irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Sista!

Kategori: Trams

Året: Började.. kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde förra nyår. Någonting lattjo säkert. Sedan började jag skolan på nytt, fyllde tjugo år vilket medförde en resa till Barcelona, sommarlov, många resor runt Sverige till olika kliniker, lilla V och Kreti och Pleti kom till familjen medan Moa togs ifrån oss... Jag var i sommarstugan, på Hultsfredsfestivalen och på Kolmårdens djurpark. Ny skoltermin som har kombinerats med jobb och sedan har det bara tuffat på.

Trender: De höga midjerna har fortsatt och det har kommit massor med leggins i alla olika former, färger och nyanser. Även det stickade har fortsatt. En del kavajer, en del läderjackor och nu i vinter större jackor än föregående år. Nu har det dessutom kommit (jag har tagit upp det förut) lårhöga stövlar som är hetare (objektivt) än någonsin!

Kändisar: Michael Jacksons död är det första jag tänker på. Sedan har vi även Patrick Swayze som också steg från jorden. Anna Anka har väl ingen missat, Erik Grönwall tog hem Idolsegern och så en massa mer. Säkert.

Tips: Nyårslöften? Kom igen, om du vill ändra något, bara gör det!



Bilder säger mer än tusen ord. Här kommer ett axplock av bilder som samanfattar året som gått ganska bra.

Delar av tillökningen










En tidig morgon vid
sommarstugan


Thåström på Hultsfredsfestivalen

 





















11 augusti. Den absolut värsta dagen på hela året, också det märkligaste vädret. Både solsken och regn. Märkligt vackert.



















Bilder från Barcelona; överst Ramblan, till vänster rolig skylt, till höger utsikt.




 

 

 

 







Solig morgon vid sommarstugan, en fin dag, brevlådor.






Det blev minsann en "riktig" vinter i år!



Nu önskar jag er; GOTT NYTT ÅR!!!

31 december

Kategori: Trams

Dagen: Upp vid sex och iväg för att jobba. Segade som sjutton, men kom hem efter ett tag. Det var ju... bra gjort. Jag är jättetrött. Toppendag att vara jättetrött på.

Outfit: Blå badkappa och handduk på huvudet. Ska snart bytas till någonting annat.

Kändiskoll: Ja, eftersom jag har skrivit en del om Brooke Mueller och Charlie Sheen är det väl bäst att följa upp det. Jag tyckte igår att det var lite märkligt att händelsen med knivhotet viftades bort som "en dålig kväll", men tydligen ska Charlie Sheen laggt på ytterligare en miljon dollar på äktenskapsförordet. Ja, om han slipper fängelse. Det kanske gjorde sitt. Men det är mer komplicerat. Eftersom Mueller drog tillbaka delar av sin berättelse riskerar hon att straffas för att ha lämnat falska uppgifter till polisen. Spännande det här. Dessutom skyller nu Sheen på spriten. Praktiskt att supa, man kan liksom alltid komma undan.

Tips: Sup inte för mycket ikväll. Mycket räcker.


Far tog vår vanliga datorskärm, så jag har kopplat in vår gamla. Drt är spännande. den andra är wide screen, så det blir lite ihopklämt på denna. och suddigt. Och litet. Ni får ha överseende med eventuella stavfel, jag kan inte upptäcka dem. Jag kommer få ont i mitt tröga huvud om jag sitter här och anstränger mina ögon till tusen för att se vad det står. Och det går ju inte. Jag måste ju sammanfatta året, så som jag gör med varje dag! Snart så...

Elva plus

Kategori: Trams

Dagen: Upp och lite bråttom iväg. Skulle skjutsa syster till tåget, vilket jag gjorde. Därefter tog jag några extra svängomer. Först var jag tvungen att tjacka ett täcke till lilla V (men ingen mat, hon får svälta. Hon är ju i alla fall varm när hon gör det) och sedan körde jag den lilla extra omvägen förbi mitt gamla jobb. Var lite lustigt, men inte så roligt. Det hände liksom inte så mycket. men det var finfint väder att köra i! Solsken och rimfrost på träden!
Sedan lite jobb och lilla V.

Outfit: Tjecka bruna kortbyxor med rosa kant på, härligt snorgrön t-shirt och en jättesnygg handduk virad runt huvudet. För att fylla upp det med någonting. Ja, jag ska sova.

Kändiskoll: Bråket mellan paret Charlie Sheen och Brooke Mueller var tydligen bara en "dålig kväll". Det händer väl de flesta att man då springer runt och hotas/hotar med kniv eller slår eller skjuter eller så. Helt naturligt!

Tips: Gå inte i taket. Då måsta man gå upp-och-ned, och det är jobbigt. Men om du lyckas - kontakta mig, så tar jag med dig o "Kändiskoll". Det är otroligt åttråvärt kan jag tala om.


Jag, typ, beställde en bärbar igår. Det gick... tja, det blev något fel. Med det rer sig snart. Snart. SNART.

Tidigare

Kategori: Trams

Dagen: Vaknade någongång. Stark inledning känner jag. Hur som helst, efter det... eh. Ja, alltså, det är inte så att jag har... typ, gjort något. Lagt pussel med min rara syster, tittat på bärbara datorer på nätet och.. tja. Skulle åka och jobba och nämnd syster (som att jag har så många att välja på) skulle följa med och ta hand om lilla V. Far hade bilen och skulle komma hem vid tre. Ringde mitt på dagen för att se hur han låg till. Inget svar. När han inte var hemma vid tre ringde vi igen. Inget svar. Kvart över. Ringde. Inget svar. Vi höll på så ett tag (hade ganska brått eftersom jag skulle jobba) utan framgång. Vi bestämde oss (i sann bo-på-landet-anda) att ta sparken. Precis innan vi stack ringde pappa; han var kvar där borta. Det skulle ta minst 40 minuter för honom att köra hem. Opraktiskt. Kuuunde kanske, typ, talat om det innan? Eller haft koll på sin telefon? Äsch. Vi sparkade iväg, fixade, jag sparkade hem (var ju tvungna att få hem färdemedlet, systern blev hämtad). Märkligt att det inte var lika halt och många fler uppförsbackar hem. Opraktiskt framförallt.

Outfit: Underställsbyxor, grön jätteträndig tröja som jag sydde själv när jag gick i sisådär åttan och svarta strumpor.

Kändiskoll: Amy Winehouse kollapsade tydligen i sitt hem nu under julhelgen. Tydligen inte av droger eller alkohol, utan av utmattning.

Tips: Sjung och var glad.


Nu ska jag köpa en bärbar dator. Yey!

Kändiskoll...

Kategori: Trams

Helvete, jag skulle börjat på MSN, där var det mycket mer spännande! Bla står det att Charlie Sheen (från Två och en halv män) hotade sin fru med kniv, att Milo Ventimiglia hittat en ny kärlek och att det är triangeldrama mellan Taylor Lautner, Taylor Swift och Emma Roberts. Brudarna slogs om grabben. Synd att jag inte hann innan klockan tolv. Kunde ju ha sparat det tills imorgon, men det bjuder jag på. Varsågoda! Smaskigt! (..typ.)

Sent ute. Igen.

Kategori: Trams

Dagen: Tråkig. Började, med att skutta upp tidigt för att jobba, skyndade hem för att mormor skulle bli skjutsad till bussen, var hemma ett tag och tråkade. Det resulterade i två pusslade pussel med syster. Sedan en tur till lilla V.

Outfit: Ännu tråkigare än dagen.

Kändiskoll: Nästan ännu tråkigare! Jude Law och Sienna Miller firar jullov i Västindien??? Kom igen Aftonbladet! Måste hitta fler källor... Försöker spana vidare på min andra källa.. men klockan är snart tolv, bäst att skynda vidare. Jag är ledsen! Eller.. nja, inte så hemskt.

Tips: Skaffa ett bättre humör.

Tö, snö, tö, snö

Kategori: Trams

Nej. Jag har absolut ingenting viktigt att dela med mig av. Har bara tråkigt. För alla är så tråkiga. Nu ska jag gå och se om jag kan göra något som är mindre tråkigt. Eller bara göra något. Kanske till och med någonting tråkigt. Funderar på att fylla någon dag med att dra mig in till staden och göra som de jättemånga andra; strosa runt på mellandagsrean, slåss lite med folk, bråka om varor, stressa, hinna, köpa, konsumera, konsumera, konsumera. Funderar på att köpa mig en bärbar sådan här. Jag behöver ju faktiskt en. Eller, behöver och behöver, tror de gamla grekerna klarade sig utan, men det skulle vara praktiskt med tanke på samhället jag idag lever i och min livs... Ok. Jag ska sluta innan jag somnar på tangenterna. Då skulle ni begripa än mindre än vad ni redan gör.

Nu ska jag... äh, inget av intresse.

Snart, snart måndag

Kategori:

Dagen: Upp och jobbade, hämtade syster vid tåget, åkte hem, duschade, fixade, åkte till brorsan och svägerskan för att spendera eftermiddagen där. Första gången jag var i deras nya hem! Det ligger en bra bit bort, men det är bäst att se hur de har det. Så att de sköter sig och så. Framförallt bror min. Efter en trevlig middag gick vi på en långsam promenad (mormor var med). Vi gick förbi Astrid Lindgrens näs där de hade denna fina skylt:

 

Boa  Boa  Boa

 

Vilken tur att de har översatt Boa till alla språk (eller, ja, alla och alla, engelska och tyska. Kanske finns en gnutta fler språk att skriva Boa på.?). Väl tillbaka från promenaden träffade vi svägerskans fader och syskon och fikade tillsammans. Och fikade. Och pratade. Bla, bla, bla. Och kliade katter. Katt. Den andra var så blyg. Kli, kli, kli. Sedan åkte vi därifrån. I snö. Alltså, som kom från himlen. Det fanns i och för sig på backen också.
Mamma var vänlig och lät mig ha mina fötter i hennes knä under bilresan hem. Och sov gott gjorde jag. Tills hon väckte mig en halvmil hemifrån.
Nu har jag avslutat tittning av Mio min Mio. rysligt spännande film. Lite läskig också. Och förbannat flummig när Mio i början av filmen åker i en andes skäck hela vägen till Landet i Fjärran. Flum, flum. Man ser ett huvud och ett skägg och lilla Mio. Eller Bosse. Som han då heter.

Outfit: Inget av vikt. Lätta kläder. Dock ej lättklädd. Det är en väsentlig skillnad.

Kändiskoll: Här finns det säker jävligt mycket lättklätt. Och tunga designkläder. Motsatsen till mina alltså. Fan, jag är så ute. Tur att jag är ute inomhus. Nu börjar det spåra ur. Om jag någonsinn har varit på spår i och för sig. Men jag har tittat på På Spåret. Gills det?

Tips: Gå inte och lägg er såhär förbannat sent när ni ska jobba dagen efter


Det är dags. Helt klart dags.

Strax efter elva

Kategori: Trams

Dagen: Upp sent och gjorde därefter... tja, inte så mycket. Slötittade en snutt på TV och blev övertalad av syster att göra lite julgodis. Det blev.. okej. Jobbade lite och tog hand om lilla V. Gullig den där. Dagen har varit så ihålig att jag började fundera på att ta upp någon slags aktivitet. Som att måla en tavla, lära mig spela ett instrument, skriva en bok, sy en klänning eller snickra en hylla. Systerns godisplaner raserade detta, annars hade jag varit på det. Jag lovar.

Outfit: Sov-kortbyxor, sov-tröja och dock ej sov-handduk.

Kändiskoll: På tal om raserande saker och jul; Paul Anka och Anna Ankas förhållande verkar stämma in här. Eller kanske mest bara Anna Anka som passar in på jul. Eller snarare inte passa in, men det har hon verkligen inte förstått.

Tips: Städa ibland.

Juldagen, alltså den 25 december

Kategori: Trams

(Hatar att alla alltid skriver julafton, juldagen, annandag jul, pings etc i stället för de riktiga datumen, så jag lade till det. Datumet alltså. Förutom igår då jag bara skrev "Julafton", men, kom igen. Julafton liksom. Men för att återgå, t.ex. på väderleksrapporterna (förlåt för det larvigaste, parentes i parentes, men väderleksrapport?) när de använder sig av de benämningarna i stället för datum eller namnen på veckans dagar. Som om jag har en jävla aning om vilken dag pingst eller någon annan töntig högtid infaller?)

Dagen: Upp tidigt och drog mig iväg till jobbet, innan jag var klar var jag tvungen att köra hem igen så att syster kunde få tillgång till bilen. Hon skulle köra svågern till tåget så att han kunde åka hem. Till dem. Ur min synvinkel var det just hemma han var. Hur som helst, brorsan och svägernskan vaknade till liv och jag satt hemma och slappade medan jag väntade på att bilen skulle dyka upp igen. Fick ett märkligt samtal.. delvis jobbrelaterat. En som ville veta en massa saker för de skulle tydligen komma och vara med oss i vår härliga stämning! ..typ. Jag körde tillbaks igen för att göra färdigt, men! Bossen hade gjort klart åt mig! Mycket vänligt må jag säga. Hon är för snäll. Vad har jag någonsinn gjort för henne? Ja, alltså, mer än ha jobbat och så. Och varit helt underbart trevlig. Och så vidare. Men ändå! Stötte även på hennes dotter (ja, alltså, jag stötte inte på henne, jag stötte henne. Bäst att vara tydlig) och dennes väninna. Och bossen och hennes respektive. Och lilla V! Hon var ivrig.
När jag var och lilla V var klara med vårt hade de nya redan kommit. Så det var bara att hälsa och låtstas vara artig. Eftersom jag inte har den förmågan har jag inte så mycket annat att välja på än att låtsas.
Väl hemma hade jag, märkligt nog, lite väl mycket energi enligt mig, så jag tog en promenad på några kilometer. det finns en jääääättelång backe i närheten. Dit gick jag. Nerför. Uppför. Hem. Då var det matdags med de som var kvar av julstyrkan (mor, far, mors mor, syster) plus systers vän. Jag duschade istället. Jag var ju så smutsig. Sedan åt jag. Blablabla, eller hur.?
Efter det latade jag mig. Narnia - Häxan och Lejonet gick på TV4 och eftersom jag har läst böckerna kände jag mig tvungen att kolla. Jag blev inte besviken! Riktigt bra! De föjde böckerna finfint, och hade nästan lyckats göra det som man tänkte sig. Detaljer som jag inte tyckte var helt... Men annars var det bra.
Nöjd. För en gångs skull.
Inte fullt så nöjd med att jag fick vänta på datorn när det var färdigtittat på TV. Men kände att far brukar snällt få vänta på mig, och då är det bäst att ännu snällare vänta tillbaka.

Outfit: Gröna byxor, marinblå fleece, grå sockor.

Kändiskoll: Nej. Fortfarande avtrubbad av julen. Märkte ni inte hur jag igår desperat försökte gripa efter någonting utan att behöva göra någon som helst research?

Tips: Ät inte hur många skumtomtar som helst. Framförallt inte om ni dessutom äter av mammas sjukligt goda julkola samtidigt (är det inte underbart att det blir en helt annan sak bara man sätter ordet "jul" framför? Julkola känns helt annorlunda än bara kola). Hur gott det än må vara. Man kan må.. kanske en aning illa.


På tal om sjukligt. Jag är skukligt trött. Jag gick och lade mig runt halv ett igår och studsade glatt upp runt kvart över sex i morse, så jag hoppas att ni alla förstår varför. Men sovmorgon imorn. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......................z.....z..z.zzzzzzz

Julafton

Kategori: Trams

Den har kommit, och nu är den i princip förbi. Det är naturligtvis julen jag skriver om.

Dagen: Upp när jag vaknade och såg ut genom mitt lilla fönster som är mitt emot sängen. Vitt. Mycket fint. Därefter upptäckte jag det knyte som traditionsenligt pleceras ut bredvid våra sängar. Det är en röd servett knyts ihop med innehåll. Det brukar vara mammas julkola (seriöst, den godaste kolan), knäck, skumtomtar, pepparkakor, en mandarin och lite vad som finns. Gick ner och åt frukost till julmusik och stök i köket. När mama efter ett tag började hinta om att det snart skulle vara dags att sätta igång med maten och jag kände att det var för många smet jag upp, satte mig med mitt knyte och andades. Sedan var det bara att börja förberada. Och efter ett tag äta... och äta... När inte riktigt all mat var intagen, men våra magar ofrånkomligt mätta togs kakor, kaffe och saft fram. De bars upp tillsammans med oss själva och de små fyrfota till TV:n där Kalle Anka väntade. Jag vet att ni tänkte att jag nog skulle välja Anna Anka över Kalle, och jag hade naturligtvis tänkt det, men blev konstigt nog nedröstad (OBS, lögn. Inte att jag blev nedröstad. Utan att jag ville se Anna Anka. Jag hade blivit nedröstad om jag hade föreslagit det förstås.).
Därefter for jag iväg till för att jobba en snutt och upptäckte (märkligt) att det knappt var någon trafik på vägarna. Dock mötte jag ett gäng på väg hem. För hem kom jag, och då behövde jag duscha, vilket jag gjorde och pallrade mig ned till julklppsutdelningen vilken jag fick hålla i. Efter det var det grötdags. Nu är det helt klart sovadags.

Outfit: Svarta leggins, lilarutig skjortliknande grej, svarta strumpor och, naturligtvis, tomteluva.

Kändiskoll: Kalle skötte sig i år också! Men jag funderade på en sak. När de i slutet skulle visa två nyheter var den ena Toy Story 2, kom inte den för flera år sedan? Syster reagerade lika.

Tips: Tappa inte edra mobiltelefoner så att de får ligga i snö i flera timmar. De blir så kalla då.


Mamma bet inte. Man behövde knappt akta sig. Bra jobbat, mor!

Syrrans jättefina snölykta!



Föresten gjorde jag igår två olika kategorier, dels ändrade jag den som förut kallades "Allmänt" till "Trams", eftersom det mesta (jag ville inte skriva allt, trots att det är sanningen) som skrivs här är trams, och sedan lade jag till en ny kategori som jag kallar för "Bilder". I den finns alla inlägg där jag någongång har laggt upp en bild. Detta enbart för att denna bloggs utseende är i klass med dödens (tråkigt) och för att det ska gå snabbare att hitta till lite mer färg.

Hoppas ni gillar't!


God jul än en gång!

 

 

 

Nu är det faktiskt...

Kategori: Trams

...JULAFTON!

Härligt. Hela dagen kommer mor att vara stressad till tusen, så bäst att akta sig. Får hon minsta chans biter hon.

Jag hoppas i alla fall att ni får det riktigt trevligt.

Vår julgran! I alla fall delar av den. Och luktar gör den med. Gran.
Mysig gran.

 

Nu ska jag duscha och bädda! Sedan ska jag krypa ner i de rena lakanen i den rena rummet och själv vara ren! Det ni, det är sannerligen inte varje dag! Men och andra sidan är det inte jul varje dag heller.

GOD JUL, vettja!

 

Två minuter i julafton!

Kategori: Trams

Dagen: Upp och körde in med systern till staden där vi spenderade några timmar och köpte de sista julklapparna. Vi hämtade upp mormor vid stationen vid ett och det var.. några bilar till. Körde hem och åt en bit och stack iväg för att jobba. Kom hem och slog in alla saker i fina papper och snörade och lockade och så. Fint värre! Sedan åt vi kvällsmat och därefter har jag städat och städat medan de övriga har klätt granen. Den är så gran! Grann menar jag förstås. Nu är det dags att gå och lägga sig och mentalt förbereda sig för en stressig morgondag med en del sura miner. Som vanligt. Men det blir nog trevligt.

Outfit: Långkalsonger, en röd munktröja och bruna sockor. Allt för att vara så het och modern som möjligt.

Kändiskoll: Snälla, inte nu. Det är bara några minuter kvar till julafton, kan man inte då bara låta det vara och ha det trevligt med varandra? Jag svarar ja på det. Vad ni svarar skiter jag i, det här är min blogg, mina regler. Ni har ingenting att säga till om. HA!

Tips: Försök nu ta det lugnt imorgon, och ha det så trevligt!

Tio i imorgon

Kategori: Trams

Dagen: Att få sova på morgonen är inte helt fel. Till frukost och spännande händelser slog jag in lite julklappar och skrev några meningar som rimmade och tejpade sedan fast dem på paketen. Och de spännande händelserna var så spännande så att ni anar inte! Det är så fruktansvärt nervpirrande att bo på landet. Först kom mor min ner och talade om att en bil hade kört i diket när den skulle veja för min syster och hennes kamrat. De var ute och körde släde med en häst de lånat, det är sådant man gör som landetbo förstår ni. När hon höll på att tala om detta stapplade svågern in. Han hade kraschat med sparken. Det kan gå.. gaaanska snabbt, och han hade inte riktigt koll på styrningen. Han har fortfarande ont. Bilen fixades upp. Här finns en traktor i varje hörn. Synd att de inte ville starta för att det var en aning kyligt bara. Länge leve fyrhjulsdrivna bilar.
Sedan jobbade jag.
Och efter kvällsmaten tittade jag på larviga saker på tv. Det är fruktansvärt skönt att bara kunna sitta och titta på skräp. Det är inte så ofta. Som jag gör det alltså. Annars har jag förstått att det är många som tittar på skräp.

Outfit: Den heta marinblå. Dessvärre gör den inte mig så het som jag önskar, jag har frusit hela dagen. Typ.

Kändiskoll: Brittany Murphy gick bort 32 år gammal. Jag ska gå bort härifrån. 20 år gammal.

Tips: Sov gott.

Fem i halv ajdå

Kategori: Trams

Jag är så jävla luddig. I huvudet. Jag vet inte om jag kommer orka åka in till staden och fixa de sista. Men måste man så måste man... Sent ute? Inte jag inte. Aldrig.

Jag har tittat på Ringaren i Notre Dame med syrran och gästen. Det var trevligt, men jag blev tvungen att fly från soffan. De elaka jävlarna. Jag emigrerade till fåtöljen. Mycket bättre, färre att brottas med. Där fick jag ha mina egna regler. Diktatur så att det bara sjöng om det. Jag gillar. Nu var det bara mig att diktera över förstås. Men jag är nog den enda jag vill bestämma helt över. Jag hade inga dumma viljor som gjorde uppror och demostrerade och sådant trams. Jag höll mig på mattan. Till de regler som var uppsatta. Mycket bra regler.

Nu har luddet i huvudet spridit sig till ögonen. Det kanske är en sjukdom. När man är sjuk ska man vila. Bäst att...

Vårdagjämning

Kategori: Trams

Dagen (den kortaste på hela året, ljuset är på intågande!): Upp och jobba, lilla V fick nya pjux och hon levde upp till sitt namn lite grann. Grann. Det är hon det. Gran. Det är en sådan vi ska klä snart. Som växer i folks vardagsrum såhär års. Det var bara en parentes. Nu fortsätter jag; drog hem igen, körde in till staden och påbörjade inhandlingen av julklappar. Började känna att det kanske var dags. Men det är fortfarande flera dagar kvar. I och för sig har jag någon julklapp kvar, så jag slipper gå runt här hemma och känna att jag inte har någonting att göra. Lite stress måste jag ju känna, så att allt är som vanligt. Hämtade mor, en granne och en polare till syrran i staden och drog hem lagom till färdig pizza (hembakad, såklart). Därefter kolor, knäck och en mage som är lite mer.

