irtsa

- som en fickkniv, allt man behöver

Hemma!

Kategori: Trams

Det har varit en mycket fin helg i Jaipur! Det är Rajasthans huvudstad, den ligger ca 2½ h bussfärd härifrån och innehåller futtiga 3 miljoner invånare. 

Vi landade på fredagskvällen och efter att vi hittat ett hotell som inte var fullt checkade vi in, duschade och åt middag på hotellet mitt emot. De hade en fin resturang! Vi betaldade dyra 200 rupies per person och natt (cirka 30 kronor). Efter en kort promenad drack vi öl på vårt hotelltak. Hottellet låg precis vid den gamla muren till rosa staden.

Lördagen startade vi med att (ja, efter frukost på hotellet mitt emot) haffa en tuctucförare som körde oss till ett innomhusställe som sålde textilier och lite till och låg i rosa staden. Vi strosade lite och haffade en annan tuctuc som körde oss ut till Amer fort. Föraren väntade på oss och sedan hängde vi med honom hela dagen. Vi stannade vid Vattenpalatset, åkte förbi Vindarnas palats, stannade och såg elefanter, hur tyger tillverkades och trycktes, tillhörande tygaffär, silveraffär, mer tygaffär och hem för ännu en fin måltid på hotellet över gatan. 

I dag åkte vi med samma tuctucförare (efter en frukost.. ja, gissa var?) ut till Appalatset. Fett! Det ligger högt upp, så man får utsikt över hela Jaipur! Och så var det en massa apor. Rikgitgt häfigt!

Sedan åkte vi hem. Fattigare. Gladare. 

Bilder kommer. Jag lovar.
Håll ut!

Kommentarer

  • Anonym säger:

    2011-10-31 | 00:20:10
  • Amanda Hultman säger:

    Låter ju kul att du får åka och ses sig omkring! Åker ni med en grupp då eller? Hur fungerar den där volontärgrejen egentligen, är ni ett gäng som jobbar ihop?

    Appalats låter cool. Yoga på tak verkar också cool. Indiska kläder låter cool. Hindi låter... svårt?

    Skönt att höra att du lever

    2011-10-31 | 00:23:42

Kommentera inlägget här: