irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Som vanligt

Kategori: Trams

Dagen: Upp och springa runt som en skollad bäver och pausa för att höra vad mormor hade att säga mig. Åkte bil, tunnelbana, tåg, bil och var hemma. Tog hand om lilla V och jobbade en snutt. Nu har jag tittat på ett gammalt Chuckavsnitt och orkar inte mer nu. Mormor körde slut på mig. Typiskt henne.
...Jag ska nog åka tillbaka till Stockholm relativt snart. Saknar en större stad i mitt liv. Typ.

Outfit: Vill ni verkligen veta? Jag vill nog inte att ni ska veta.

Kändiskoll: Någonting med Victoria Beckham. Det var ett gäng mycket välklädda (...) brudar på tåget hem. De satt med en sådandär jättehärlig tidning där det står om viktiga saker. Framsidan pryddes av fru Beckhams ansikte och det stod någonting om Posh och chockbesked och läkare och så. Vet tyvärr inte vad det handlade om. Säkert någonting i stil med att en avlägsen släktings hunds tandläkares brorson hade fått ett chockbesked då dennes klasskamrats mammas vännina försökte bleka tänderna utan resultat. Det är väl typ så det brukar gå till?

Tips: Eh, va fan, skräm någon. Men inte litet och larvigt. Gör det ordentligt när ni ändå är igång. För att göra det riktigt bra kan ni ju ta med en motorsåg och snudda lite vid ert offer. Bara för effekten liksom.

There and back again

Kategori: Trams

Jaha ja. Då sitter man här igen. Med sitt te. Och skriver en massa skit. Allt som vanligt med andra ord. Och ni behöver inte vara oroliga; för, ja, jag är trött.

Det var fler folk i Stockholm än vad det är här i byn. Något fler. Men mysigt. Händer liksom lite mer. Hur konstigt det än kan låta.
Mest var jag ute hos mormor och gjorde.... typ åt. Och andra mycket nyttiga saker. Var och tittade på Puntila/Matti på Stockholms stadsteater igår kväll. Men ett litet missförstånd gjorde att vi blev lite sena.. Den började inte klockan 19:00 utan klockan 18:00. Upps. Men, c'est la vie. Det var bra det vi såg i alla fall. Dan Ekborg och Fares Fares hade huvudrollerna och det kan ju inte bli helt gräsligt dåligt. Och det blev det inte heller.
Känner att jag har lagt av mig lite på skrivfronten, har inte så mycket att rapportera, men det brukar inte vara ett problem. Tycker att jag brukar kunna få ihop en jävla massa onödigt i alla fall.

Ja, ja. Jag har egentligen en jävla hög med saker jag måste göra... Om jag har lust? ...jaaa.... det är klart.
Och vet ni vad? Man kan visst äta mycket mörk choklad på en gång. Nu har jag bevisat det. Man mår därefter. Meneeh.. Det finns fortfarande en bit kvar... bäst att......

nu

Kategori: Trams

Nu är jag på gång! Jag är laddad jag är tänd! Det där lät fel. Vad är det med mig och sådana dära texter som man kan sjunga?

Hur som,

PAUS (=springa runt, sminka mig, äta frukost, titta på min resväska. Opackad. Såklart)

JAG HAR SÅ JÄVLA BRÅTTOM!!! Ska åka om tre och en halv minut. Ska bara packa först. Det där med klockan är fan inte lätt.

åka för länge sedan hejdå vi hörs på lördag

JA!

Kategori: Trams

Dagen: Vännen sov över här och vi hade det mycket trevligt! Tog en lugn morgon och åkte sedan iväg till lilla V och drog med henne och sprang och klämde och böjde. Och vet ni vad? DET VAR BRA!!!! Gått runt i två månader och varit bekymrad och.. ja.. inte helt glad helt enkelt. Helt. Var det inte. Inte helt helt. Men nu så! Helt! Helt helt (jag måste skaffa mig ny humor. Någon som har något bra i lager???)!
Hur som helst åkte vi och kom hem och sådant. Skjutsade hem vännen på vägen och fick besök av en ny när jag och mor väl var hemma och hade satt oss ner vid matbordet och huggit in i nybakad pizza som pappa slängt ihop sådär i ett litet knyck med armen. Hon hade med sig efterrätt (vännen. syftningen i föregående mening var lite... svår att förstå sig på. Jag kan vara lite svår att förstå sig på. Men det har ni säkert redan förstått). Nu är jag tjock. OCH! Jag har även beställt biljetter till den stora kungliga hufvudstaden! Stocholm är det som gäller. Ska träffa min kära vimsiga mormor. Vimsig? Kanske ni undrar. Det undrar jag också. Hon sa för några år sedan (hon är nu 83 år ung) något i stil med: "Jag tror jag börjar bli lite vimsig. Det var ett ord jag läste i den här boken som jag tänkte slå upp", hon menade en av de tjocka böckerna på engelska hon brukar läsa för att träna hjärnan lite (hon är ju så slö, hon löser inte korsord...), "men jag kommer inte ihåg vilken sida det stod på". Ja. Vimsig ja. Det är just vad du är. Jag får vara glad om jag över huvudettaget kommer ihåg innehållet i en text som är ungefär en halv sida. Jag längtar tills det jag är över åttio och kan komma ihåg, fokusera och koncentrera mig på olika saker.
Kanske även att jag kan träffa en uppsalabo i Stockholm? Hoppas på det.

Outfit: Grå byxor, svart tröja med dragkedja och grå strumpor.

Kändiskoll: Nu drar de igång glasbursgrejen igen! Eller de ska. Så småningom. Denna gång i Göteborg. De som ska sitta i glasburen i år är Christer (från programmet med samma namn som sänds i P3, aka mitt mentala hem, och går mellan klockan 14:02 och 16:00 alla vardagar. Lundberg i efternamn), Timbuktu (allas vår Timbak! Riktiga namn Jason Diakité) och Ametist Azordegan (någon slags programledare för SR Metropol, vet inte riktigt vem det är. Alltså håller hon inte till i P3 så mycket. Känner igen namnet dock).

Tips: Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser, glöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vad; en björntjänst gör ju ingen glad, var nöjd med livet som vi lever här.


