklar och håller på, typiskt dem. Jag har inte sett någonting annat om någon annan deltagare. Men det förstås, de är väl som änglar allihop i förhållande till Mr Altberg.

Tips: Äsch då. Borsta tänderna.


Imorgon är en annan dag (var nära på att det blev ett j istället för d. Hade kanske också passat bra).

Lat-timme

Kategori: Trams

Jag sitter mest här för att slippa gå ut och frysa häcken av mig. Men snart måste jag ju. Men jag har andra måsten först. Jag erhm.. måste.. kolla om det har hänt någonting viktigt i mejlkorgon och på Facebook.. Det hade det, inte.  Eller, det beror på vad man menar viktigt förstås. ...funderar på om man kan vända och vrida på det så att man kan få det till att bli viktigt. Tyvärr tror jag att det är kört.

Just nu spelas en cover på Mando Diaos Dance With Somebody. Bra original, dålig cover. Vem som har gjort den? Meja. Ojdå, det tyckte jag var oväntat. Jag tyckte om henne när jag var liten. Ja, jag har varit ung. En gång i tiden.

Nu ska jag sluta tramsa. Eller, det kommer jag ju inte göra, men sluta dela det med er i detta format. Relativt värdelöst. Där har ni mitt liv i ett nötskal.
...jag kanske skämtade.

Kilar stadigt

Kategori: Trams

Dagen: Jodå, upp i ottan tillsammans med gott om tid. Drog mig mot bussen tillsammans med en spark och åkte buss tillsammans med förvånansvärt många som jag kände. Halkat omkring på en spännande dag i skolan där vi fokuserades på viktiga saker. Typ studieteknink, datorkunskap och ..hm, vad det sista nu var. Vi diskuterade respekt. Är på bra humör! Lite stissig och säkert jävligt jobbig att ha med att göra, men vid gott mod! Varför? Tja, säg det, skönt när rutinerna drar igång igen. Dessutom är det ju aldrig fel att flyta omkring i skolan och glassa. För det är vad jag gör, jag glassar, jag glassar!
Sedan sa jag hej till lilla V. Och sparkade mig hem i dimman.
Frostig dag. Som inte uppskattades att fångas på bild. Taskigt.

Outfit: Undrar hur jag ska kunna vinkla gårdagens outfit på ett sätt som ger den nytt liv. Undrar om det går, den är ganska död. på flera sätt. Jag ger upp. Läs gårdagens så vet ni vad jag har på mig. Allt jag har att säga om saken: grrrrr.

Kändiskoll: Om det ändå vore så väl. Eller, om det vore så illa, snarare. Inte ens lita grand är jag rädd. Eller jo! Smygläste på en gratistidning att Pauline var rädd för att det skulle bli fiasko i Melodischlagerfestivalen, en check liten musiktävling som hålls en gång om året för er som inte vet. Pauline... oo, ge mig din underbara låt Give me a call. Jag har försökt ge den till mig själv (kanske inte på ett helt... lagligt... vis), men misslyckats.

Tips: Alltså, om ni gillar musik; P3. Det är allt jag har att säga. Inte för att jag vill ge er några dåliga idéer nu eller så, men jag lyssnade (PLÅGSAMT!) på en kommersiell radiostation tidigare idag. De kom upp med "veckans hitvarning" som inte var någon mindre låt än Donkeyboys Ambitions. Eh.. ursäkta mig? Men veckans hitvarning? Förra årets hit snarare. Den är ju grymt bra, men.. ja. snacka om att ligga skapligt mycket efter.


Tidigare vanor! Har ni märkt? Det ska jag fortsätta så. Nu är det nog bäst att sluta kila stadigt och inta en mer horisontell position.