Outfit: Svarta byxor, en av de otroligt trendiga marinblå fleecetröjorna jag har som aldrig går ur tiden och grå sockor.

Kändiskoll: Herregud, jag har för bövulen inte koll på vad jag ska inhandla för julklapp till brorsan, hur in i helvete skulle jag ha koll på hur någon amerikan eller liknande, typ, åt en avokado? Brodern kanske inte får någon julklapp. Han är för... någontong, säkert.

Tips: Om ni måste elda för att få värme i er bostad, gör då det. Det blir så kallt annars.


Far jäktar mig. Bäst att släpa mig här ifrån. Till TV:n kanske? Låt så ske.

Strax efter nio

Kategori: Trams

Dagen: Upp och jobbade utan att försova mig. Jobbade på och utsikten idag var inte så pjåkig den heller. Tog hand om lilla V, fixade till henne lite och så. Hon blev snygg såklart, men det är ju en självklarhet. Har inte gjort så mycket mer. Vänner till familjen har varit här (är, faktiskt) och dinerat. De är på väg att dra sig bort. Och det kan man ju förstå. De har stått ut ganska länge tycker jag.

Outfit: Som igår faktiskt. Det är praktiskt att jobba mycket, då blir kläderna man annars har på sig inte så skitiga. Kan jag ju låtsas. Egentligen är jag superskitig och har inte duschat på flera veckor. Så nu får jag väl gå vidare i dagsordningen så att jag inte avslöjar mer om hur vidrigt jag lever.

Kändiskoll: Nu är Musikhjälpen slut. Tråkigt, men P3 är ju bra annars med. 200 svenska riksdaler sände jag iväg till dem. Bara för att jag är så förbaskat snäll. Förra året skänkte jag 150 kronor, och jag var naturligtvis tvungen att göra bättre ifrån mig i år. Tänk vad mycket pengar jag kommer vara tvungen att skänka när jag sisådär 80 år om jag hela tiden ska överträffa mig själv. Nu pratar jag om mig på kändiskoll. Allt kretsar runt mig såklart. Alltså, jag mår seriöst dålig av att vara såhär självgod. Bäst att gå över till det gamla hederliga självhatet.

Tips: Landet när träden är frostiga... I say no more. Eller, ärligt talat säger jag en jävla massa mer, men såklart inget av värde.


Föresten, jag antar att ni alla sitter som på nålar och undrar vad sjutton som hände med min stad? Jag antar? Jo, förstår ni, det lilla projektet har jag laggt ner. Det var skittråkigt, jag har inte tid och dessutom var man tvungen att betala för att bli riktigt bra. Med riktiga pengar alltså. Till det säger: nej. Alltså, inte till att bli riktigt bra eller till riktiga pengar. Men att jag ska vara tvungen att betala för att komma vidare... nej.

Nu har gästerna gått. Jag ska följa deras exempel och göra det samma. Men jag ska gå till mitt rum, till min säng, till mina drömmar.

Sov, bara sov

Kategori: Trams

Dagen: Försov mig för första gången på... väldigt länge. Kan inte minnas när det hände senast. Kom iväg i alla fall och jobbade långsamt. Blablabla, inte för att jag inte haft en jättespännande dag eller så, jag bara.. eh..
Kvällsmat med alla. Det vill säga päron, syskon och deras respektive. Jag har även gjort knäck.

Outfit: Slappa trendiga militärgröna byxor, grå v-ringad stickad tröja och grå sockor.

Kändiskoll: Kanske ingen kändis, men en sexåring bestämde sig för att (efter ett samtal med sin far om situationen för barn i Afrika) skänka de 5 000 kronor som hans föräldrar sparat åt honom och den lilla motorcykel de var tänkta för. Ja, alltså, pengarna var tänkta för. Inte päronen. De var inte tänkta för någon motorcykel. Päron dessutom. Nu får jag konstiga bilder i huvudet.

Tips: Skänk en slant till musikhjälpen, det ska jag göra.


Jag ska jobba imorgonbitti med, så bäst att slagga så att jag inte råkar sova nästan en timme för mycket.
Jag är trött. Både för att jag vill sova och för att jag är trött. På saker. Dags att bli pigg. Och pigg på saker.
Nej, nu jävlar.

Kallt

Kategori: Trams

Är trött och har ingen motivation. Förvisso har jag ingenting att ha motivation till. Det spelar ingen roll, jag har ändå ingen. Nu ska jag göra någonting där jag slipper tänka. Förvisso tänker jag aldrig någonting, men det spelar ingen roll, jag ska låta bli att tänka i alla fall.

Så kanske jag återkommer. Har förvisso ingenting att återkomma till, men jag kanske skiter i det.

Annars undrar jag hur många som ser ut över en frusen sjö och en färgad himmel med frostiga träd i förgrunden när de jobbar? Inte så många kan jag tänka mig. Ångrar fortfarande att jag inte tog med mig kameran när jag jobbade imorse.

Sluta tänka var det. Hur slutar man tänka när man aldrig ens har börjat?
Bäst att bara... .

Natt

Kategori: Trams

Jag hann inte innan dagen tog slut. Då får det vara, rätt ska vara rätt. Nu måste jag sova, ska upp och jobba imorgon. Annars var dagen som gått trevlig. Varit på julavslutning, så har nu officiellt jullov, hämtat hem syrran och svågern och frammåt kvällen kom även brorsan och svägerskan. Och så har jag jobbat.

Nu tycker jag det är tråkigt. Att vara själv. Men det är bara för att jag är trött och tänker för mycket på min livssituation. Tänka mindre, sova mer.

Vitast

Kategori: Trams

Dagen: Drömde konstiga saker. Hade ställt klockan på 09:någonting och skulle vara inne i staden vid tolvv (på riktigt alltså). Drömde först att (oj vad detta kommer att bli fruktansvärt intressant känner jag nu...)j ag vaknade, tittade på klockan och den var strax efter tolv, att jag tänkte något i stil med "Den har inte ringt, men den är ju bara en bit efter tolv så än så länge är det väl lugnt?" och att jag därefter somnade om. Efter det vaknade jag igen (fortfarande dröm, och lika spännande), tänkte att jag inte alls hade vaknat utan att DET bara var en dröm (förvirrande? JA), tittade på klockan och upptäckte att den var 12:5..., vad det nu var, och slog fast att det första inte hade varit en dröm. Och även att det inte alls var lugnt. Bussen hade gått för länge sedan och jag hade antingen missat att det ringt eller glömt att ställa tiden. Stressande. Så jag vaknade. Kanske borde skaffa en ny punkt som skulle heta Drömmar? Tänk vilka spännande saker jag kan berätta! (...)
Över till min faktiska dag; jag har fikat med en gammal vän, stressat hemma, jobbat.

Outfit: Lätt.

Kändiskoll: Vag.

Tips: Gör inte korkade saker.


Det är halt ute. Mamma skulle hämta mig när jag hade jobbat färdigt (hon ville inte att jag skulle cykla i halkan), men hon var så långsam (konstigt, det vet jag ingen annan i släkten som är...), så jag började gå. Höll på att bryta ryggen ungefär 63478 gånger. Imorgon ska jag köra spark ut till bussen. Det är redig vinter på landet det! Vi har decimeter snö. Mer än en, mindre än två. Jag skulle ta kort på vår mysigt snöiga uppfart var tanken, men det var så jävla kallt. Så det struntade jag i. Ni får nöja er med att bloggens bakgrund är vit.
Nu är jag så trött att jag är meningslösare än någonsinn och dessutom inte kan sluta skriva. Verkligen ingen bra kombination om tanken är att folk ska uppskatta den här skriften. I och för sig misslyckades det väl för läääänge sedan.
Hur som helst; bäst att bara sluta.

Vitare

Kategori: Trams

Då har man varit uppe ett tag och ätit frukost. Då är det dags att byta om och göra sig iordning för att dra in till den gigantiska staden för en fika med en gammal vän. Ska jag berätta en sak? Klart jag ska, vad kan vara mer intressant än sakerna jag har att meddela er? Inget, såklart. Hur som helst, det snöar. Mycket. Och har gjort det. Länge. Det kommer att vara en sisådär jättemycket snö när det slutar. Om det slutar. Det tvivlar jag på. Det kommer att vara mer snö än det har varit på flera år. Nu är det inte så svårt med tanke på att den globala uppvärmningen ser till att snön kommer ner som regn.

Jag är glad att jag ska ha bilen ut till bussen... Men troligtvis kommer jag landa i ett dike någonstans på vägen. På tal (skrift) om att köra bil; igår var det exakt ett år sedan jag hade min uppkörning. Men då landade jag inte i ett dike, nej, nej, det gick alldeles ütmärkt! Tur att jag är så jävla bra. På tal omm att landa i diken så höll jag på att göra det när jag cyklade hem från jobbet någon knäll. Det var, typ, mörkt ute och det snöande så att jag var tvungen att kisa. Sedan tog vägen slut. Bredden på den alltså. Tur att jag är så otroligt skicklig och snabbtänkt (jag är snabb i allt jag gör faktiskt, det är lite så man känner igen mig) så att jag hann styra undan.

Nehej, bäst att svepa teet, bortsa tänderna, byta om och därefter kasta sig ut i ovädret in i bilen.

Tjugo i för sent

Kategori: Trams

Dagen: Sov. Och sov. Sedan upp och äta frukost och dagen försvann. Jag var på dåligt humör och ville helst krypa ner i ett varmt hörn, dra ett tjockt täcke över huvudet, lyssna på radio och bara låta tiden sakta ticka iväg. Gick tyvärr inte, var tvungen att jobba. Det gick bra.

Outfit: Inte så mycket. Landade här mellan duschning och gå-och-läggning.

Kändiskoll: Tobey Maguire kanske ska spela Bilbo i filmen med samma namn. Ojojoj... Tolka dessa "oj" hur ni vill. Och så en massa annat såklart. Som alltid.

Tips: Skräm inte er omgivning. Varken psykiskt eller fysiskt. Framförallt inte psykiskt. Kanske bara psykiskt. Kanske till och med så att vi borde ha mer fysiskt skrämmande i samhället? Slappna av, liksom.


Godnatt.

Vitt

Kategori: Trams

Oj vad det inte slutar snöa. Och jag som skottade så fint igår. Allt förstört. Och andra sidan kan jag göra det idag igen, tur!

Nu ska jag cykla i några decimeter snö. Till lilla V och jobbet. Med huvudvärk.

23:59!

Kategori: Trams

Dagen: Upp och iväg in till staden (cyklade till bussen) för att gå runt och dra en stund med en polare, åkte hem (cyklade från bussen), stack till jobbet (cyklade) och hem (ja, ni fattar). Väl hemma sopade jag. Snö. Sedan skottade jag. Snö. Jag säger bara: fasiken vilken dotter jag är. Eller, nej, det är inte bara det jag säger. Jag säger en jävla massa. Mest skräp.

Outfit: Grå byxor, röd tröja och grå strumpor.

Kändiskoll: Musikhjälpen. Det händer så mycket. Allt i ett enda virrvarr. Älskade tävlingen mellan SSU och MUFs ordförande.

Tips: Älska din nästa.

Halv tolv

Kategori: Trams

Oj.. Jag skrev en del, men sedan kraschade Firefox.. det fanskapet. Låt mig då försöka igen.

Dagen: Dagen: Upp och jobbade och sedan... tja, inte vet jag, det var nog inte så viktigt. Dessutom har jag ju redan rapporterat. Eftermiddagen gick bra. Det enda som inte går bra är jag. Jag går inte alls, jag är på tok för lat. Jag håller på att somna, så snart är det att gå och lägga sig som gäller. Samla energi. Stapla den inatt och använda den imorgon. Bäst att få detta överstökat lite kvickt, om Firefox och internätet nu kan hålla sig på mattan. Eller, helst en bit ifrån.

Outfit: Marin. Hela jag. Eller, ja, inte hela jag. Det är inte som hon som blev ett blåbär i Calle och chokladfabriken. Men både byxor och tröja; marinblåa.

Kändiskoll: Ska jag skriva om Silvio Berlusconi månne? Nja. Om ishockeyspelaren som fick hjärtstillestånd mitt under en match? Ne. I glasburen på Avenyn i Göteborg kanske det händer något livat? Inte just nu kanske. Men det var Alice Cooper som låste in programledarna. Det var nog livat. Nu har Timbaktu precis vaknat.

Tips: Var stolt över dig själv!


Fan vad tråkigt det blev. Passar mig såhär dags.

17:00

Kategori: Trams

Nu börjar snart Musikhjälpen 2009, och i år går de insamlade pengarna till kampen mot malaria. Om ni är snälla kan ni önska en låt. Eller två.

Över till det viktigaste ämnet: mig.
JAG har jobbat idag. Och suttit och glott på analysen. En liten, liten bit till har JAG kommit. JAG har inte varit i skolan. JAG har haft konstig värk i magtrakten som har kommit mycket plötsligt och gjort mycket ont, sedan har den gått över. Lika plötsligt. Efter att värken har gett med sig lite, lite i den trakten hoppade den upp till huvudet. Nej, JAG håller med, dehär ämnet var ju skittrist. Vad ska jag nu göra?

Snart är det dags att åka en sväng till jobbet. När jag kommer hem igen måste jag (måste, måste, måste) göra färdigt analysen. Det är inte så jävla enkelt när man vill att vartenda av orden ska vara helt perfekt och vara unikt i texten, det vill säga, inte användas för många gånger.

Redan nu kan man önska låtar till Musikhjälpen, tyvärr har jag inte tillräckligt med pengar på min telefon för en önskning. Bäst att fylla på. Måste slå föra årets låtantal som uppgick till tre. Det kan väl inte vara så svårt. eller så önskar jag bara en och skänker 200 istället. Valet är mitt. Som sagt; jag måste ladda på pengar så att jag kan önska.

Bäst att göra sig iordning så att jag kan komma iväg.

Tolv över tolv

Kategori: Trams

Nu jävlar ger jag upp. Jag har mosat min hjärna i försöket att försöka få fram något. Den är helt död. Jag ger upp. Tur att man kan sudda när det blir fel i skrivandet här, annars skulle ni tycka att jag var dum i huvudet. Värre än vanligt alltså. Jag ger upp. Stirrat på texten som borde finnas där, men som jag inte lyckats skapa. Jag ger upp. Jag ger upp.

Natt, igen

Kategori: Trams

Dagen: Meningslös.

Outfit: Helt meningslös.

Kändiskoll: Seriöst?

Tips: Kom igen. Min hjärna slutar fungera vid.. tidigt på kvällen. Om den nu skulle råka fungera alls. Och att jag idag har försökt pressa ord och meningar ur den för att skapa en filmanalys har inte gjort den piggare. Måste jag tillägga att jag har misslyckats totalt?


Fan.

Sankta Lucia

Kategori: Trams

Och minsann lite vitpudrat. Men det har jag inte tid att tänka på, för nu jävlar ska här analyseras. Fullt upp har jag idag, måste damsuga övervåningen, laga lunch, jobba vid ett/två, julfika vid fyra, tillbaks till jobbet och så är det såklart analysen som jag ska köra stenhårt på nu i några timmar. As if...

Senare.

Btw,

Kategori: Trams

nu blir det vitt ute. Och kallt. Liksom på köpet.

Natt

Kategori: Trams

Dagen: Bla, bla, bla, frukost samtidigt som mamma och hennes väninna skar i döda djur, pluggat meningslöst, jobbat och inte gjort ett jävla skit. Upptäckte att Anders Johansson och Måns Nilsson gästade Robins när jag spontan-slog på tv:n. Som att man någonsin planerar sin tv-tid. Som att jag någonsin planerar.

Outfit: T-shirt. Typ bara. Men det är inte så bara, den är fruktansvärt trändig. Lite sådär lagom sliten, och så är det en snygg häst i ett vinterlandskap på. Den är så internationell, inköpt i baguetterna och de randiga tröjornas land Frankrike. År 2000. Nästan igår.

Kändiskoll: Komikerparet Anders och Måns har gjort en ny serie döpt till Succéduon. Den har premiär 14 januari i svt-någonting.

Tips: Helt klart slaggadags. Sluta vara uppe och vänd på dygnet, ungdomar.

Lugn kväll, trött kväll

Kategori: Trams

Dagen: Upp, fruktansvärt trött, vet inte varför (ja, varför???) jag fastnade framför tv:n igår kväll och det mycket spännande programet Ice Road Truckers. Det kanske verkar självklart förstås. Vem som helst förstår väl att det är lätt att fastna vid ett sådant otroligt spännande och innehållsrikt program, och det gjorde jag. Lite jobbigt att gå upp vid klockan sex i morse bara. Men det är smällar man får ta när det är program man bara måste se. Jobbade och stannade sedan kvar en stund i lägenheten för att plocka iordning efter mig. Åkte hem och duschade, pappa dök upp (han har varit i Lettland sedan i tisdags) och sa, typ, säkart någonting begåvat. Efter det åkte jag (snäll som jag är) och handlade åt päronen och körde hem mor min från bussen. Två flugor i en smäll. Pang, pang bara. Oj, pang bara, det var ju en smäll.
Kvällen har ägnats åt På Spåret och Skavlan. Lite mossigt kanske, men Kristian Luuk och Fredrik Lindström... Dock bättre i annan miljö, men de kanske blir varmare i kläderna.
Har totaldissat Idol. Ha! Kan det gått ha.

Outfit: Ljeans, grå stickad tröja (nästan ny favorit alltså...), och grå strumpor med älgar (?) på.

Kändiskoll: Tja, Nobelfesten är i full gång och där händer det spännande grejor. Säkert. Det är faktiskt storslaget, jag kan inte annat än att tycka det. Det är dessutom sant.

Tips: Om ni vill ha en blogg, och skriva på den då och då, kan det vara bra med en Internetanslutning som inte hatar livet och försöker hänga sig i sladdarna. Nu är vårt Internet trådlöst, så det hänger sig inte, men det verkar hata livet det lever. Skrev jag verkligen lever? Vårt Internet verkar inte leva. Alls. Helt jävla dött. Som när man skakar hand med någon som mer råkar ha sin hand på samma ställe där man har sin egen och inte verkar ha några som helst ambitioner att göra någonting över huvudettaget med den, utan mest håller den lamt framför sig för att snart dra den därifrån.
Så är vårt Internet. Förstå min frustration.


Nu skrev en polare på msn att rätt idol vann. Exakt vad det innebär har jag ingen aning om, och jag bryr mig inte sådär sjukligt mycket heller för den delen.

Bäst att tillverla några: z.

Mhm.. .

Kategori: Trams

Dagen: Upp vid fem, jobba, jobba, skola, skola, hem, jobba. Jag är trött. Väldigt trött.

Outfit: Tss, like you really care.

Kändiskoll: Tss, like I really care.

Tips: Glöm inte att ta med er nödvändiga saker när ni ska övernatta någon annanstans. Det blir så jobbigt att vara tvungen att åka hem och hemta dem innan bussen går.


Nu ska jag dra igen. Chefen har förvisso kommit hem, men eftersom jag jobbar imorgonbitti sa hon att jag fick sova i lägenheten i natt med om jag ville. Det kör jag på. Ska kasa ner i soffan, äta popcorn, dricka någonting till och njuta av att hundarna inte är med, och jag kan slappna av helt och bara ta hänsyn till mig själv. Skönt att vara helt själv. Även lite tråkigt att inte ha mänskilgt sällskap. Men jag slipper schasa iväg någon för att jag vill sova, och slipper vara trevlig. Och det är ju tur det, för för att lyckas vara trevlig måste jag anstränga mig mitt yttersta. Och det kan ha en tendens att gå... sådär.

Iväg bär det.

Snabbvisit

Kategori: Trams

Dagen: Upp när jag vaknade (!), åt en utdragen frukost och sällskapades av min mor. Sedan plugga. Inget som går att lämna in. Kan hända att det var lite onädigt överambitiöst arbete. Har jobbat och snackat en del med lilla V. Hon var söt. Pigg. Men det är ju ingen nackdel. Nu är jag hemma för att hämta saker som jag behöver ha över natten och till imorgon. Ska iväg så snart som möjligt igen.

Outfit: Grå byxor, röd luvtröja och grå strumpor.

Kändiksoll: Tiger Wood har ju varit i ropet ett tag nu, med alla älskarinnor han har haft och hans svenska fru som jagar honom med golfklubbor och jag vet inte vad, vad spännande det är.

Tips: Njut av livet. Om det är svårt, ignorera det svåra och njut ändå.


Bäst att packa och fixa lite. Sedan gäller det att glatt rulla ur sängen vid klockan fem imorgon. Can't wait. Och så iväg.

Oj...

Kategori: Trams

...vad jag har skrivit. Fyra sidor kompakt text. Om det är en bra analys jag har fått till? Ha, det är ingen analys. det är en sammanfattning av Lejonkungens handling. Scen för scen. Och lite hur jag tolkar det. Har tittat igenom hela filmen här på datorn, pausat och skrivit. Och nu måste jag verkligen iväg. Jag måste till lägenheten/jobbet. Har två skällande djur att ta hand om. Ska sova där inatt. Kan hända att jag återkommer ikväll. Nu har jag lite brått.

Har dessutom två saker till imorgon som jag inte har börjat på. Toppen. Fan vad jag är bra. Och ironi i överflöd.

F.m.

Kategori: Trams

Fan vad skönt det var att inte gå upp med klocka i morse. Ojojoj. Det gäller att passa på när tillfälle ges. Åt en lång frukost och diskuterade med mamma om ombyggnaden vi ska göra. Och utbyggnaden. Jag vet inte i hur många år mina päron har pratat om att bygga om, men med tanke på att de letade i tio år innan de köpte en porslin de tyckte var snyggt, kan ni kanske tänka er vilken tid det går åt för att planera att bygga om. Lång tid. Nu finns det i alla fall ett antal ritningar att tillgå, och fler lär det väl bli. Ska bli intressant att se hur det slutar. Tycker det är bra att de bygger om nu när vi barn i princip är utflugna. Bara jag kvar, och jag jobbar på det. Eller, inte så mycket, men jag tänker på det, och det är tanken som räknas.

Det är klart att de behöver bygga ut nu när de snart bara är två. Huset är rättså trångt... Stor tvåplansvilla. Nästan att man trampar varandra på tårna. Det gör man faktiskt. I alla fall brukar småkatterna trampa mig på tårna, och det har hänt att jag har snubblat över dem. Tror egentligen att det inte har med utrymmet att göra. De kan vara ganska närgångna. Men de är söta, så det gör inte så mycket.

Ajdå, nu blev det att sitta här igen. Har faktiskt en analys att göra färdigt. Sluta stör.

Kvällning

Kategori: Trams

Dagen: Upp, iordninggörande, frukosterade, var ute i förhållandevis god tid, men såklart så krånglade allt nere vid garaget, cyklade till bussen, åkte buss, gick till skolan, skrev ett prov, åt lunch, åkte hem, cyklade, pluggade, åt, cyklade till jobbet, blev sur, jobbade en del och så en del till, cyklade hem, duschade, pluggade, teade, pluggar.

Outfit: Marinblå mjukisbyxor och grön t-shirt.

Kändiskoll: Upptäckte precis att Anna Anka har en egen julkalender! Den finns på Aftonbladets hemsida och varje dag finns en ny "lucka" med hennes åsikter i. Yummi.

Tips: Gör saker i tid. Man kan börja för tidigt, det är inte olagligt. Hm.. detta väckte någon slags känsla om någon slags dröm jag kan ha haft? Eller? Något med skolan och alla saker jag har till innan jul. Party värre kan jag lova. På tal om party.. lite sugen att hitta på något i helgen. Man får ju passa på när man ändå är ledig liksom.


