irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Julaftonsfirande

Kategori: Trams

Saker som gör en typiskt traditionell jul:
 
   1.    Att vakna lägligt till att börja laga julmat
   2.    Irritation och ilska över densamma 
   3.    Bli färdig senare än tänkt och stressa för att hinna äta färdigt till klockan tre
   4.    Förbereda fika och ta med till punkt sex
   5.    Sätta vår digitalbox på fördröjning då vi aldrig hinner i tid
   6.    Bänka sig framför Kalle Anka och hans vänner önskar god jul och minst hälften av de
           närvarande somnar
   7.    Äta kakor trots att man är proppmätt från middagen
   8.    Panikslå in julklappar
   9.    Öppna upp nyligen islagna julklappar
   10.  Vara ungefär lika tacksam över allt oavsett hur bra/dåliga de är
   11.  Förbereda för gröt
   12.  Äta mer trots att man ännu inte är hungrig
   13.  Spela/pussla samtidigt som julkolor intas trots att man är fylld till brädden med mat
   14.  Gå och lägga sig och förstå hur en överstoppad korv känner sig
   15.  Gå upp tio kilo på tolv timmar
   16.  Vara mätt flera dagar framöver
 
Sammanfattningsvis: ...jo, men det är väl trevligt.
 

Stökigt

Kategori: Trams

Jaha. Så sitter man här. Och det har blivit julafton och allt. Tänk va. Jag som taggat så mycket, och nu händer det äntligen. Hur det känns? Tja... precis som vanligt. Kom hit tidigare idag och trots att det var fyra månader sedan sist kändes det som om det var igår. Och inte så mycket till julstök här inte. Päronen bygger om och tänker inte mycket på så banala saker som jul. Och eftersom det nu finns ett sprillans nytt kök i huset tar de känslorna liksom lite överhanden över julkänslorna. 
 
Dock är köket inte i brukligt skick än. Så vi får nöja oss med det gamla. Som nu är en storlek mindre än vanligt. Kapat för att ge plats åt det nya. Och jag kan lova att det gamla inte var särskilt stort från början... kul att laga julmat där nu. Ha! Kan bli mer bråk än vanligt. Intressant.
 
Men, ja, god jul på er då!
 

Suddning

Kategori: Trams

Att fördriva tre timmar på facebookchatten. Och hela tiden med samma person. Utan något egentligt uppehåll. Borde jag sova? ...det säger ni inte.
 
Antagligen säger ni inte det. Antagligen säger ni ingenting just nu. Antagligen sover ni. Jag hoppas att ni gör det. För er skull. Nu ska jag göra samma. 
 

Överstökat

Kategori: Trams

Om det var roligt i lördags? OM det var? Kan sammanfatta det såhär: toppenstämning, glada vänner, god mat, alkohol och glitter överallt (inklusive innanför min klänning). Har sällan haft så roligt!

Hela gårdagen sprang jag runt i kölvattnet från min egen lördagslycka och var nästan gladare än under själva tillställningen. Eftertaggad!
 
Nu sitter jag här och försöker plugga inför sista tentan innan ledigheten ("ledigheten"). Går sådär. Det vill säga dåligt. Det går riktigt dåligt. Har varit inne och kollat lite på vad det var för aktioner ute under musikhjälpen istället. Alltså, vad sägs om denna? Synd att budgivningen är över...
 
 

På't

Kategori: Trams

Alltså, jag kunde inte sova mer än ungefär fem timmar. Vaknade tidiagre nu än jag har gjort på ett tag, och du brukar jag gå och lägga mig betydligt tidigare än fem. Slog upp ögonen vid kvart i elva och försökte sova mer. Satte på J.S. Bachs juloratorium för att slappna av och ligga kvar.
 
Omöjligt. Jag är helt enkelt för taggad!
 