Tio över tio

Kategori: Trams

Dagen: Började bra, inte bara dagen, utan den nya terminen, med en försovning. Syster kom in till mig när jag sov. "Skulle inte vi åka fem-tio över åtta?" "Joo. Vad är klockan" "Fem över". Godmorgon. Men jag kan inte minnas när jag senast försov mig, men inte direkt ett peppande sätt att starta allt med. Fick skjuts in till staden och fick åka stadsbuss sista biten (oj! Buss inne i staden! Så intressant!). Startade upp i skolan träffade vänner, men morgonen hade helt klart fått mig "ur balans", för att låta lite... snobbig. Bussade hem, tog bilen hem (sovmorgonen förstörde för mig, skulle åkt direkt till jobbet) och tillbaks igen. Jobbade och kom hem igen vid en bit efter åtta. Då var det bäst att äta. Full, lite stressig dag. Mycket att göra, men det kan vara skönt.

Outfit: En snygg mossgrön t-shirt med den lite snygga slitna looken och grå bomullsshorts. Myyyyys! (Uhu.. )

Kändiskoll: Britney Spears pojkvänn Jason Trawick ska tydligen ha varit otrogen när hon började planera bröllop. Okej, att du inte vill gifta dig kan jag förstå, men kan du inte säga det till din partner? Känns liksom lite... tja, valet är ju fritt förstås.

Tips: Alltså, en trendig vinterjacka är ju bara rätt i denna kyla! Klä er varmt nu sötisar! (Uuuuuuhu...)


Nej. Nu har alla gått och laggt sig. Bäst för mig att göra det samma. Måste bara först. Sedan till en morgondag, även den fullspäckad. Och sedan till en termin, som jag undrar lite hur den ska gå. Men med tanke på att tiden flyter förbi när man har mycket att göra lär jag väl knappt hinna uppleva den. Och det kan ju vara positivt.  Slippa känna efter, slippa tänka. Och andra sidan, vad väntar i änden på den?

21:21

Kategori: Trams

Dagen: Jo, en dag har det väl varit. Inte så intressant kanske. Åkte och tränade med lilla V (!) och jobbade på kvällen. Och det gick väl bra.

Outfit: Ja, det har jag väl. Men inte så intressant. Bruna rutiga byxor, marinblå fleece och grå sockor. Snoffsigt kan tyckas, men det är det inte. Oj, svarta strumpor. De grå är under. Vik-viktig information. Så att säga.

Kändiskoll: Nej, det har jag väl inte. Det händer säkert någonting intressant. Typ som att Anders Bagge numera är singel. Där får ni vara snabba! Att ta er bort. Långt bort.

Tips: Ja, jättemånga, jätteintressanta saker såklart. Typ; var snäll och rar.


Nu är det slut på ledig- och latheten. Hur ska det nu gå? Det får framtiden utvisa och ta hand om, jag bara flyter med. Om det blir fel beror det inte på mig. Jag är oskyldig. Jag lovar.

Ledig helg

Kategori: Trams

Dagen: Tja, den har väl varit okej.

Outfit: Ingen välplanerad.

Kändiskoll: Haha, nej.

Tips: Ät inte obegränsat med choklad.


Jag är trött. Och tjock (numera). Och jag vill ha min bärbara som jag har beställt. Och jag vill åka någonstans där det är varmt. Och jag måste duscha. Men jag kan inte duscha förens päronen har ringt och talat om hur det blir. Och jag är trött. Och jag måste skriva på en grej. Och. Och. Och.

By the way,

Kategori: Trams

...senast den 22:a kommer min bärbara! JA!

Tre minuter i

Kategori: Trams

Dagen: Jobbade, traskade hem, åkte dit igen på kvällen, lilla V var duk-duktig, tittar nu på TV. Strictly Ballroom går på kanal ett, fantastiskt bra film! Har sett den förut. Visste däremot inta att den var regisserad av Baz Luhrmann, alltså regissören till Moulin Rouge, och likheterna är mycket påtagliga när man letar efter dem!

Outfit: Kom igen, klockan är snart tolv, jag är hemma och ska snart sova. Så om jag hade haft en outfit hade det varit en enkel t-shirt. Och det är det också.