Nu måste jag duscha. Och sedan måste jag packa. Och sedan måste jag sova. Ja. Och sedan vakna och gå upp och så ska mitt liv fortsätta. Ströva fram. Långsamt. Nu ska jag långsamt halka in i duschen. Halka långsamt ni med. Godnatt. Och ha en god natt. Så hörs vi.

Godnatt

Kategori: Trams

Dagen: Jag har jobbat och sedan har jag sprungit runt i staden och shoppat! Inte illa kan jag lova er. Sedan följde stadspolaren och min personliga shopparbuddy med mig hem (en och samma person). Och jag ska tala om att jag inte har varit vaken såhär länge på.... väldigt länge. Känns som om klockan är närmare 05 än 24.

Outfit: Ull. Ska räkna sådana nu.

Kändiskoll: Fåren är väl i princip kändisar här. De har hållt sig på mattan. Jag ska se om de är på min matta så att jag kan räkna dem.

Tips: Räkna får.


Jag vet att jag är tråkig och en dålig bloggersa. Jag kanske får kompensera med en bild. För att liva upp stämmningen lite. Alltså jag är så jävla trött så att jag inte har någon som helst aning om vad jag gör.
Imorgon ska jag, polaren, lilla V och mor iväg och springa i gångar. Mest jag och lilla V. Om springandet alltså. De andra ska med lika mycket som vi. Blablabla. Godnatt.

Slarvig unge

Kategori: Trams

Ojdå, fick lite bastning för att jag varit dålig med bloggandet. Slarvigt av mig. Jag ska härmed sammanfatta gårdagen:

, så då var det klart och jag kan gå vidare.

Dagen: Den började som igår. Sen har jag varit ute i skogen och gjort några fler saker och så har jag spelat, rent ut sagt skiten, ur päronen i bissmark. Jag äger.
Det var fint i skogen. Massor med gula löv. Och så. Tänkte jag skulle ta med mig kameran, men den blev liksom kvar hemma. Men imorgon kanske?

Outfit: Den marinblå. Alltså de mjuka byxorna och den snygga fleecetröjan. Jag är lite ledsen. Mina tofflor har gått sönder. Det är sömmen som sa: Men ååååh!, och tog semester. Jag har haft de tofflorna sedan..... ja ni. Jag var bara barnet när de införskaffades. Ett litet barn.

Kändiskoll: Oh ja.

Tips: Tappa inte modet!

Sju minuter

Kategori: Trams

Kom igeeeen! Fan vad seegt!

Har min första sovmorgon imorgon. Inte någonsinn utan på tre veckor.

Sex minuter.

Gäääääääsp

Kategori: Trams

Dagen: Typ gjort saker. Jobbat och jätteintressanta saker. Som att rita olika djur. Som jag korsade med pudel. Kanske ska fotografera och lägga upp.. hm. Mamma tyckte i alla fall att de var fina. Så de så. Om ni vill kan vi ha en gäsp-tävling. Jag ligger bra till kan jag lova.

Outfit: Nja, egentligen inte.

Kändiskoll: Orkar bara inte. Är så där trött när man bara fastnar i allt man gör. Min fysiska klocka är typ tre. Ja, vilket tre spelar väl för stunden ingen roll, jag är ju alltid trött. Men det var på natten/morgonen jag hade i åtanke.

Tips: Är för trött för att framkalla något sådant från min hjärna. Just nu är det bara på tok för mycket att begära. Jag får återkomma imorgon med spännande.. ja.


När man är såhär jävla trött bara fastnar man och orkar inte gå och lägga sig. Det är väl spännande? Vad har det för mening? Rent liksom, biologiskt. Vad är det som har fått oss människor att utveckla den egenskapen? Blablabla, ord jag inte kommer på, saker jag tänkte skriva (tror jag???), klaga lite för att jag är så trött och det kommer sluta klämmkäckt på något sätt där poängen kommer vara att jag ska sova nu. Varför slösa bort er tid, som -hur värdelös den än är- är fruktansvärt mycket mer dyrbar än min. Bara att göra det. Ska bara vänta lite till. Håller på med en grej i staden. Det ska bli klart så att jag kan börja på nästa som får byggas över natten. Snart klart. 12 min.

Tillägg...

Kategori: Trams

Det är dreggelfläckar från katten på skrivbordet.. Nej, det är inte jag. Nej sa jag!

Kväll, kväll

Kategori: Trams

Dagen: Cyklade till bussen. Släpade runt mig i skolan och umgicks med en trevlig person. Stannade kvar lite längre för att umgås lite extra. Cyklade hem. Donade lite. Cyklade till jobbet. Jobbade. Lät lilla V springa runt lite. Cyklade hem. Mycket cykla (4 gånger drygt 3 km, matten får ni fixa själva. Det gick så dåligt på senaste provet, så jag kanske inte klarar den avancerade beräkningen), men det var ju så trevligt väder idag, så man måste ju passa på. Men; det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Outfit: Har en hej-jag-har-duschat-och-ska-snart-gå-och-lägga-mig-outfit. Det vill säga mjukisbyxor, sovt-shirt och tofflor.

Kändiskoll: Byter ut det mot någonting annat. Nu får vem som helst gifta sig. Eller, alltså, de med samma kön. Och de med olika. Men inte syskon. Eller småbarn. Det tackar jag för. Tolka själva vad jag tackar för.

Tips: Ha dina vänner nära, men dina fiender jävligt långt bort (jag känner din irritation ända hit din jävel, lägg ner, det är ju ändå skit samma, inte sant?).

Oj. Nu skaffade en mindre katt en plats i mitt knä. En plats som inte riktigt finns egentligen. Rör inte mitt te!
Oj! En till!
Kurr, kurr, lurv, lurv. Och det får bli mina avslutande ord.

Kort

Kategori: Trams

Jag dricker te fick lite ont i nacken av att sitta här måste cykla till jobbet i roligt (sarkasm) väder och även cykla hem i mörker i detta väder fan jag skulle ju upp dit och hämta och fixa fan.

Annars på topp såklart.