Pepp

Kategori: Trams

Jaha. Komma hem klockan fem då. Efter att ha varit klubbansvarig för första gången då. Eller, okej, jag gick bara bredvid, men man kan ju låtsas vara viktigare än vad man är. Annars skulle ju jag i princip alltid vara värdelös, och hur peppande är det på en skala? Nej. Just det.

Roliga saker att sysselsätta sig med. Bygga ett torn av ölkartonger enda upp till taket.
Jag kommer uppmuntra sådanthär beteende när jag är klubbchef.
 
Men nu borde jag sova, för imorgon blir det åka av. Luccegasque, minsann! Herregud vad roligt jag ska ha. Jag får den gratis tillsammans med mina klubbverkarkollegor för allt slit denna termin. Och vi ska börja med bruch och sedan köra ända till 04:00. Eller längre, om vi känner för efterfest. ...men det får man väl se.
 
Tagga!
 

Damn

Kategori: Trams

Äsch då. Hann inte publicera föregående inlägg innan det slog över till den 14:e. Fyra sekunder för sen. Fyra! 
Jaja, man kan inte vara bäst på allt. Eller någonting. 
 
Annars då? Själv sliter jag inte mitt hår. Jag har kommit förbi det stadiet för längesedan. Har mest gett upp. Vet att jag måste kämpa med varje liten vilja jag har i kroppen om jag ska klara av tentan som snart ligger mitt under näsan på mig. Har inte så mycket krafter till det bara. 

Kuwl.

Typiskt

Kategori: Trams

 

Över

Kategori: Trams

Jag överlevde. Det gällde bara att inte titta folk i ögonen på vägen till och från. Och att inte försöka dra för mycket uppmärksamhet till sig under middagen. Azzå, jag har sällan känt mig så ful. Inte ens om jag hade varit helt sminklös utklädd till sumobrottare hade jag känt mig så ful. Det är sant. Jag kommer aldrig bli en "riktig" kvinna. Kanske lika bra.
 
Puzz.
 

Sweet

Kategori: Trams

Har varit och städat nationen idag tillsammans med en massa andra ämbetsmän. Som belöning får vi en liten sittning och temat på kvällens sittning är My Super Sweet 16. Det är ju ett väldigt... charmigt... tema. Jag tycker att det känns lite jobbigt. Enligt temat borde jag sminka mig jättemycket. Men... jag vill inte. Är rädd att jag kommer se förjävlig ut (förjävligare). 
 
Tänk att folk (mestadels tjejer, men vill ju inte dra alla över en kam) nojar för att gå utan smink, och här sitter jag och nojar för att gå med. 

Jag är nog inte så bra på det här med att vara tjej. Varför skriver jag nog? Stryk det.
 
Jag är inte så bra på det här med att vara tjej.
 

Ironisk much

Kategori: Trams

Idag är det lördag. Tur att det är det för på lördagar är man ju ledig om man är student. I alla fall om man är student utan att vara nationsaktiv och dum i huvudet så att man har tackat ja till att jobba uthyrning.

Men det skulle jag aldrig göra. Nej, nej.

Tur att jag inte har någonting annat som jag borde göra. Som att plugga till exempel. 
 

Nattsyssla

Kategori: Trams

Saker man kan göra när man kommer hem klockan halv tre på natten och är för trött för att gå och lägga sig: kolla på julkalendern.

Förjul

Kategori: Trams

Nu har jag och mina föräldrar skiljts åt för att återförenas igen vid jul. Idag har vi varit och hälsat på en liten, liten och antagligen världens sötaste hund. En nio veckor gammal lurvig boll. Dog söthetsdöden. Andra saker man kan göra i Uppsala är att somna till Bachs juloratorium i Domkyrkan och frysa ihjäl då man går och kollar på alla ljusinstallationer på Novemberljus.
 
Uppsala Domkyrka
 
Nu sitter jag i min trötthet och njuter av min ljusslinga och över att vara inne i mitt varma rum. Håller på att kirra hem Bachs juloratorium. Det var fan awesome att sova till!