irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Just nu

Kategori: Trams

Kirrat ljusslinga och dricker öl till det mysiga ljuset i min ensamhet.
Nu ska jag ut i kylan och se så att nationen festar ordentligt.
 

Återse

Kategori: Trams

Mina päron har kommit för att hälsa på. Det var jättelängesedan jag träffade dem. Mer än tre månader. Det har gått längre tid nu än vad det gjorde när jag var i Indien. Och om ungefär 27 minuter har vi bestämt att vi ska träffas. I ett snöigt julförberedande Uppsala. Och sedan middag på restaurang på det. Jag klagar inte.
 

Vinterland

Kategori: Trams

Att gå hem på natten genom en stad full med gamla byggnader. Att byggnaderna är klädda med snö. Att det är fullt av varm julbelysning som förstärks mer än till det dubbla av den vita snön. Att det nästan är helt folktomt sånär som på några enstaka individer som går och småpratar. Att det, förutom de dova samtalen, nästan är tyst då snön dämpar bullriga ljud. Att känna den uppfriskande kylan med inte frysa. 

Äntligen.

Meme

Kategori: Trams

Nyckfullt

Kategori: Trams

En rolig sak som kan hända är att hela pluppsystemet som man använder sig av i stället för nycklar slås ut. Tur för alla att ytterporten även har kod. Men jag tyckte det var lite jobbigt när jag skulle ta mig in i tvättstugan.
 

Profilbild

Kategori: Trams

Försöker byta bort den larviga profilbilden mot en ännu larvigare (en på mig). Stört omöjligt. Kan inte ens ta bort larven. Vägrar ske. Vad fan! ..går ned till tvättstugan istället.
 

Kall

Kategori: Trams

Att se hösten gå över i vinter. Två år sedan sist. Därför gör denna nyhet mig mer peppad än någonsin:
 
Vad sägs om att testa sina snökunskaper?
 
Dock är inte min förkylning lika pepp på kallare tider. Men palla bry. 

Dessvärre

Kategori: Trams

Återfall

Kategori: Trams

Rörde inte ens min dator under hela gårdagen. Helt sjukt. Men gjorde massa andra saker. Var social till exempel. Som om inte det var nog imponerande såg jag också Torkel i Knipa för första gången. Och sju avsnitt av Sunes jul. Det ni! 

Men nu är vi återförenade igen, jag och datorn. Vi ska gå och lägga oss. Krypa ned tillsammans och somna till en film.

Skadad? Jag? Käften.


Hardcore

Kategori: Trams

Äter fem dagar gammal filmjölk.
Livin' on the edge.
 

Ostämd

Kategori: Trams

Att sätta sig på en stol som är mycket lägre än man tror.

Huh.

Ska sova bort känslan.


Piggtrött

Kategori: Trams

Tänk, här kommer man hem, sätter sig framför datorn, klockan är halv fyra och jag är inte så trött! Vill inte sova. Inte ett dugg intresserad av det. JätteJÄTTEdumt att jag har vänt på dygnet såhär. Fuckar upp mig totalt. Men det är svårt när man slavar på nation så mycket. Men ikväll var det nice. Liveband och grejer. Så det var värt det.

Ska nog se om jag kan somna ändå. Kan varit den friska luften ute och promenaden hem som hade uppiggande verkan. Är nog lite sömnig trots allt.

Woho!

 

Bakonykter

Kategori: Trams

En bra grej med att nationsslava till max är att man även får göra roliga saker. Gå på bal till exempel. Som jag gjorde igår. Så igår var jag ganska så lycklig! I morse var jag mindre lycklig. Nu är jag lite både och. Haft en snabblab så slutade tidigare än vanligt. Det var bra. Dock så har jag ingen mat. Alltså, INGEN mat. Det är obra. Det är jättetråkigt att handla. Jag fucking hatar att handla. Måste liksom... gå... ut. 

Jeez.

Förkortat

Kategori: Trams

Har varit på jättedåligt humör. Så jag kunde lika gärna fördjupa mig i hela Sverigedemokratgrejen som jag inte orkat bry mig om. Kunde liksom inte bli på sämra humör ändå. Gick in på youtube för att kolla på klipp som rör ämnet och sedan spendera timmar på att skriva en lång text här om vad jag tycker. Den är långt ifrån klar och jag är ytterst osäker på om jag någonsin kommer publicera den. Antagligen inte, är nog för lat för att färdigställa den. 

Hur som helst kan jag väl sammanfatta det hela med att jag helst inte skulle vilja ha ett rasistiskt parti i vår riksdag och att jag är för gott uppförande gentemot andra människor, det uppförande som jag kallar typiskt svenskt och som Erik Almqvist inte alls uppvisar. Är han svensk då? Om folk börjar bete sig som de i Sverigedemokraternas ledning kommer jag inte våga gå ut efter mörkrets inbrott. Tack SD för att ni gör Sverige till en sådan varm och trygg plats. Ett av SDs tyngsta argument är väl just tryggheten för oss svenskar? Återigen, tack!


Baknykter

Kategori: Trams

Däckade efter en sekunds närkontakt med huvudkudden när jag gick och lade mig, sov som en klubbad säl till det att alarmet gick och undrade vad fan det var som störde så tidigt (halv tolv), mitt i min djupsömn och varför. Är öm i hela kroppen, seg och trött som man är när man är jätteseg och jättetrött och undrar vad fan det var som hände igår egentligen. Att jobba sittning och 04-släpp är ungefär som att gå på det. Förfest (förberedelserna), festen (festen) och efterfest (städningen) till klockan sex på morgonen. Så alltså ungefär samma sak. Ungefär.
 
 

Behind the scenes: Avecbjud klara för att bjudas på.
 