Jag har för mycket att göra och för lite tid. Är trött och lättirriterad för stunden och har ingen motivation uppe. Men, det kan ju inte hända något annat än att jag inte blir klar i tid, får göra det senare, betyget sjunker eller så. Jag tvivlar på att jag dör av att inte ha gjort det. Men sedan är det ju mina krav också. Men det ska vi verkligen inte gå in på. Detta hära är ingen känslosam blogg. Den är som jag: kall som is inombords. Jag känner ingenting. Jag varken älskar eller hatar. Jag bara är. Nu ska jag bara vara och bara skriva på. På viktigare saker än detta. Hur det nu kan finnas något sådant. Bäst att bara göra det. Det gör tyvärr inte sig självt.

Påminnelse bara för att få mig själv på bättre humör (det gör nog inte er på bättre humör, men er skiter jag fullständigt i): ledig imorgon.

Just det! Chuck gick inte igår (förlåt för att jag tjatar), men jag behöver den serien! Jag blev ledsen när jag upptäckte att den inte gick! Det blev ganska mycket bättre av att det var Simpsons och sedan Family Guy, men ändå! Det värsta är att jag tror att säsongen är slut! Jag är äckligt misstänksam. Undrar när den börjar igen... Måste ha koll.

Hur var det nu, skriva viktigare saker? Hm...

Sovdags

Kategori: Trams

Tänkte jag skulle sätta mig här igår, men mamma var tvungen att betala en grej när det var dags, och hon var inte på toppenhumör, så det fick vara. Det var ju synd eftersom det var en fullspäckad dag. Typ. Jag jobbade och pluggande, men mer spännande än så kan det ju knappt bli. Över till idag.

Dagen: Upp och jobbade, ungdomarna fick springa runt, runt och vi bestämde oss för att få lite underhållning, så vi experimenterade lite med dem. And underhållning it was! Sedan åkte jag hem för att göra mig iordning och drog sedan in till staden och pluggeriet. Lunchade med polarna, hade ett möte som jag inte glömde bort (kan bero på att hon påminde mig, men jag hade såklart kommit ihåg det. Såklart), hade en lektion, lät bli att vaccinera mig mot baconfebern och drog sedan runt på staden. Därefter åkte jag hem, åt och pluggade.

Outfit: Jeans, grå stickad tröja och grå strumpor.

Kändiskoll: Nu känner sig Shakira redo för att bilda familj. Nu kan jag andas ut. Det har jag länge väntat på. Jag har länge tyckt att hon borde komma med detta uttalandet. Nu känner jag mig lugn och trygg. Ni anar ingen ironi, va?

Tips: Var bara trevlig. Det är vägen till mycket.


Trött. Det är allt jag har att säga. Nu är det helt klart sovdags.

Snart elva

Kategori: Trams

Nu är jag hemma efter en trevlig kväll på andra sidan samhället. Jag trodde inte att jag någonsin skulle kunna bli hungrig igen. Men det gick, och gott käk blev jag bjuden på. Och till det Love Actually. Fint värre. Nu är det sannerligen snart jul.
Nu ska jag gå och lägga mig. Är så jävla trött. Inte så konstigt, igår gick jag upp halv sju på morgonen och har sedan dess sovit ca fyra timmar. Förstår ni mig? Inte fan var det någon helt underbart fantastisk sömn heller. Helt slut. Helt slut.
Välbehövlig vila och så är jag på gång imorgon igen. På gång, alltid på gång.
Fan vad jag upprepar mig. Det är nog för att jag är för trött för att skriva något verkligen effektfullt (okej, hur otrött jag än skulle råka vara skulle jag knappast kunna skapa något effektfullt) men tyckte väl att upprepningarna på något sätt ändå.. förmedlade.
Nu är det enda jag ska förmedla mig själv, och det in i mina drömmar mellan mina lakan. Kanske ta hand om mina tänder först. Hygien är typ en fräsch grej som jag har förstått det.

På g

Kategori: Trams

Dagen: Hur den började behöver jag väl inte ta upp? Satt på en pub när klockan gick över och blev den femte december, gick vidare till en klubb, efterfest, tillbaks till lägenheten och sovplatserna... Man tager vad man haver när allt inte går riktigt som planerat. Men vi hade det varmt i alla fall! Bestämde oss för att ta första bussen hem och sagt och gjort. Sov i cirka 40 minuter innan det var dags att bege oss. Klockan sju stod vi frusna, men vid gott mod, och väntade på transportmedlet. Hann sova i en halvtimme på ett ungefär innan det var dags att byta transportmedel till en energidriven (dessvärre min energi) tvåhjuligsmal pryl. Kom hem och däckade på ett värdigt sätt. Det vill säga, jag borstade mina tänder, bytte om och tvättade bort sminket. Sedan fick jag sova. I en säng. I min säng. I i alla fall några timmar. Somnade strax efter halv nio och så ringde alarmet vid elva. Upp och gjorde mig iordning, och satte mig sedan i bilen med päronen och drog på julbord. Första gången vi träffade delar av min svägerskas familj. Sammanfattning: jag är mätt. Vi hade bord vid tolv och kom hem vid... halv fyra-fyra. Upprepning: jag är mätt.

Outfit: Blå och svartrandig tunika, svarta leggins, svarta strumor och en brun kofta.

Kändiskoll: Rolling Stones-stjärnan Ronnie Wood har blivit gripen för misshandel på sin flickvän, Ulrika Jonsson har rasat dramatiskt i vikt, Brad Pitt och Angelina Jolie har haft ett vilt bråk, Rihannas pappa vänder henne ryggen och så mycket, mycket mer otroligt spännande och intressanta saker.

Tips: Var bara som du är. Det går bra att ta saker den naturliga vägen, stressa inte igenom saker.


Egentligen vill jag bara borsta tänderna och gå och lägga mig, men ska över till och sällskapa med partyvännen. Vi får väl gå igenom nattens händelser och bearbeta dem tillsammans. Sorry, morgonens.

Nu har jag saker att göra. Lilla V väntar. Bland annat.

Ölkväll

Kategori: Trams

Dagen: Jobbat. Och tagit hand om lilla V. Vi mötte massor människor och hundar när vi var ute. Det var värsta draget här på landet. Inte illa. Sedan åkte jag hem drog min penna genom några mattetal och ska snart åka in till staden! Ska över till en polare och förkröka kanske en liten aning, sedan kommer en annan in och vi ska ut och öla. Det är tanken i alla fall. Kul!

Outfit: Marinblå båturringad tröja med ett svart linne under, svarta byxor och svarta strumpor. Och faktiskt även lite saker på handlederna och en liten mexikansk hatt av silver runt halsen.

Kändiskoll: Ingen för nu måste jag sticka adjö

Tips: Ha en trevlig kväll!

Snart tio

Kategori: Trams

Jättejättejätte träligt Internet idag. Det har nog frusit sönder. Näst intill omöjligt att ta sig någonstans. Men måste ju skriva och sköta mig. Så försöker väl.

Dagen: Kanske att jag uppehöll mig vid onödigheter och kom hemifrån en aning för sent... kanske. Kanske så att jag typ inte skulle hunnit med bussen, men det fick jag liksom aldrig riktigt reda på. För när jag stod där och byggde vita små moln av andning i den kalla luften stannade en bil till. Vem som körde undrar ni nu naturligtvis med spänning. Jo, det ska jag tala om för er! Det var ingen mindre än magistern själv! Och iväg kom vi efter att ha bråkat med hans bråkiga bildörr en bra stund. Vi kom in till lektionen och jag var mer trög än jag har varit på länge. Och inte nog med det, jag har verkligen tappat mitt huvud. Jag hittade det igen, men tror delar av hjärnan hade råkat halka ut. Först missade jag ett möte som jag har tänkt på flera dagar (till mitt försvar skrev jag prov, och satt över tiden, så det var liksom lite annat att tänka på). Efter det sprang jag förvirrat upp till kontoren och hade ett annat möte som jag skulle ha nästa vecka. Det tar inte stopp där heller, när jag jobbade nu på kvällen undrade chefen om jag kunde jobba några dagar nästa vecka och jag blandade totalt ihop dagarna och i vilken vecka de låg. Jösses.