Det

Kategori: Trams

Dagen: Morgonen hoppar vi över. Inte för att den såg ut som alltid, utan för att jag kan sammanfatta den på ett mycket enkelt sätt: sen och svett. Trevligt. Slutade vid halv tio men stannade kvar i staden för att umgås och vara lite trevlig. Det är inte så lätt när man är lantis. Ska jag berätta en sak? Klart ja ska. Molnen har flyttat. Ner. Fuktigt blir det. Hela staden var dimmig. Man såg inte tornet på domkyrkan. Igår nätr jag åkte hem från jobbet var det också dimmigt. Men stjärnklart. Förklara det den som kan. Och så körde jag förbi två stora flockar med hjortar. Det behöver ni inte förklara.
Sedan har jag jobbat och pratat om framtida jobb. Det ska bli intresant kan jag lova.
Nu har jag eldat och väntar på varmvatten. Landet.

Outfit: Svarta underställsbyxor, svart tröja och svarta strumpor. Black is the new... black....

Kändiskoll: Vad är det med pappor? Lindsey Lohan får se upp så hon inte blir kidnappad av sin. Akta dig Lindsan. Kanske skulle man bli lite rädd för sin pappa? Men kom igen, var skulle han göra av mig om han kidnappade mig? I källaren? Den är inte direkt in- eller i det här fallet utbrottssäker.

Tips: Sov mer. Skaffa en speciell tid då du alltid går och lägger dig. Och om du inte kan sova, bara ligg där så att kroppen vänjer sig. Jag vet egentligen inte, men något säger mig att det kan hjälpa. Och om du inte somnar på några veckor, plugga. Bästa tipset. Och ha en tid då dur går upp. Och gör någonting på dagarna. Fysiskt. Åk skidor. Eller fäll ett träd. Eller simma ett varv i valfri sjö. Och ha inte rör som knäpper. Om det funkar? Fråga inte mig. Jag somnar bara jag tänker tanken att jag kanske ska blunda en liten stund.

Nu ska jag trilla in i duschen så att jag kan trilla i säng så att jag kan trilla ur den i morgonbitti.

Nio

Kategori: Trams

Jag är så förbannat trött nuförtiden. Vet inte om det beror på att jag inte är helt frisk, har börjat jobba och min kropp tycker att det är jobbigt, eller om det är så att jag inte har sovmorgon så ofta. Har det på lördag och då kommer det att vara tre veckor sedan jag hade det sist och innan det var det också tre veckor mellan sovmorgnarna. Är mycket möjligt att det kan bero på det. Men jag går ju och lägger mig i skaplig tid. Kanske måste bli ännu skapligare. Ska gå och lägga mig så fort en del saker i min stad är klara! Vid nio blir det. Snart alltså. Hur det ska gå med de där texterna som jag ska läsa...

Jag är glad att jag har så lätt för att somna (kanske lite väl lätt, liggandes, sittandes, eller varför inte ståendes? Bara jag blundar så rer det sig). Det kan behövas i vårt hus. Vi har vattenburen värme. Det är jättebra. Jag har element i mitt rum. Det klagar jag inte över. Till problemet: vattnet måste komma till elementen. Rör. Bakom min säng. Och vad det är för jobbigt med det? De knäpper. Inte högt, men jag vill ha tyst när jag sover. Helst. Okej med musik, men små knäpp uppskattar jag inte. Det hjälper att slå eller dra lite i rören. I cirka 4 sekunder. Sedan: knäpp. Knäpp. ..Knäpp. Knäpp blir jag av det.

Ibland vaknar jag mitt i natten av det. Det låter inte så högt, men jag är ganska lättväckt när jag går och lägger mig tidigt. brukar undra varför jag vaknar, för det är inte uppenbart. Sedan hör man tyst hur knäppandet smyger sig på. Man slår och somnar om.

Nu ska jag iväg och slå.

Igår

Kategori: Trams

Oj. Jag skulle. Men..
Nu måste jag dessutom åka.. later!

En liten bit efter nio

Kategori: Trams

Dagen: Jobbade. Segt som sjutton var det i morse. Men jag kom i alla fall hem så småningom. Och det kan man ju se som tur. Kanske. Jag var trött och satte mig för att äta en bit och lägga ett 500-bitars pussel. Gjorde så och såg naturligtvis även till min stad lite då och då. Pappa tyckte jag skulle följa med honom ut i skogen och köra ved efter 30-talets levnadssätt. Tyckte att jag kunde vara lite sammarbetsvillig för en gångs skull och hasade efter honom. När jag kom hem var jag fruktansvärt trött. Allt som vanligt med andra ord. Nu slår jag runt på YouTube och kollar musik. Och tittar på min stad.

Outfit: Underställsbyxor, marinblå fleece och grå tofflor (hetast, hetare, het).

Kändiskoll: Madonna ska tydligen spela för hög musik. Enligt hennes grannar alltså. Jag måste säga att jag inte riktigt förstår. Kan någon förklara vad ordet "grannar" betyder? För jag har då ingen aning. Ska det vara granar? För i så fall är jag helt med. Det går nog över om hon går ut och kramar dem.

Tips: Förslappade jävla ungdomar; gör något med era patetiska liv.

Åtta.

Kategori: Trams

Dagen: Jag har jobbat och så har jag kört lite bil och så har jag latat mig och så har jag byggt på min stad och så har jag ätit och så har jag tittat på TV och så har jag fått en fin frisyr och så har jag kletat in avokado i syrrans hår och så har jag smörjt in mitt ansikte med honung och så har jag gjort säkert någonting mera.

Outfit: Blå, blå, grå. Byxor, tröja, tofflor.

Kändiskoll: Blev skitsur när fotbollsspelaren Anders Svensson hade varit med på en intervju där det spekulerades  i om Pia Sundhage skulle kunna efterträda Lars Lagerbäck som förbundskapten. Svensson tyckte absolut inte att det var en bra idé, han menade att herr- och damfotboll är som två olika sporter. När programledaren frågar vad skillnaden är svarar Svensson: "Det är en ofantlig skillnad mellan herr- och damfotboll, det går inte ens att jämföra. Så är det bara". Programledaren pressar ännu lite till vilket gjorde Svensson riktigt upprörd. Kommer inte ihåg exakt vad han sa, men det var någonting i stil med att: Det ska inte jag behöva berätta för er, det ser ni ju själv, titta på dam- och herrfotboll, det är som två helt olika sporter. Han hade ingen bättre svar på vad skillnaden var.

