irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Sätter ribban

Kategori: Trams

Blev förvånad när jag klev ut i köket för att ta mig en mandarin (eller om det var någon annan liknande citrusfrukt, whatever). Det var så väldigt välstädat. Vilken stjärna som har städvecka och gjorde rent i köket. Har under min tid här aldrig sett det så rent. Det är sant.

Hint: Det är jag som har städvecka.

Höstkyla

Kategori: Trams

I går kväll tog jag mig en promenad längs ån. Det var skitkallt, allt glittrade av frost, det var stjärnklart och alldeles tyst. Eller, så tyst det nu blir i en stad när man kliver på frysta löv som knastrar under fötterna. Det låg en rad med vilande änder längs åkanten på ett ställe. Eftersom det var mörkt var de svåra att urskilja och de såg ut som konstiga stenar. Det var fint. Allt var fint.
   När jag kom hem var låren alldeles röda och brände av kylan. Det var inte riktigt lika fint.

Jag är så jävla pepp på kyla och se på när hösten går över i vinter. Och se hur mysfaktorn överallt höjs med femtusen procent. Jag missade ju det här förra året. Men samtidigt som jag peppar till tusen på jul känner jag hur det suger lite i min resmage... visst vore det skönt att dra iväg någonstans. 

Kan i och för sig vara hunger.

Men det har jag verkligen inte tid med. Resa alltså. Äta har jag knappt tid med. Men gör det ändå. Känns fördelaktigt.

Nu ska jag återgå till tidsuppsugaren. Min kemibok.

Vardagsspänning

Kategori: Trams

En rolig sak som kan hända ungefär 04:30: brandlarmet går.

Lite som i Indien faktiskt. Där de varje morgon, vid ungefär den tiden, alltid drog på musik i högtalare som skränade över hela byn. Fast det kunde man ju (försöka) ignorera. 

Insikt

Kategori: Trams

Jag gav upp. På riktigt. Jag insåg att göra en hel kurs på en och en halv dag inte var riktigt... vettigt. Visst, det är inte svåra saker det handlar om. Men ändå. En bra grej kan ju vara, jag vet inte, men tillexempel att ha gått igenom det? Och jag upptäckte att.... nej. Jag har inte.

Vad jag gjorde i stället? ...spelade WoW. Upp till level 12! 
 
Ja, jag kanske framstår som en slacker som skiter i. Men det gör jag inte. Jag vet att jag kommer fixa biffen bara jag lägger ned energi på det. Och jag börjar få upp pluggångan nu och inse att jag faktiskt vill. 

Tror jag behövde skita i och tänka på något annat ett tag. Efter att bara ha tänkt och varit stressad över plugg i två veckor och under samma period gått med konstant, alltså, konstan, huvudvärk så orkade jag inte riktigt. Framförallt inte efter haveriet i tisdags. 

Men jag är inte ett dugg orolig. Jag vet att jag kommer ta igen det. 
 
Nu ska jag fan sova.

Palla

Kategori: Trams

Jag pluggade jätteduktigt förut. Sedan gav jag upp och insåg att det finns roligare saker att göra. Tex: dricka glögg, spela WoW, titta på Kenny Starfaighter, skämta till det på facebook och ha det allmänt väldigt trevligt. Plugg? Sket man väl i. 

Bra saker med eländet

Kategori: Trams

Förresten, en bra sak med att jag höll på att slita mig själv i stycken i går var att jag, i min frustration, genast bokade en tvättid och började städa. Nu har jag båda rena kläder och ett rent rum. Något som jag inte direkt prioriterat på sistone. Det har varit plugg och en hel del "plugg". Mestadels "plugg".

Kanske ska bli arg oftare.

På't igen bara

Kategori: Trams

Hur sur jag än må vara på mig själv idag så har jag inte så mycket att välja på. Bara att fortsätta. Bytt ämne och pluggar nu inför nästa tenta som ligger på fredag. Skrivtid 08:00-13:00. Om någon undrar. Varför skriver jag någon? Det är ju jag jag menar. Har nu en dag (plus denna dags resterande timmar) på mig att läsa in en 5 hp-kurs. Tur att jag alltid är ute i så god tid.

Fuck. My. Life.

Kategori: Trams

Vad roligt det är att ha tentatid utsatt på schemat mellan klockan 08:00 och 17:00. Vad roligt det är att vara dum i huvudet och inte läsa igenom tentapapperna ordentligt. Vad roligt det är att sedan inse, fem minuter innan tentans sluttid att den egentligen är klockan 13:00. Om det gick bra? Självklart! Hur skulle det inte kunna ha gjort det, när jag planerade min tid så att jag skulle kunna sitta till fem? Skickade i panik och ångest med mina kladdpapper där jag ändå hade lite antecknat. Ha, kan bli underhållande att rätta!

Men, kom igen. Jävla pucko, vilken tenta ligger under fucking NIO timmar? Tänk lite va vännen. Framförallt en tenta som inte var särskilt avancerad..

Jag är inte smart, men jag är dum!

Dags

Kategori: Trams

Hörde att den perfekta mängden sömn på en natt var fyra timmar.
Tur för mig då!

Nedräkning

Kategori: Trams

Jag och tentaplugget - tills döden skiljer oss åt.

Vem tror ni ger med sig först? Jag eller tentaplugget?
Börjar bli rätt trött, men vill så gärna besegra det.

...ca 7½ h kvar.

Tankar som slår mig

Kategori: Trams

Önskar att någon kunde slå mig varenda gång jag inte gör det jag ska. Det jag ska är att kötta plugg.
Inte blogga.

*Mental slap* 

Pluggosmart

Kategori: Trams

En smart grej är att ha facebookchatten installerad på skrivbordet så att man alltid, alltid, alltid är online. Jättesmart när man ska plugga. Skitbra idé. Verkligen.

...stänga av chatten säger du? Förstår inte vad du talar om.

"Pluggar"

Kategori:

 
Att sitta och leka med webkameran i stället för att tentaplugga är så lätt hänt.
Säkert också någonting jag kommer ha nytta av senare i livet. 
 
 
 
Herre. Jag har fått jättemycket hår.