irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Snack

Kategori: Trams

Väger upp timmeslånga seriösa diskussioner om samhället med att gå in på Kissies blogg. Hemma i mitt rätta element. Mmmmm.

Oklart

Kategori: Trams

Sitter i soffan, läser om kolhydrater och hör vårfåglar kvittra sig igenom min musik. Jag vet att vi fortfarande är kvar i januari (om än knappt) och att februari också är en vintermånad, men kan ändå inte låta bli att hoppas på att det är slut med kylan.
 
Idag har jag kanske bestämt att jag kanske ska åka tillbaka till Indien i sommar. ...kanske också vore bra att kolla upp om jag kanske hade denguefeber när jag var där. Kanske.
 
Igår var det förresten fint besök här! En mamma (inte min) som hade med sig semlor. Och växter! Det var fint. Måste skaffa fler päron som kan svansa runt här lite oftare. Kanske borde locka mina egna lite närmare. Hmm....
 
Mmmm, Jan Stenmark
 

/ignore

Kategori: Trams

 

Problemlösare

Kategori: Trams

Okej, jag har fått klagomål från flera håll angående det inlägg med youtube-videon Jocke Nordanståhls Järnrör i Handen. Tydligen föses de som använder Explorer ut från bloggen till det klippet, så nu har jag tagit bort det. Allt för att göra er nöjda. Allt.
 
 

Dags

Kategori: Trams

Igår lämnade jag över de sista nycklarna till mitt studentrum. Så om jag inte lär känna någon som kommer att bo där, blir bjuden på fest som personen som bor där håller i eller gör inbrott så kommer jag aldrig återse mitt gamla rum. Tråkigt. Haha, nej. Inte ett dugg tråkigt. Nu bor jag här i lägenheten på riktigt. Har fått iordning de allra flesta prylarna (passade på igår natt, vad är egentligen grejen med att alltid ta tag i saker mitt i natten när man borde sova?) och trivs riktigt bra (vågar inte säga annat eftersom denna blogg ibland läses av mina sambos).
 
Idag har jag gått upp brutaltidigt (sju) och sedan dess vikt tvätt och lagt en klädbeställning på några tusen. Tack CSN!

Nu ska jag... antagligen fortsätta plågas av min sömnbrist.
 

Kyligt

Kategori: Trams

Jag förstår att ni med spänning väntar på nya uppdateringar från mig hela tiden och naturligtvis känner en otrolig besvikelse för att jag inte har bloggat på flera dagar! ...naturligtvis. Jag har ju alltid så himla intressanta saker att säga. Som tex att jag har städat ut mitt rum i korridoren och att det flöt snyggt igenom städbesiktningen för att jag är så himla bra på att städa. Och att... ehmn. 
 
Okej, nu börjar jag tröttna lite på det här alltså. Håller på att förfrysa ju.
 
Eller liten flicka hittad på väg till skolan i Uppsala.
 
 

Myssöndag

Kategori: Trams

Bästa. Söndagen. På. Sjukt. Länge.
 
Gillar mitt liv idag. Går runt och är lite stressad och tänker att jag borde ta tag i plugg. Men, så kommer jag på, att nej! Jag har inget plugg att ta tag i. Jag firar med att göra ingenting och bara mysa i lägenheten. Myssöndag delux.
 
Tur att föreläsningarna drar igång imorgon så att jag inte blir alltför bortskämd.
 
Tur.
 

Brr

Kategori: Trams

Min telefon säger att det är -17°C. -17! Jag funderar på att vehettere... dö. Eller bara krypa ihop i ett hörn med en filt och en kopp te. Nej, men vad kul, tenta idag då! Jag måste bara... gå dit. Kanske 30-40 minuters promenad. Trevligt! Alltid skönt med en promenad. Det här med att känna sina tår, det är överskattat.
 
 

Byten

Kategori: Trams

Efter att datorn hängt sig buggat massor med Google Chrome efter den senaste automatiska uppdateringen som min dator gjorde har jag nu bytt tillbaka till Firefox. Ja, tillbaka. Det var där jag började, men på grund av bugg i Firefox så bytte jag till Chrome.
 
Nu är ju den stora frågan; är det verkligen webläsarna som är den stora buggen, eller är det jag? Vågar inte ta reda på svaret med frisk för en alltför plågsam sanning.
 