Tips: Om ni har dumma åsikter, ha argument för dem. Annars blir ni bara löjliga. Och bli framförallt inte upprörd på den som frågar efter argumenten om ni saknar dem.

Koll.. ?

Kategori: Trams

Eftersom jag har varit lite slarvig med att ha koll på kändisar och vad som händer i deras underbara värld får jag väl ta o göra rätt för mig. Eller kanske mer göra rätt för bloggen. Det skulleju vara falsk marknadsföring att inte skriva något om kändisar. Och så kan jag ju inte hålla på.

Hur som, jag var och surfade runt på dehär stora inter-nätet. En spännande plats kan jag tala om. Det finns jättemycket här! Ni kanske inte tror mig, men det är sant! Man kan i princip hitta allt man vill!
Nu var det så att jag var inne på en jäääättebra sida som heter Klick. Där kan man läsa om jättespännande kändisbravader. Tillexempel vem som bantar, vem som är arg, vem som blir förföljd och så vidare. Bara viktigheter med andra ord. När jag som bäst höll på att spana runt (lite som att sitta med en kikare och spana in i någons liv. Det fungerar på ungefär samma sätt; man kan spana in genom de fönstren som vetter mot den sidan man tittar från, inte de andra, och väggarna är intakta. Dessutom hör man inte vad som sägs. Men det är helt sant. Såklart, du såg det ju själv. Detta blev en lång parentes, bäst att återgå till meningen) stod det spännande saker om filmatieseringen av The Hobbit som ska börja spelas in i mars. Det stod även att det fanns planer på att spela in den redan 1969. Då med Beatlesmedlemmarna i rollerna. tydligen skulle John Lennon varit gollum. Smickrande.
Jag har tänkt på en sak som rör detta ämne. Hur säger man till någon: "DU skulle passa att vara en orch eller en uruk-hai!". Eller hur, det är ju bara att säga, men alltså.. ja. Det är ju inte så.. ingen komplimang precis.

Föresten hade jag ingen aning om att The Hobbit (Bilbo. Jag förstår inte varför de skriver det på engelska och det andra på svenska), Sagan om Ringen och Sagan om Konungens Återkomst har filmats förut. Men det har de tydligen. Bilbo och Sagan om Konungens Återkomst har gjorts som tv-filmer och Sagan om Ringen har animerats. Redan på 70-talet. Fan. Vi är såååå efter.



Måste bara lägga till en rolig felläsning. Fick ett mejl där jag läste: "reducera hundens ålderstecken... kirurgi". Det var vad jag såg. Det var "hudens" såklart. Och det var ett "utan" med. Men jag hann bli rejält nervös innan jag läste noggrannare.

Alrighty

Kategori: Trams

Dagen: Efter att jag hade suttit sär och glott ett tag åkte jag iväg till jobbet och hjälpte till med en pryl, sedan hämtade jag syrran vid bussen och därefter åkte vi och handlade. Jag har även köpt refill till mobilen! Men det är verkligen härligt att höra den ljuva rösten säga: "ditt saldo är, noll kronor. och. noll, öre". Två halvstora katter och ett "ditt saldo kommer att uppdateras inom kort" kändes ännu härligare. hur nu det kan vara möjligt.

Outfit: Gråa byxor, röd tröja och svarta strumpor.

Kändiskoll: Nu ska vi visst äta, så en annan gång.

Tips: Ha en trevlig helg.

Äta, sen blire en twevli kväll mä syrran o lite annat sällskap.

Får. Dessa jävla får.

Kategori: Trams


Tittade genom massor av gamla bilder med baktanken att lägga upp en för att göra vistelsen här lite mer intressant. Tittade ett bra tag innan jag gav upp. Beslutsångest. Typ. Och hade dessutom ingen vettig orsak till att kasta upp en. För allt på denna blogg har en vettig orsak. Hur som gick jag för att fixa mer te när jag tittade ut genom fönstret och fick syn på...

 
Ulliga va? Ja. Det är de sannerligen. Men jävliga. Fråga en del av våra föredetta växter så får ni se. Eller mina ben som har fått springa efter dem en hel del.

Bilden är tagen på en morgonpromenad jag gjorde i början av hösten. Då jag gick på promenader. Var de har tagit vägen? Dels så jobbar jag och sedan är benen ett problem. De vilar. På obestämd framtid från långa promenader och löpning.

Tio över tolv

Kategori: Trams

Jaha, då sitter man här igen, trött och jävlig. Har fått ett återfall av halsont. Men det gör mig inte så mycket eftersom det betyder vaniljte. Har jobbat och har två trötta fötter som nu ska få en stunds vila. Mina ögon däremot ska få anstränga sig. Det är min stad som är på tapeten såklart. Eller kanske mer i datorn. TUR att jag har så bra humor.

Ja, jag har en massa intressanta saker att skriva egentligen (såklart), men jag är lite för trött för att få dem ur mig, så en annan gång.

Tbaka

Kategori: Trams

Nu har jag varit duktig och jobbat hårt. Vääldigt hårt.
Lilla V har en ny färg. Men om jag ska vara helt ärlig tycker jag inte att hon klär så bra i grått. Men det kanske bara är jag. Hon verkar gilla det. Det gör det än värre för mig, men det är väl bara att stå ut antar jag. Jag får väl ta och titta åt ett annat håll.

Vet ni vad? Det är stjärnklart ute. OJ vad jag gillar stjärnor. Jag kan stå och stirra på dem i två evigheter. Först en evighet för att de är så fina och så en till evighet för att nacken har låst fast sig för att evighet ett varade i en evighet. Så nu är allt väl stjärnklart för er? Eller är det tvärtom? Då vet ni hur jag har det. Grattis.

Fan vad lång tid det tar för mig att komma till min stad och bygga på den.
Nej, jag är inte beroende. Hur kan ni få för er något sådant?

Min Messenger är, typ, fascistisk. Den skickar ut en massa trevliga länkar som man kan klicka på. Vad som händer när man klickar? Om ni vill prova så varsegoda. Jag har låtit bli. Ni kan väl komma med en rapport sedan och tala om hur det gick? Tack på förhand.