Kändiskoll: Nej, för att jag satt inte bänkad framför Let's Dance. Det dansas så trevligt i Strictly Ballroom och det räcker för mig.

Tips: Ha en glad helg.


Jag är tråkig. Måste hitta på någonting spännande här snart. Annars dör ni av uttråkning. Eller, ni kan ju förstås sluta läsa, men jag lär dö av uttråkning. Jag måste ju skriva.

Dator, verkligen på G

Kategori: Trams

Nu är minsann min beställning på den där bärbara datorn helt klar! Ge mig den nu, NU!

Mellan nio och tio

Kategori: Trams

Dagen: Drog mig upp och släpade mig till jobbet. Tyckte det var på tok för tidigt. Men det var det inte. Enligt somliga hungriga varelser. Chefen ringde för att tala om att de inte alls åker till den där stora staden på grund av vädret och jag jobbar färdigt. Åker hem i deras bil, åker tillbaka till ungarna ( det går bra nu, kompis de går bra nu!) fixar med lilla V och går hem. Gick... ja, det gick, men fan vad kallt det var. Det är inte jättelångt, men tre kilometer är ändå en snutt. Sedan åt jag och råkade få lite för mycket stark sås på min taco. Det brann. På ett ställe. Nu är jag så trött att jag hålelr på att falla ihop i en liten hög. Inte så trött att ögonlocken är tunga, utan riktigt trött! På alla sätt. Gått och lagt mig för sent. Och upp för tidigt.

Outfit: Jag ser inte. Ögonen har grusat igen. Jag minns inte. Det fungerar inte. Har aldrig gjort, kommer aldrig att göra.

Kändiskoll: Ha, knappast.

Tips: Kan ni inte komma på någonting vettigt själva era djävlar???


Sova, sova, sova, säng, säng, säng. Först duscha bara.
Det är vitt ute. Hm, godmorgon.
Godnatt.

Kallare

Kategori: Trams

Dagen: Sovmorgon och därefter en jädrans massor av roliga och spännande saker. På ett ungefär. Vi fick gäster som var en av morsans gamla kompisar, hennes respektive och ett av deras barn som är ungefär i min ålder. Vi åt lunch, jag åkte en svängom för att jobba, kom hem, duschade, åt kvällsmat, sade adjö tll gästerna, slötittade på TV och även hämtat min syster från bussen (som jag visst skjutsade till tåget efter jobbet, slarvigt att missa en sådan viktig punkt).

Outfit: Jeans, fräscht marinblå fleecetröja med en lilla tunika som sticker ut under på ett modernt vis och grå sockor.

Kändiskoll: Nej. Och idag har jag försökt. I alla fall lite. Men, konstig som jag är, bryr jag mig inte så mycket om hur lika olika stjärnor är om några år. Jag är ledsen, men om det är det bästa skvaller som finns just nu... Alla håller sig väl inne i kylan. Jävla Ryssland som ger oss denna kyla. Ska emigrera till ett land långt bort frpn Ryssland. Något som ligger nedanför. I och för sig är det väl ganska svårt att göra det motsatta.

Tips: Kläder. Lager på lager på lager på lager. Och så en jävligt varm jacka på det. Och varma sockor. Och varm mössa. Och extrema skor. Gärna med små element i.


Imorgon är det jobb, jobb, jobb som gäller. Bossen ska bort, så ska även tillbringa natten där. Och även på fredag blir det mycket jobb. Men slutar tidigt då, och det är ju skönt förstås.
Oj, nu ropar visst min säng på mig. Den tycker att jag ska värma upp den. Bäst att lyda.

Kallt!

Kategori: Trams

Dagen: lång jobbdag, hem och slappa lite och därefter ta hand om lilla V. Hon var gullig. Men, seriöst, vem är förvånad. Syster var med som sällskap också.

Outfit:
Egentligen inte.

Kändiskoll:
Verkligen inte.

Tips:
1000-bitars pussel på golvet medför ond rygg. Försök att undvika detta i största möjliga mån. Bord liksom, har människan inte uppfunnit bord kanske? Nästa steg är nog att uppfinna en hjärna till mig. Bra idé. Men var kom den ifrån?


Nu har datorn startat upp ett sådant där provisoriskt skrivbord. Det är jobbigt. Träligt att arbeta ifrån liksom. Vill ha den bärbara jag bestämde mig för. Måste ringa och höra hur det gick med beställningen, om den verkligen kom fram som den skulle. På torsdag kanske. Gäller att komma ihåg bara. Bäst att hjärnan är klar till dess.

Tjugo i .

Kategori: Trams

Dagen: Upp i alla fall på förmiddagen och tog en lugn morgon. Därefter jobba en lagom liten stund med syster  som sällskap. Hon kom hem idag. Hon trivs inte så bra när jag inte är så nära. Kära syster. Du måste lära dig, vi kommer inte att leva tillsammans jämt, du måste inse. Hur som helst,  lilla V var duktig, så även den andra. Kom hem, åt, syrrans vän kom över, jag spöade skiten ur päronen i Bissmark (kortspel. Jag ÄGER) och spenderade sedan tid vid TV:n. The Commitments gick. Mmmm som i mmmusikfilm. Har duschat, ska sova.

Outfit: Nej. Eller, jo, jag är ju inte naken. Men inget av värde. För det brukar ju annars allt jag har på mig vara. Men en t-shirt. Med tillbehör. Jag ska sova. När som helst nu. Men man måste ju ge sina läsare vad de (ni) vill ha. Oh, ni är så krävande. Yeah, right, I wish.

Kändiskoll: Robinson-Robban har blivit pappa. Undrar vilken färg ungen har. Spännande. Typ...

Tips: Gör någonting som är värt. Ovärda saker är så ovärt.


Imorgon blir en oledig dag. Så att säga. Och jag osover just nu. Det ska jag så ändra på. Alltså ofortsätta med. Min humor är väldigt obra. Ni kan ju alltid osluta läsa om ni vill. Eller ovill som jag antar att det blir i de flesta fall.
Jag borde gå och dö någonstans. Kan man tycka. Men det ska jag inte! Vem ska då ha en blogg som är helt värdelös och som ni tvingar er att läsa ibland för att ni känner ett ansvar att göra det? Värdelösa bloggar finns det i och för sig gott om.
Snälla, få mig att sluta med det här.

Attans!

Kategori: Trams

Jag hann inte innan klockan tolv! Illa. Mycket illa. Jag får väl då ta att sammanfatta gårdagen, det vill säga söndagen. Den 3 januari 2010. Ovant att skriva 2010. Dagens i-lands problem; "asså shiit asså det e typ aaaasajoobbigt att skriva 2010 de tar typ såå mycke längre tid att blogga nu". Okej, nu känner jag mig fjantigt. Ett mycket tarvligt försök att försöka skapa någonting... ja, någonting. Det gick som vanligt käpprätt åt helvete. Bäst att gå vidare till dagen. Gårdagen.


Dagen: Stack glad i hågen (tja, typ) upp och jobbade. Blev kvar länge. Skulle ta hand om lilla V, en annan, prata med alla, äta lite och så. När jag väl kom hem var jag (förvånansvärt nog, och; för att bryta mönstret) väldigt trött. Gick ändå över till grannen för att vara lite sällskaplig. Och nu har jag precis kommit hem. Och (fortfarande mycket märkligt nog) trött.

Outfit: Gröna slappa, ...vänta, hade nog samma kläder igår. Skaaaabbigt.

Kändiskoll: Dagen är ju förbi, så... för sent för det helt enkelt. Det får bli imorgon. Alltså idag. Jag missade ju faktiskt igår. Rörigt. Och det är då ingenting jämfört med hur det är inne i mitt huvud. Huh, läskigt.