Peppar för att åka tillbaka och städa hela huset. Igen. Och är nog bra om jag pluggar innan. Men eftersom jag är baknykter är det tveksamt om jag pallar. Kanske kollar lite på en bok i alla fall. Granskar den. Knaske till och med invändigt. Får se om jag testar.


Dåliga vanor

Kategori: Trams

Alltså, VAD är grejen att direkt när man (läs: jag) kommer hem, oavsett tid på dygnet, sätter man (läs: jag) sig (läs: mig) ned framför datorn? Är det verkligen normalt beteende att kolla facebook klockan kvart över ett? Vad kan ha hänt som är så viktigt att man (läs: jag) absolut måste kolla? Det är ju inte som att någon skulle posta någonting onödigt liksom. Nejnej.

 

Socialfall

Kategori: Trams

Har en tendens att göra exakt såhär:

Nu ska jag snart iväg och nationsslava igen. Det är trots allt fredag och det måste ju firas. Tur att det snart är helg så att man får vara ledig. Sa jag ledig? Det jag menade var: så att man får jobba bal, förbereda innan, jobba på sittningen, jobba på släppet som pågår till 04:00, städa efteråt och städa igen på söndagen. Tur att jag inte behöver slappna av och ta det lugnt! Det hade ju varit förfärligt.


Arbetsmyra

Kategori: Trams

Konsten att slita som nationsslav från klockan ett till klockan halv elva. Fast det är klart, jag gick ifrån en timme för att lära mig dansa vals, foxtrott och bugg. Kan sammanfatta det: hela jag är en bugg.

Nu har jag äntligen kommit hem och får sitta ned. Doften som spred sig när jag tog av mig skorna. Skulle kunna utplåna de värsta skadedjuren. Tur att vi inte har något sådant problem i vår korridor. Ser ni ett samband?


Tillägg

Kategori: Trams

Bara för att jag inte kan låta bli, det passar så bra in till videon i föregående inlägg:
 
 
 

Distraktion

Kategori: Trams

Det här är kul:

Just det. Jag skulle ju plugga.
 
Förresten skulle jag nästan vilja få stående ovationer för att jag numera vet hur man visar en video i bloggen och inte bara kan lägga upp länken. Fan stort för mig. Ett minimalt steg för mänskligheten, ett gigantiskt steg för mig.
 
 

Nattar

Kategori: Trams

Istället för att sova kan man till exempel fastna på Internet. 
http://www.quickmeme.com/Forever-Alone/

...jag måste fan få ordning på mitt liv. Återinföra någon slags dygnsrytm. Vore fördelaktigt. I morgon kanske.

Har i alla fall börjat lyssna på julmusik. Känns nästan bra. 

Pausa, pausa

Kategori: Trams

Känner mig lite smått överkörd och dricker kaffe i hopp om en bättre framtid. 

Det är jobbigt att ha sin kurslitteratur på datorn när mina ögon helst vill gå i ide inne i min tomma hjärna istället för att koncentrera sig på engleska ord om matriser på en ljus datorskärm.

Nu ska jag äta våfflor.

Om någon undrar syftar rubriken på: http://www.youtube.com/watch?v=cASPIJxAXO4


Fredags... mys...

Kategori: Trams

Jahaja, så var det fredag! Eller, ja, tekniskt sett är det ju lördag just nu, men vi ska inte vara så petiga med detaljer. Fredagsstämning på hög nivå! Efter att läst, typ, fyra sidor på hela dagen och resten av tiden mest stirrat ut i tomma intet kom jag igång med pluggandet vid niotiden. Alltså på kvällen. Och pluggade fram tills nyss. Det är så man firar ett veckoslut. All in. Såattsäga.

Vaken

Kategori: Trams

Fan. Jag fucking visste att det skulle bli såhär. Så jävla typiskt. Somnade fint, men eftersom jag inte är van vid att somna så tidigt har jag nu vaknat. Som att jag tagit en eftermiddagslur liksom. Argh! Hur ska jag lösa det här då?

Förresten, i lördags var jag på gasque. Skelletgasque. Hur creepy är det inte att ha ett äkta skelett närvarande vid en sittning?

Jag och några till bestämde oss att måla oss som suger skulls. Efter en och en halv timme av kladdande såg jag ut såhär:


Jag måste erkänna att jag blev sjukt nöjd. Har aldrig hållt på med ansiktsfärg förut. Fett kul, testa!

Se om jag kan somna om igen kanske?


Matlagningsupplivning

Kategori: Trams

Ni vet när man är så trött att man tror att man ska somna när som helst och det känns som att det är omöjligt att gäspa tillräckligt stort? Så är det nu. Så har det varit för mig nästan hela dagen. Jag har verkligen fått kämpa med att hålla mig vaken. Skulle plugga, men det slutade liksom med att jag bara stirrade rakt fram och fick koncentrera mig redigt för att lyckas hålla ögonen öppna. 

Är i alla fall hemma hos mormor. Åkte hit i förmiddags, så jäkla skönt. Har lagat mat till oss. Det blev:



Alltså crêpes gjorda på keso fyllda med svampstuvning och till det en enkel sallad och sparris.
Har längtat efter att laga riktig mat. Gör aldrig det i korridoren. Det var kul.


Nu ska jag däcka. Go'natt.






Skrattfest

Kategori: Trams

Ikväll har jag skrattat. Mycket. Glatt. Och så. Jag har nämligen varit på stand up och sett Kodjo Akolor, Ola Aurell och Elina du Reitz, grymt! Var verkligen mycket festligt. Fast jag känner att vad jag än skriver nu så blir det tråkigt. Damn you roliga människor! Jag slutar innan det blir krystat.


1:a november

Kategori: Trams

Får jag spela julmusik och baka pepparkakor än?

...nu då?