Nu kan jag logga in till min älskade stad! Topp! (Så om jag inte återkommer på några veckor vet ni ju varför. Och, nej, jag har inget liv. Men det borde ni redan kunnat lista ut.)

Okaij

Kategori: Trams

Dagen: Upp, beslutade mig för att stanna hemma idag också, vilket kanske inte skulle ha behövts. Åt frukost, pluggade lite och byggde (och bygger) på min stad (hittat ett skojigt onlinespel). Sedan åkte jag över till en sjukling och där blev jag bjuden på mat och blåbärspaj. Om jag skulle sammanfatta vistelsen med ett ord skulle det bli: mums. Jag tackar så ödmjukast. Nu är jag hemma någon storlek större.

Outfit: Svarta byxor, gult linne, svart tröja med dragkedja över och ett par svarta strumpor.

Kändiskoll: Avril Lavigne skiljer sig. Så pass på.

Tips: Sockor. Eller tofflor. Eller varför inte både och? Jag har frusit om fötterna hela dagen.

Nej, gott folk, nu måste jag åka och jobba. Amulette (min stad) får vänta till senare.

Då så

Kategori: Trams

Dagen: Det mest spännande som har hänt var väl att jag böjde en nagel bakåt och fick näsblod när jag skulle spatsera in i duschen. Jag även jobbat.

Outfit: Mjukisbyxor, marinblå fleece och handduk på huvudet.

Kändiskoll: Det är en engelstalande man i Malmö som inte vet vem han är. Ingen annan heller. Vet inte om det hör till kändiskoll, men jag anser att detta är mer spännande. Hur nu det kan vara mer spännande än Paris Hiltons bravader. Lite märkligt, men det är sådan jag är. Märklig.

Tips: Om du ska få hjärtstillestånd och sedan inte komma ihåg vem du är, ta med er en bit papper där det står ditt namn, några ice-nummer, var du kommer ifrån och om du är allergisk mot någonting.

Höst

Kategori: Trams

Jo, jag råkar vara medveten om att jag har en tråkig blogg.
Så nu lägger jag upp en bild som jag tog igår.
Inte för att bilden är sådär laughing out loud-rolig,
men det är i alla fall någonting att titta på.
 

Nämen, titta, höst.

Gomorrn

Kategori: Trams

Jag mår inte bra. OCH jag gick och lade mig tidigt igår. Somnade innan tio. Jag hade tänkt att dra mig innåt staden, men jag har så fruktansvärt jävla ont i halsen. Kommer att knarka te idag. Är inne på min andra kopp redan. Vaniljte. Drack det hos en kompis för ett tag sedan, tyckte om det och var tvungen att köpa't.
Igår gjorde jag mer från klockan tre till klockan sju än jag gjorde på resten av dagen (oh, jag tycket om det här teet). Jag umgicks med en vän, vi pluggade, jag lagade mat och jobbade. Är det inte helt otroligt att man kan låta en hel dag passera utan att göra ett skit, medan man skulle kunna, typ, bygga en hylla, sy en jacka, skura golv och hugga ved. Ganska skönt i och för sig. Jävligt skönt till och med.
När jag skulle sova igår slog det mig (aj) att jag inte har tittat på TV, typ, alls på senare tid. Jag har följt Heroes, men det har också varit det ända. Och så Hollywoodfruar såklart. Såklart. Jag ska titta på mitt inspelade Chuckavsnitt från i måndags idag. Yey! Medan jag konsekvent drar in te med sugrör ur en stor gryta med te. Såklart.

Förlåt för så många,

Kategori: Trams

...men Anna Anka ska vara med i Moraltestet i Christer i P3!!!

Vi kör i alla fall

Kategori: Trams

Okej. Trots att jag inte har kommit någonstans över huvudet taget kör vi nu det vanliga. Hur menigslöst det än kommer att bli.

Dagen: Ja, ni vet väl det mesta. Om ni inte vet det är det ingenting ni har missat. Suttit här (hittat en spännande blogg). Typ. Har även tittat lite på några tal, ätit, hämtat posten och fotograferat hösten. Så, mycket spännande och innehållsrik dag alltså.

Outfit: Måste jag?

Kändiskoll: Ett ögonblick... (älskar att det finns en speciell flik på msn som heter kändisnytt, hur besatta är vi inte?) ...Niclas Wahlgren är flygrädd. Eller möjligtvis var.

Tips: Är du stressad, skit i det och gör någonting annat så du sedan kan återkomma och vara dubbelt så stressad för att du inte har gjort det. Eller bara gört.

Jag pluggar. OK?

Kategori: Trams

Det är klart att jag gör. För jag är så duktig och ambitiös. Problem jag har upptäckt: Jag kan inte sitta här uppe, för du fastnar jag framför den här burken och jag kan inte sitta där nere, för då går jag runt och småäter. Dagens i-landsproblem på jävligt hög nivå. Dagens u-landsproblem: jag får inte plugga!, dator?, ge mig mat!. Typ.

Hursomhelst hittade jag gratismode.se

Där kan man bli medlem. Om man vill. Vet inte riktigt hur det fungerar än, men det får vi se.

Sådär halvbra

Kategori: Trams

Ja, det är sådär halvbra. Jag har sovit så lite att det har lett till både halsont, illamående och ingen som helst ork. Det kan hända att jag råkade stanna hemma idag. Ojdå. Jag ska plugga, kanske träffa någon, kanske sitta här och jobba på mina fyrkantiga ögon och sedan ska jag gå och lägga mig tidigt. Ska vist jobba ikväll också. Men det är ju inte så sent. Oj. Jag orkar verkligen inte. Trots att jag inte gick upp förens halv åtta och gick och lade mig tyyyyyyyyyyyyp halv tio svider ögonen. Jag har väl en del att ta igen, mitt dumma spån. Nu måste jag ta tag i pluggandet om jag ska kunna göra någonting annat idag.

På åter.. någonting.

Snart halv åtta.