Tips: Gör inte saker svårare än vad de är.

Vitare än vitast

Kategori: Trams

Dagen: Tidig jobbmorgon, hem och bada. Fan vad det var länge sedan jag badade. Det är för att det inte är så roligt. Det händer ju för fan ingenting. Man ligger ju bara där och är för varm. När jag var blöt, men torrare än innan, drog jag iväg och hälsade på hos en liten, men naggande god familj. Jag fick mat. Och det var tur, för jag var hungrig. Annars hade jag börjat bita på deras krukväxter. Kanske. Nu är jag hemma (nähä).
Det är snö ute. Och det blir mer för var, typ, minut som går. I alla fall för stunden.

Outfit: Gröna slappa byxor, blå-grå-grön tröja, brun tröja över och grå sockor. Fruktansvärt hett. Kan ju även bero på att det är jag som bär upp det så bra.

Kändiskoll:
Bäst att byta spår, börjar bli lite enformigt. Över till kändisskvaller när det är som bäst. För det första; Elton John shoppade kläder för 12 000 dollar och för det andra; Lady Gaga gjorde ett intressant (i brist på bättre ord) framträdande på nyår. Seriöst? Bra jobbat där. Att handla kläder för helt galna summor är väl inte speciellt svårt när varje klädesplagg kostar en förmögenhet och att Lady Gaga gör någonting som sticker ut är väl helt normalt? kändistorka månne? Känner att jag borde sparat Lady Gaga nyheten till imorgon. Äsch, det är säkert någon kändis som hittar på någonting fyndigt till dess.

Tips: Den du hatar är inte elak, bara missförstådd. Vad sägs om en andra chans? Eller kanske en femtioåttonde? etthundrasextiofjärde gången gillt som det heter.


Jobba imorgon med tror jag bestämt? Kanske skulle strunta i det. Djuren kan väl ta hand om sig själva. Kom igen. Hur svårt kan det vara liksom. Och jag som brukar påstå att djur är smarta. Det tyder ju på hur smart jag är. Djur är dumma, kött är gott och skjut alla vargar. Det är allt jag har att säga.

Sena vanor

Kategori: Trams

Dagen: Sov kanske en aning för länge, tog en lugn morgon. Sedan iväg och jobba, hem och laga mat och inte så mycket mer. Lyssnat på radio och när radion inte höll de mått jag ville ha satte jag på en skiva. Alltså, Creedence Clearwater Revival, satan vad bra! Blir aldrig gammalt. Kan inte låta bli att irritera mig på att många låtar påminner om varandra. Hur som helst sjukt bra. Var ett favoritband när jag var yngre, undrar varför jag släppte dem. Måste återuppta.
Under dagen har jag även irriterat mig enormt på hur finnarna har reagerat på vad som har hänt i deras land. Alltså, ursäkta, men det är inte första gången det händer (alltså någon springer runt och skjuter folk med något slags skjutvapen). Föregående gånger har det varit personer med finskt ursprung, och när det inte är det börjar man diskutera landets invandringspolitik. Kan det inte vara så att man ska se över landets vapenlager istället? Inte vet jag, bara ett tips alltså.

Outfit: Grå byxor, grön tröja och grå sockor.

Kändiskoll: Följa upp det never-ending dramat mellan Brooke Mueller och Charlie Shee månne? Det som är never-ending är väl egentligen medias skvaller om det. Hur som; denna misshandel var tydligen inte den första.

Tips: För ett trevligt, välfungerande förhållande, slå, missandla eller någonting annat som skadar din partner fysikt och/eller fysiskt. Osmart. Liksom.


På tal om osmart, jag ska jobba imorgon. Jag är, även denna dag som så många andra, så körd. Måste bli bättre på det här med att gå och lägga mig. Men nu är jag på gång. Ska bara duscha först. Och klandra mig själv lite. På åter.. tja, någonting.