Än så länge flyter det i alla fall hur fint som helst. Men oroa er inte, jag lär nog kunna förstöra det. Ge mig lite tid bara.
Jag kanske ska vara glad över att jag slipper knåpa ihop mina sidor själv.
Då skulle vi kunna snacka att gå långsamt och bugga.
 
 

Sanning

Kategori: Trams

Nyhet

Kategori: Trams

Oj, vet ni vad jag har gjort sådär lite på en höft? Flyttat. Jag satt och pluggade i tisdags och så bestämde jag mig att nu är det dags. Av alla saker man kan göra för att komma undan plugg så är nog att flytta en av de mest effektiva. Det tar lång tid och man känner att man gör någonting produktivt och viktigt. Win-win!

Men det känns lite konstigt eftersom det inte var ett dugg planerat. Plötsligt är jag bara här och behöver inte längre sitta instängd i mitt rum i en korridor. Jag har inte riktigt förstått, så jag stänger in mig ändå. Kan i och för sig bero på tentaplugget.

Det är en väldigt intressant grej att göra spontant. Lustigt, jag kan bestämma mig för att flytta eller åka till Indien på en timme (varför planera?), men ska jag göra andra val som att köpa mat eller kläder kan det ta hur lång tid som helst att bestämma.

Seg

Kategori: Trams

Alltså, jag har ett problem. Min dator gjorde en automatisk uppdatering av Google Chrome för några dagar sedan, och ända sedan dess har det varit bugg. Vissa länkar fugerar inte som de ska etc. Fruktansvärt irriterande! Den blev APlångsam ett tag också, men nu sköter den sig. ...tänker att jag ska formatera om. Vilken dag som helst nu. ...vilken dag som helst.

Kan inte låta bli att fundera på att köpa en ny. Eller en till snarare. En liten en som går att ta med sig. Denna är knappt bärbar. Men samtidigt känns det väldigt onödigt. Den må vara otymplig, men den fungerar, oftast som den ska, och den vägen faktiskt inte så mycket. Det är i sådana lägen det är oerhört praktiskt att vara snål. Slipper fundera alltför mycket på det.

 
Dessutom är jag faktiskt ganska nöjd med det jag har.
Hatar prylar och hela tiden köpa nytt. Stressande ju.
 

På banan

Kategori: Trams

Jamen, nämen, det var ju kul. Så då har man skrivit den där tentan då. Och druckit en tentaöl. Och sedan en till. Så.... ja. Det var den saken det. Bara att sätta igång att plugga inför nästa då. Fast inte nu. För nu tror jag bestämt att det är dags att gå och lägga sig. 
 
Men jag tror det gick bra. Och denna stad gör mig fortfarande lika tagen när jag går hem genom den. Sjukt fin. Dock är det inte lika mycket julidyll såhär i mitten av januari. Men ändå.
 

Förvirrad tjej

Kategori: Trams

Kul grej man kan göra är att gå igenom den nyaste gamla tentan som finns någon timma innan det är dags att skriva, upptäcka att den har ett helt annat upplägg och att man är lost. Det är kul. Ja, men varför har jag inte gått igenom den förrän nu? Jo, för att jag ville göra de tentor som hade facit i första hand, och denna saknar.
 
Mm, härligt för självförtroendet.
 
 
Nej, men dags att dra då.
 

Nöje

Kategori: Trams

Jaha, då sitter man här i väntan på bättre tider. Eller sämre tider. Det vet man ju faktiskt inte såhär i förhand. Ja, nu antar ni väl att jag satt och pluggade hårt igår, sådär dagen innan tenta. Haha! Ni är roliga ni. Jag hade viktigare saker för mig. Tex hänga runt på den här sidan. Om man vill spendera timmar med att försöka hitta roliga/coola/snygga/tråkiga/flaschiga/fula/konstiga saker så är det en perfekt sida! Och det ville jag igår. Tydligen.
 
...får se om tentaresultatet tyckte det var en bra idé.
 
 

Fest

Kategori: Trams

Klockan är strax efter tio en söndagmorgon, och det låter som om grannen har en lovande förfest på gång! Själv ska man väl sitta här med sina böcker igen då. Och tagga morgondagens tenta och så. Det blir kul!
 
 

Paus

Kategori: Trams

Nu har jag min första riktiga paus för dagen. Har ju fuskat lite kanske, men nu har jag sagt till mig själv att jag får. Det är en stor skillnad mot tidigare. Gud vad skönt det skulle att ge sig ut och springa nu... suttit ner konstant sedan i tisdags.

Jaja, några minuter till, sedan ska jag börja igen. Bara för att det är så himla roligt!
 

Pluggtaktik

Kategori: Trams

Sitter och läser på om en sak jag inte fattar på en sida på nätet, men hittar inte riktigt det jag söker. Tänker: "Jag har inte tid, måste gå vidare. Får släppa det så länge". Går in på facebook.

Bra. Och sedan går jag tydligen in här för att blogga om det. Tror det hjälper mot tidsbrist.

I ett nötskal

Kategori: Trams

Har ätit alldeles för mycket naturgodis. Har nu ont i magen och kan inte sluta äta. Har just knycklat ihop påsen. Jag VILL ju egentligen inte ha mer. Vet ni hur mycket energi det finns i nötter och choklad? Massor. Vad jag är ute efter? Tja... jag kommer inte kunna sova på ett bra tag. Är. Sjukt. Speedad.
 

Plugga? Du, I'm fett on it.
 

Pluggoduglig

Kategori: Trams

 
Fredag? Säker? Nämen vad roligt. 
 

Problem

Kategori: Trams

Jag håller på att testa fiffiga grejer man kan göra. I morse testade jag hur det var att stänga av alarmet och somna om. Det där med tentor är väl ändå överskattat, inte sant? Nehej... Nej, då gjorde jag väl fel då. 0 av fem toasters.
 
Passade på att ta tag i ett annat problem när jag ändå höll på att skapa nya. Ett in, ett ut som jag alltid brukar säga.
 
Kanske är hett med trefärgat hår, i så fall har jag gjort fel igen.
 
Nej, nu ska börja på nästa pluggprojekt. Och kanske äta något slags frukostlikt. Och, just det, kansk skölja ur håret innan det faller av. Obs, kom ihåg, obs. 
 
 

Taggad

Kategori: Trams

 
Jävla taggad inför imorn alltså. Överlever jag detta överlever jag vadsomhelst.
 

Lam

Kategori: Trams

Tja, det här går ju verkligen åt helvete! Alltså, jag tycker att det är roligt att plugga. Bara inte när man sitter i panik dagen innan tenta och inser att man inte kan. Någonting. Nej, inte standardpanikkänslan att man inte kan, utan att man bara läst halva boken och inser att andra halvan är mer relevant. Så, att man verkligen inte kan.
 
Älskar mitt liv.
 
Orkar inte ens bry mig.
 

Uppgraderad

Kategori: Trams

Jaha, då var jag hemma i fabtown igen då! Ja, tack, resan har gått bra. Åkte tåg hela vägen utan byte, bra grej. Men, obra grej, satt vid bord och snubben mitt emot... tja, låt mig säga såhär, att jag har inte alltid så fördelaktig placering när det gäller att åka tåg. Han hade varit nere i Småland och spenderat två månader i kloster där de marscherade mot djävulen. Intressant.
 
Dessutom har jag tagit det enorma klivet och uppgraderat till Spotify Premium. Jag hatar månadsutgifter, men kunde inte låta bli. Musik är helt enkelt för bra.
 
Idag firar jag dessutom exakt ett år i Uppsala! Helt klart värt att fira med Spotify!
 
Bara för att det är min och Uppsalas ettårsdag får ni en fräsch ballongbild från en hemlig källare.
 

Kattnatt

Kategori: Trams

Åhå, imorgon bär det tillbaka hem till fabtown! Minsann, minsann. Inte dåligt, verkligen inte. Om jag har förberett ordentligt? Räknas att fila naglarna? Jag bestämmer att det räknas. Då är jag i princip klar. Ska bara samla mina saker och packa ned dem i väskorna och plocka undan efter mig och städa mitt rum. Men det gör jag tio minuter innan jag måste köra för fort till bussen. Nemas problemas, allt under kontroll!
 
Funderar på om man kanske skulle ta ochvadhetterdet.. sova? 
 
 
Note to self: skaffa gullig katt som gör som jag.
 

Konsten att studera

Kategori: Trams

Ni vet universitetet. Där är det seriöst. Man studerar hårt i allvarlig och tung kurslitteratur. Ge er inte in i snåren om ni verkligen inte är redo för det. För att ni verkligen ska förstå ska jag ge ett exempel ur min 567-sidiga bok om organisk kemi:
 
Ja, det gäller ju att vara pedagogisk. Men bild och allt!
Äntligen lärande på ett sätt jag förstår.
 
Sa jag att boken var 567 sidor? Jag gjorde? 
 

Sture

Kategori: Trams

Ha, rolig grej, när jag sökte på bilder på stjärnhimlar hamnade jag via en bild på Sture Bergwalls blogg. Vet inte riktigt vad jag vill säga med det. Ingenting antagligen. 
 
Allt som vanligt med andra ord.
 

Skiner

Kategori: Trams

Det här med att bygga om är lömskt alltså. Man måste, typ, göra en massa saker. Har just alldeles nyss hjälp päronen att baxa in kyl och frys. Det var nästan så att det fanns en risk att det var till på gränsen lite ansträngande. Bäst att återgå till den mindre tärande sysslan att ligga på sängen med filtar och mysbelysning. 
 
...fast är jag här måste jag tvinga mig själv till att plugga. Finns inga bra ursäkter för att låta bli. Eller, jag kan komma på en massa bra! Dock osäker på huruvida de gills. Fan, finns då alltid en hake med allt. 
 
Kanske skulle ta en promenad till den fantastiska stjärnhimlen utanför! ...älskar fan stjärnor. Fast då kan jag inte lyssna på Les Misérables. Helvete, en hake!
 
Stannar nog här trots allt.
 
Vill nästan ta en sovsäck och lägga mig ute och bara stirra. 
<3 stjärnor
 

Gaddar och kattmos

Kategori: Trams

Jaha. Så har man varit hos tandläkaren för första gången sedan någongång 2008. Tvungen att se så att gaddarna var i gott skick. Det var de. Så det var ju bra med den saken. En annan sak som är bra med den saken är kostnaden av nämnda besök. 80 kronor. Det tycker jag var helt okej. Jag tackar ödmjukast för tandvårdsbidraget som gjorde kostnaden 600 kronor bekvämare.

Alltså, vill man inte bara bli katt och trassla sig in i smeten? Eller, jag skulle kunna tänka mig att göra det i nuvarande tillstånd också, men för en rikitgt bra känsla skulle det nog behövas något fler katter i så fall. Och med fler katter kommer fler klor. 
 
...och jag tycker att det skulle vara slöseri av fina katter att göra mos av dem.
 

Studieoteknik

Kategori: Trams

Saker man kan göra istället för att plugga: massor. Tänk på vad som helst förutom att plugga.
 
...japp, det kan man göra istället för att plugga.
 

Kränkt

Kategori: Trams

 Ja, det är såhär jag känner över det faktum att jag just raderat. Alla. Mina. Filmer.
 
Fast, jag är egentligen för trött för att bli upprörd. Och de går ju att ersätta.
Fruktansvärt irriterande bara.
 
Klantjävel.
 

Hiss och diss

Kategori: Trams

Året börjar bra; jag har lyckats plugga i flera timmar och gjort en väldigt bra löprunda. Efter att inte ha tränat på fyra månader och sedan gjort två längre och jobbigare rundor än jag brukar, och detta inom loppet av fyra dagar och utan träningsvärk, så har frasen vila sig i form för mig fått ett lyft.
 
Och ja, just det, jag råkade just permanent radera standardfilmmappen med en massa filmer från datorn.
FAN.
 

Glömde

Kategori: Trams

Ja, just det. Gott nytt år.
 

Upptagen

Kategori: Trams

Vad kan det vara som är så oerhört intressant att jag inte haft möjlighet att skriva på ett tag? Jo, det ska jag tala om för er. Jag har gjort ingenting. Och det har tagit upp all min lediga tid. Fruktansvärt irriterande när man har andra saker man måste göra som kommer i kläm. Men nu är det ju ett nytt år, och då kommer alla mina brister bara rinna av mig! För det är väl så det fungerar?