Kategori: Trams

Dagen: Upp tidigt för att jobba, chefen var så snäll och hjälpte till, så det gick lite fortare. Åkte hem, gjorde mig iordning, cyklade iväg, bussade, käkade, skolade. Hem, äta, nu: plugg. Trött. Jag lovar att jag ska bli piggare. En annan dag. Just nu är jag bara trött. Har absolut ingen koncentrationsförmåga för att göra vad jag ska. Ingen. Det är sant. Men Heroes är slut, så jag "slipper" sitta uppe och titta på avsnitt. Och andra sidan upptäckte jag förra måndagen att Chuck har börjat! Och jag har missat de första avsnitten! Ajajaj. Skönt att det bara går en gång i veckan. Både för sämnens skull och för att annars skulle jag ha missat en jävla massa program. Kan ha gjort det som det är. Illa. Nu har jag i alla fall inspelningstimer på. Varje måndag. Så nu ska jag fan inte missa något. Älskar vår box!

Outfit: Blå mjukisbyxor, svart tröja ("tröja? Jag skulle snarare kalla det skjorta." Mamma, du får kalla det vad fan du vill), en väldigt blå fleecetröja över och svarta strumpor.

Kändiskoll: ?

Tips: Tvätta jeans innan användning. Annars det ena och det andra. Tydligen.

Fan. Piska mig tills jag pluggar.

Halv tio. Typ.

Kategori: Trams

Dagen: Jobbade och det gick förhållandevis snabbt. Trots att jag inte sov mer än sex timmar inatt. Det var ju party. Som natten innan den alltså. Undrar varför jag alltid är så trött. Märkligt är det. När jag kom hem åt och duschade jag, stirrade lite på några cosx och sinx och gick och lade mig på soffan och sov. Jävligt välbehövligt, men inte tillräckligt på långa vägar. Ska sova när jag är klar här. Är i och för sig dumt att säga så. Skulle ju kunna anse att jag inte är klar förens om, typ, sjuttioåtta timmar. Rent hypotetiskt alltså. Min kropp har börjat protestera mot att jag sover så lite. Har resulterat i halsont. Kan ju vara svininfluensan förstås.

Outfit: Bruna, rutiga byxor, marinblå fleece och svarta sockor.

Kändiskoll: Ärligt. Vad fan tror ni?

Tips: Gör franska våfflor (även under namnet parisevåfflor). Fundrerar på att göra några till. De var goda, så de tog slut. Men inte nu. Någon annan dag. Nu ska jag sova. ..snart.

Som vanligt

Kategori: Trams

Dagen: Upp vid tio över sex, jobbade, hem, satt en stund, åt, in till staden och gick på teater med pappa, bror och svägerskan. Åt på indisk restaurang efteråt. Gott, mätt, tjock.

Outfit: Svarta byxor, marinblå urringad tröja med ett svart linne under och grå strumpor.

Kändiskoll: Beyoncés pappa har tydligen varit otrogen. I alla fall om man får tro en kvinna som nu stämmer honom på fett med underhåll.

Tips: Stäng ögonen och låt sömnen omsluta dig. Behöver jag ens nämna att jag ät trött???

Jaha

Kategori: Trams

Okej. Jag är så förbannat, förbannat, förbannat, förbannat trött. Ville gå och lägga mig redan vid klockan åtta, men dels skulle vi äta (jag och far, jag är inte schizofren) och så strecktittade jag på fyra Heroesavsnitt inte bra. Men älskar att vi har en box man kan spela in på. Skitsamma, dåliga bortförklaringar, jag kunde ha låtit bli. Jag får skylla mig själv. Hur som så gör jag ett försök för att upprätthålla ordningen.

Dagen: Upp tidigt för att jobba, skjutsade mamma till bussen, jobbade, åkte hem, körde in till staden, plockade upp några människor, körde till en gård en bit utanför och tittade på konstiga djur, körde hem dem, körde hem mig, åkte och handlade, och så var klockan åtta. Då åt jag. Sedan vet ni resten.

Outfit: Ullig. Allt jag ser är får. Som jag räknar. Som om jag behöver räkna. Jag kommer inte ens komma till ett.

Kändiskoll: Luddig.

Tips: Var inte uppe och slarva sent när ni ska jobba. Gjorde det igår, gör det igen. Ska jobba morgnarna denna helg. Måste sova.

Får var det.

Då så

Kategori: Trams

Dagen: Skuttade upp med ett leende på läpparna, kände att jag hade en härlig dag framför mig och .. äh. Pluggade så fint och flitigt igår. Eller om det var så att jag somnade efter att ha läst typ.. två meningar. Fick plugga på bussen in till staden. Blev naturligtvis inte klar och tänkte att jag fick ta det sista kvarten mellan de båda lektionerna som jag hade. I slutet av första lektionen frågar läraren: "Hörreni, när slutar vi egentligen?" "Halv" svarar jag och blir kanske en aning (aning..) stressad. Klockan var tjugo i. Vilken tur att jag har en sådan bra filosofilärare. Han frågade om vi ville börja eller om vi ville ha några minuter på oss först. Ni kanske anar vad jag svarade? Skyndade mig att läsa vad jag inte kunde, lade snabbt ifrån mig böckerna och antecknade sedan på provpappret vissa ord så att jag skulle komma ihåg. Dåligt minne. Kommer ihåg en sak i högst en halvtimme. Då kan ni ju tänka er hur det är med sju saker. Sedan skrev jag. Sedan var jag klar. Det var inte så svårt. Ska jag berätta en hemlighet? Det gör jag. Det hjälper att gå på lektionerna.
Åkte hem med en polare som jag drog med ut i skogen på ett lurvigt djur. Jag hade också ett. Och det gick ju bra... På hemvägen.
Och så, typ, mötte vi en hund.
Åkte och jobbade och cyklade hem i regn. Lagade mat.

Outfit: Nej.

Kändiskoll: Fan. Jag lovar att det var något. Jag lovar. ..imorn? (måste sluta skjuta upp saker, bättre att bara göra. Men imorgon. Ok?)

Tips: Var snälla mot edra djur. Och så kan ni ju lära ut hur man gör... Stackars hund är allt jag har att säga.

HA! Jag hann innan klockan blev tolv.