Outfit: Kör repris på gårdagens. Med handduk på huvudet och allt. Helt klart sovdags.

Kändiskoll: Utan min näst bästa vän Internätet har jag ingen koll alls. Jag är verkligen ledsen. Jag får hitta på ett annat sätt att taga in denna viktiga information. Har inte haft så stor tillgång till radio idag heller. Mina hörlurar är av på åtta ställen, och igår dog den högra. Den blev sur när den insåg att jag skulle gå hela vägen hem från bussen i kylan. Och inte fan kunde jag traska på som en normal människa heller. Stanna och ta kort. Vad är det för trams?

Tips: CHUCK! Alltså på riktigt! Eftersom jag inte har varit riktigt närvarande på den senaste tiden har jag idag tittat på alla avsnitt jag missat och det är ingen lögn att jag jag skrattar högt! Jag älskar den serien! Jag älskar hur de får ihop det och att den, förvånansvärt nog, inte blir tjatig! Alltså: klockan 20:00 på kanal 6 är det som gäller. Kan vara lite svårt att hoppa in nu, men ni får antingen ladda ner avsnitten på valfritt lagom olagligt vis, eller skylla er själva för att ni har missat dem.

Ska se om jag kan få upp det här inlägget nu.. snällsnälla Internet...

Halv nio

Kategori: Trams

Dagen: Upp i ottan (06:40. Eller, ja, alltså det var när klockan ringde...) Blev upphämtad av grannen (tack snälla), åkte in till staden och bävade för den otroligt jobbiga dagen jag hade framför mig. En hel timmes lektion väntade och en mycket jobbig sådan. Vi skulle nämligen titta på Lejonkungen. Alltså, jag blir galen av alla krav som ställs på mig. Hur mycket tror de där lärarna att man klarar egentligen? Någon måtta får det väl lov att vara!? Hur som helst åkte jag hem med tiobussen och gick sedan tre mycket kalla men även mycket fina kilometrar hem. Det tog ett tag.. Jag hade kameran med mig.
Väl hemma stoppade jag saker i munnen som fortsatte neråt till magen och gjorde mig mätt. Nu känner jag att jag börjar bli lite väl... jobbig. Bäst att lägga om. Jag åkte och jobbade efter ett tag. Det var kallt, men jävlar vilken måne sedan! En mycket vettig anledning till att bo på landet.

Outfit: Grå, mjuka shorts, marinblå fleecetröja och en citrongul handduk på huvudet. Allt för trenderna, ni vet.

Kändiskoll: Internetanslutningen vägrar! Den hatar mig jag lovar! Det är förstårligt i och för sig, men den gör inte sitt jobb! Alltså...... klart att jag har världens kändiskoll och inte behöver surfa runt på Internet eller så, men jag vill bara se så att allt jag skriver är 100% rätt. Och det har mina källor alltid. Aftonbladet och msn och så. Och P3. Massor med P3.

Tips: Skaffa en Internetanslutning som gör vad den ska. det är så jävla jobbigt att inte ha det.


Vet ni en sak? När man inte har en dator så är man mycket duktigare på att ta tag i pluggandet. Det har jag märkt. Det är liksom så lätt att fastna framför den här idiotiska burken. Nu måste jag verkligen filosofera och komma på meningen med livet.

Yey, nu sade Internet godmorgon och jag kan äntligen ladda upp detta vackra inlägg om mitt liv i er tillvaro.

...oh, crap, nu dog det igen...

Kom igen dåååååå!
Jävlar vad det här går dåligt.

Jag sitter här i väntan och pluggar lite filo, för Internet det suger och böckerna de duger.
Jävlar vad jag kan få ihop det.

NU! ...eller inte.
Jag kommer aldrig få upp detta. Skönt för er, en sak mindre att läsa.

Sådär ja.
Det var ju inte så jävla svårt.

Nu jävlar är det kyligt

Kategori: Trams

Jag gick hem från bussen idag.. Det var kallt.. Tror inte att det hade varit fullt lika isigt om jag inte hade stannat varannan meter för att ta ett kort eller kanske två. Min högerhand har fortfarande inte återhämtat sig. Det var typ tre timmar sedan jag kom hem. Den har väl tinat lagom till imorgon då det är dags att kliva upp och kasta sig ut i kylan på cykeln. Antagligen. Har suttit här och rensat bland bilderna. Mest skräp. I princip bara skräp faktiskt, men för att göra denna blogg lite mer... ja, lite mer helt enkelt så får ni ha överseende med skräpet (som att det skulle vara konstigt för er att ha överseende med mitt skräp, ni läser ju).



Lika frusen som jag känner mig.

Nej, den är inte svart-vit. Den bara blev så.

 

Fint värre.

 

 

Nu måste jag jobba. Här kan jag inte sitta som den förslöade ungdom jag är. Iväg med mig.

 

Första december

Kategori: Trams

Oj. Nu är det en sådan där grej här framför mig igen. En sådan där sak som kan visa olika ting. Det är så spännande så jag vet inte vad! Nu är det väl bäst att gå tillbaks till rutinerna antar jag. Det har tagit ett tag för mig att komma igång, men nu behöver ni inte oroa er, allt ska bli som vanligt!

Dagen: Upp med lite sovmorgon efter att ha drömt en.. jag vet inte hur fan jag fick ihop det. Men det slutade med en drunkningsolycka i, typ, underjorden. Har pratad med personen i fråga. Allt var okej. Puh. Har matematikat mig och så har jag jobbat och pluggat. Och cyklat. Dryga tre kilometer gånger fyra gånger. Sista gången vad det mitt favoritväder: månljus och stjärnklart, underbart!

Outfit: En grön t-shirt och en röd filt. Och ett par gröna tofflor.

Kändiskoll: Jag har inte riktigt kommit tillbaka än, en annan dag? Jag ska frossa i kändiskars liv till imorgon. Jag lovar. Ha, som om jag skulle kunna låte bli, det är ju så spännande.

Tips: Månskenspromenad månne? Oj, förlåt, jag menar förstås måne. Ha...ha.. ...


Det har gått bra att jobba och sådant, men herrejävlar vad trött jag blev.
Trots att det har gått bra och jag naturligtvis är perfekt så har jag gjort vissa... det har hänt lite oturliga saker...
Klantiga saker jag har gjort:
  • satt en grep i benet
  • bråkat med osthyveln (den vann. Lidande blev min högertumme)
  • tagit sönder ett lock
  • bråkat med osthyveln (den vann IGEN. Stackars vänstertummen)
  • och fler saker. Såklart. Det är mig vi snackar om. Eller, jag. Och jag skriver. Det är mig jag skriver om. Såklart. För att jag är den viktigaste. Oj, nu spyr jag snart över mig själv och min självgodhet. Den är ju verkligen inte befogad. Det tyckte inte osthyveln heller... Är osäker om detta verkligen skulle vara en punkt, så bäst att sluta. Men det såg så tunt ut.
Härmed lovar jag mig själv att hyvla ost och inte skinn i fortsättningen. Fan vad det svider. Ni behöver inte prova, jag vet. Ett annat tips: dra inte tummen över den vassa delen när ni diskar osthyveln. Inte smart. Ajaj.


Annat: Vet ni vad? Det är fruktansvärt kallt ute. och, haha, det är bara början! Jävlar vad ni kommer att frysa i vinter. De som överlever svininfluensan det vill säga. Nu ska jag se vilka som överlever/inte överlever nattens bravader. Kanske listar ut meningen med livet om jag har svårt att somna. Som att jag skulle ha svårt att somna. Upp till bevis.