Helvetes jävla skit

Kategori: Trams

Det här går så jävla käpprätt åt helvete. Det är som att sitta i en kundvagn (vill bara poängtera: de har inga bromsar) som i svagt lutande nedförsbacke är på väg till ett stup. Hur det känns? Ja, vad fan tror ni? Hur fint som helst såklart. Bäst att inte frångå mina rutiner och ändå försöka dra mitt bloggstrå till internetsstack.

Dagen: Upp tidigare för att hinna sätta mig ned med min partner och planera en redovisning in i minsta detalj. Ingenting åt slumpen, perfektion rakt igenom. ..typ. Hem, stressade, på med släpet, stressade, lämnade släpet, stressade, hämtade mitt dundertrevliga sällskap, köpte en vaniljbulle och ett wienerbröd, körde tillbaka, lugnare, packade på lilla V, körde lugnt, tryggt och behagligt vidare. Sen undrar jag om det var någonting som gick bra? Stolpade runt på en ATG-klinik några timmar, åkte butter därifrån och kom tillslut hem för ett långt samtal med mor och mitt dundertrevliga sällskap. Åkte för att jobba, ett bla, körde hem sällskapet med en fin måne.
På hemvägen brusade det i radion, så jag sökte efter kanal och då dök P2 upp. Hade stresskört på vägarna hela dagen (inte med släpet, såklart inte med släpet) men körde med klassisk musik nu långsamt fram med en stor gul måne och någon stjärna på kvällshimmlen. Lät mig köra i sisådär 40 km/h och tittade på löven som blåste över vägen med mängder med tankar. Inte löven. Jag. Kom hem, åt, pratade med chefen, tog en fransk våffla (! woho! de är klara!) och släpade mig in i duschen. Nu? Jag har prov imorgon. Har inte ens tittat på det. Varit på tog för mycket. I min skalle. Som ni vet tål den inte så mycket. Den får bara belastas kortare stunder. Och i små portioner. Inte mycket och allt på en gång. Då landar vi... ja. Här.

Outfit: Inget intressant.

Kändiskoll: Mycket intressant. HA! Knappast.

Tips: Le själva när livet ler mot er. Men ni får fan le snabbt. Det blir nog mest som ett ryck skulle jag tro.

Nu ska jag rycka i min filosofibok. Och ge min hjärna ryckningar. Det är inte så svårt. Bäst att...

Denna dags ände

Kategori: Trams

Dagen: Gick upp och kanske slarvade lite. Jag pluggade hemifrån. Så att säga. Var lite för stressad och resultatet blev överslagshandlingar som så ofta. Jag hatar biologiska förklaringar till saker. Det är så förbannat svårt att stå emot. Hur som så var det en mattelektion jag missade och när jag satte mig med matten körde jag fast. Jag var för trött för att orka ta tag i det och allt jag var tvungen att göra snurrade runt i huvudet på mig (det gick långsamt, men det är korta varv, så det går på ett ut). Blev lite förtvivlad när det inte gick. Usch. Inte fick jag så mycket gjort heller. Usch. Jag. Usch.
Mitt i all förtvivlan hörde jag ett märkligt ljud, tittade ut genom fönstret och upptäckte att trädgården var full med får. Ja, alltså, jag bor på landet. Då kan det vara så. Ibland får, ibland stutar, ibland hästar. Men oftast hjortar. Och harar. Och katter. Ibland egna katter och ibland en främmande. Det är lika spännande varje gång att öppna dörren och se vad som finns på andra sidan om den.
Jag jagade bort fåren. Det var jobbigt. Jag blev trött. Dagens motion. Det får jag väl tacka dem för (fasen vad jag får till det).
Jag avbröt pluggandet med att laga mat och dra och jobba. Skönt avbrott. Sedan fick jag finbesök. Trevligt. Sällskap kan vara bra ibland. Vet inte om det räcker med att jag pratar med mig själv.

Outfit: Bruna rutiga byxor, marinblå fleecetröja och vita strump-sockor med grått på och blå linje. Lite vågat.

Kändiskoll: Elin Ruth Sigvardsson är en jäkel på dialekter. (kändistorka? Eller är jag slarvig med nyheter månne?)

Tips: Räkna får. När ni är klara kan ni ju dra några stockar.

Outfit

Kategori: Trams

visar

 
Här harnin. Den hetaste av alla outfits:
  • Marinblå fleccetröja
  • Röda heta byxor
  • Svarta strumpor
    Och en skickligt fotoshoppad bild är pricken över i:et och grädden på mosen.

Drar igång det

Kategori: Trams

Dagen: Upp och jobba. Gick inte fort kan jag lova, har inte fått in rutinerna än. Men det kommer väl. Väl hemma var det duscha och göra mig iordning för att susa iväg på nytt.  Var stressad, men tyckte att det var dags att gräva fram de där hörlurarna som jag har saknat ett tag. Jag trodde jag visst var jag hade dem; i ett par hemma-jeans som jag misstänkte att jag hade slängt i tvätten. Kan ni ana vartåt det lutar? Jag hittar byxorna. De hängde i tvättstugan. Tvättade. Om ni inte anade det förut, kan ni ana det nu? Jag kände i fickan. Det var något där. Okej, om ni inte har fattat är ni förbannat tröga. I fickan låg hörlurarna. De hade åkt en tur i tvättmaskinen. 40°. Naturligtvis skulle de inte fungera, men jag provade bara för att. Och vad? De fungerade! Alltså! Nu kanske ljudet blir renare. Slipper all skit. Man kan ju hoppas. Kanske ska köra dem några gånger i månaden. Det kanske kan vara bra.
Efter att jag tillbringat tid på två ganska meningslösa lektioner stannade jag kvar i staden. Var hemma hos en vän och teade mig. Och pratade. I alla fall lite. Några ord. Sådär.
Förberedde mig för en tråkig bussresa, men fick sällskap och fick det till och med roligt. Sedan cyklade jag hem i månsken. Det var ju tur. Dynamon fungerar inte. Det fanskapet. Det var fint. Inte fanskapet. Månskenet. Jag blev nästan bländad. Återigen. Fint.

Outfit: Hallonröda byxorna, grå tröja och svarta strumpor.

Kändiskoll: Dessvärre ingen. Fan, nu måste jag skärpa mig. Det här är ju illa.

Tips: Skapa ett tvättmedel för elektronik. Kan ni kanske tjäna en förmögenhet på. För renast möjliga ljud/bild eller dylikt. Hur bra som helst. Där har ni en toppenidé. Varsågoda. Jag tar 75 % av vinsten. Bara så att ni vet.

Haspen var tydligen inte på

Kategori: Trams

Dagen: Trots att jag inte somnade förens halv ett igår vaknade jag vid tjugo över sju och bestämde mig för att det var lika bra att gå upp. Så upp bar det. Det var jättefint väder när jag åt frukost. Vatten är ju fint. Tänk bara på en spegelblank sjö. Och vattnat till sjön måste ju komma dit på något vänster. Eller hur? Sen eftersom jag ändå var uppe tidigt åkte jag och sa goddag till lilla V. Hon var söt som vanligt. Sen åkte jag hem och kom lite närmare år 2048. Alltså jag kavlade ut delarna till de franska våfflorna och ugnade dem. Nu är det bara krämen mellan kvar. Ojojoj. Som sagt, år 2048 närmar sig med stormsteg. Kanske här redan imorgon. Vi får väl se.
När jag hade gjort det besökte jag vattnet i duschen och tog bilen och körde in till staden för ett besök hos en vän. Plugg, te, mat och prat. Klockan 16:00 skulle jag, mina päron, brorsan och svägerskan på teater så jag körde ner för att parkera, träffa de övriga och vandra till teatern. Inställt. Damen som tog emot oss var kanske inte den trevligaste. "Vi har ringt till alla" sa hon bara hela tiden. Och så tyckte hon att det var vårt fel att mamma inte hade svarat. Det kan man ju tycka, men mor min hade försökt ringa upp flera gånger. Telefonsvarare. Den talade om telefontiderna. Det var ju vänligt. Sedan kollade hon hemsidan. Inget. Stod det. Eller, kanske något, men inget om att det var inställt. Det var inte bara vi som kom dit. Det var flera. Mamma var arg. Vi hade beställt bord på en resturang, så efter lite veligheter och en spaning på biografen gick vi och åt. Det kan jag sammanfatta såhär: jag är mätt.
Sen körde jag hem. Päronen sov. Inte jag. Om jag hade gjort det hade jag nog inte varit så trött nu. Men och andra sidan hade jag väl inte varit någonting över huvudet taget. Död då.

Outfit: Svarta byxor, drog på min en av mina marinblåa fleecetröjor och har svarta strumpor.

Kändiskoll: En skådespelare tydligen förfärligt sjuk. Vad som är mer sjukt är teaterns system. Tvivlar på att skådespelaren är särskilt känd. Men det är det närmaste jag kommer idag.

Tips: Slutför saker ni börjar på. Direkt.

För mycket sent

Kategori: Trams

Dagen: Min första morgon utan att gå upp med alarm på tre veckor! Vaknade vid åtta i alla fall, gjorde frukost till mig, slog mig ned med den framför tv:n och satte mig igenom två Heroesavsnitt. Bra start. Flängde runt i sammhället ett bra jävla tag för att vi skulle göra en massa saker. Jag körde mamma gjorde. Vad hon gjorde? Inte fan vet jag, men hon gjorde det i vilket fall förbannat långsamt bara för att jävlas.  Jag satt i bilen och frös. På eftermiddagen bestämde jag mig för att baka. Franska våfflor. Det är gott. Om man gör dem klart vill säga... jag var tvungen att åka och jobba, och smeten blev då kylskåpsförvarad. Men det blir nog bra när det är klart år 2048.

Outfit: Ljusa ljeans, blå tröja med tryck och färg på (det är det nya) och vinröda strumpor.

Kändiskoll: Haha, you wish.

Tips: Filt, något varmt att dricka, film. Och varma sockor.

Älva.

Kategori: Trams

Dagen: Upp och jobbade min första dag! Har jobbat där lite förut, så det mesta satt i. Var länge sedan nu bara. När jag var klar där (allt tog naturligtvis mycket längre tid, dels eftersom det var första dagen och dels för att det är lite svårt att prata och jobba samtidigt) var jag hemma några timmar för att åka tillbaks igen på kvällen med lite prylar.  Lilla V har skött sig fint, chefen gav henne beröm för att hon var så lugn. Toppen!
Där hittade jag även ett trevligt sällskap som var evigheter sedan man såg röken av och som jag bestämde mig för att ta med mig hem. Vi har ätit och pratat oss igenom kvällen. Kan ju inte bli annat än trevligt med trevligt sällskap. Det tackar jag för. Nyduschad och trött ser jag fram emot att gå och lägga mig.

Outfit: Typ grå t-shirt, trosor och handuk. Så som jag ser ut när jag har duschat och snart ska sova alltså.

Kändiskoll: Kan det inte vänta till imorgon?  Lovar att komma upp med någonting då.

Tips: Var edra mödrar till lags. Nu är hon tjurig. Adjö.

Sovtajm

Kategori: Trams

Dagen: Morgonen som vilken morgon som helst. Fast med regn. Allt har bara varit. Typ. Kallt framförallt. Väl hemma frös jag och kollade ikapp några Heroesavsnitt som var inspelade. Kan inte låta bli att tycka att serien lite har.. vet inte. Att den var bättre i början. Men det är klart, när den gör ett sådant långt uppehåll kanske man lägger av sig. Men det blir fler och fler "haha, vad larvigt". När jag tittat på det stressade jag först för att laga mat och sedan för att flytta lilla V. Nu är hon flyttad! Skönt att ha det överstökat. Imorgon är det upp och jobba som gäller! Det var ett tag sedan nu. Ska bli skönt. På väg hem fastnade jag en stund. Några timmar. Det är så lätt att stanna och prata. Och prata. Och prata.   Och prata.

Outfit: Syrrans röda favoriter, grå t-shirt och mörkblå handduk på huvudet. Trötta ögon har jag också.

Kändiskoll: Som om jag har tid att ha koll på andra. Jag har ju för bövulen inte koll på mig själv.

Tips: Skala en apelsin. Eller snickra en hylla. Eller såga ner ett träd. Eller sy en aftonklännig. Eller Montera ihop någonting användbart. Jag ska sova.